Läxor

Aline har fått sin första läxa, i hemspråk. Okej, känner att jag måste förklara det där med hemspråk. Jag är ju irlänska och mitt första språk var engelska, engelska har alltid varit en stor del av mitt liv och hela min skolgång till och med gymnasiet har varit på engelska.

Aline och Ian har gått på tvåspråkig förskolan här på kungsholmen med engelska som en stor del av deras vardag, så att sen välja engelska som modersmål på skolan kändes naturligt. Hon kan dessutom väldigt mycket engelska och fixar det utan problem.

Nu har hon iaf fått sin första läxa! Det känns så stort, jag har längtat efter det här!

Img 6223.jpg

Img 6225.jpg

Passade på att inviga hennes fina pennor från Printworks!

Så mysigt och kul!

 

 1. J skriver:

  Hej Sheila!
  Vill bara flika in och säga att ordet hemspråk inte används i skolans värld. Modersmål är det ändrat till sedan ett par år tillbaka. Beror på att det klingar negativt, hem-språk. Ganska viktigt att tänka på, tycker jag själv. Speciellt idag med dagens ”åk hem” som tagit fart.

  Jag menar inget illa med min kommentar. Vill bara dela med mig ifall du inte visste.

  Rolig läxa!

  1. Tack! Det hade jag ingen aning om! Så glad att du berättade det! Tack igen!

 2. Vilken otroligt fin vän du verkar vara, vilken människa.
  Jag hoppas dina barn blir som du så att fler människor får uppleva ditt härliga du och din personlighet.
  ps. jag syftar på ISabellas inlägg 😀

  1. Men åh! Tack snälla. Det är jag så glad för. Det var otroligt fint skrivet, ska skriva om vår vänskap med! Måste bara samla mig efter den där kärleksbomben 😀 Så himla fint!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..