LIFE HACK – Namnlapparna

Det jag chockades över var över hur hög rullans det var på båda barnens kläder på förskolan. Det var liksom alltid en strumpa borta, och vantarna saknades och låg på fel plats. Jag insåg rätt fort att det inte var möjligt för pedagogerna att veta om Ian hade blåa eller svarta strumpor på sig och därför var det lätt så att vissa saker kom bort eller placerades fel. Därför blev det snabbt intressant att hitta ett bra sätt att namna kläderna på. Det fanns dock lite olika kriterier och krav.

 1. Det ska gå att sätta namnet på även de minsta saker.
 2. Det måste gå att ta bort utan att förstöra plagget – tex vill jag inte lämna märken eller hål. Det är mycket lättare att sälja ett onamnat plagg!
 3. Helst snabbt och inte för mycket pill
 4. Inga lappar som ramlar av.

Jag insåg då efter att ha provat tygnamnlappar med nån häftklämma och även lappar man stryker på att de absolut bästa är klisterlappar! Ja, det låter helt knäppt, men det finns namnlappar som är som klistermärken. Man drar bara av dem från lappen, sätter dem i plagget/skon/snutte/på nappen och sen håller dem sig där. Genom tvätt, efter tvätt och återigen fler tvättar.

Vi köper Filurs namnlappar! Jag älskar att de inte lämnar fula märken, eller hål och att det bara är att pilla av vid försäljning! Detta är verkligen inte reklam, jag är på inget sätt sponsrad utan jag har provat massor, och dessa vinner!

Ett annat tips är att inte ha barnets förnamn, utan istället efternamn. Då kan syskon lätt ärva (inga byten av lappar) och om det finns lappar över (vilket det nog inte kommer göra) kan framtida syskon ha dem på sina kläder! Glöm inte att sätta ditt nummer på! Perfekt när barnet tappar vanten på Coop!

Img 5775
Ha en fin tisdag alla!

 1. A skriver:

  Vi som jobbar på förskolan vill inte att det står efternamn av två skäl: Vi kan inte veta alla 90 barns efternamn och flertalet kan heta samma av de vanligaste namnen. Dock älskar vi föräldrar som tänker att vi pedagoger inte kan veta exakt vad barnen hade på sig eller var de slängt av sig strumporna.

 2. Hej, är mormor till en flicka på 1,5 år, snart ska jag köpa en bra vinter overall som hon kan ha på förskolan så jag hoppas på tips på bra overaller nu inför vinter säsongen, tack för en läsvärd blogg!

  1. Tack snälla! Jag tycker att Kaxs och Kuling har riktigt bra och prisvärda overaller!

   Tack för att du skrev så! Stor kram!

 3. Louise skriver:

  Du menade kanske inte att lämna ut ditt nummer till hela världen…

  Tack för tipset om namnlappar!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..