Jävla nedstämdhet

Nu är den här, det som spökar i psyke och kropp långt innan jag fattar något alls. Varje månad, eller om vi ska prata tid är det väl med 5,5 veckor mellan varje blödning. Det sätter sånna spår i mig, jag känner mig vilsen, ledsen, skör, sorgsen och otillräcklig.

Det lustiga är att det kommer som en total överaskning varenda gång. Varje gång. Jag menar verkligen det. Kan inte ens förstå vad som händer, det är som att det är inbyggt i mig att helt glömma bort att det är helt naturligt och normalt att känna såhär. Dessutom gör ägglossningen ont och är jävlig för mitt humör med.

Så, nu har jag fått det här sagt. Det är viktigt att prata om tror jag, att det för mig bara blivit värre med både mens och PMS efter graviditeterna, och att det är okej. Det är okej att inte alltid vara ett solsken, det är okej att ta en paus.

Jag checkar ut dom två första dagarna, det är bara det absolut viktigaste jag orkar ta mig an, och ashtangayogan får vila och ersätts av yin och löpning, eller som ikväll lite styrketräning, om jag orkar… Take rest. Får höra det om och om igen, men vila är nog det absolut viktigaste.

Så nu ska jag inte ta mig samman, utan bara vara i mitt lunk, det är okej.

Acs 0081.jpg

 1. Sofi skriver:

  Hej! Wow, det var som att läsa något jag själv skrivit. Går igenom exakt samma sak varenda jäkla månad och för mig är det absolut värst att man blir så förbannat förvånad varje gång. Man är ju annars en glad och trevlig person som nu helt plötsligt vill gömma sig under täcket. Det har definitivt blivit värre efter att min son kommit och ingen pratar om det. Så tack snälla för bra inlägg! Och bra blogg 😊 kramar från Sofi i Göteborg

  1. Tack snälla för att just du delar detta med mig. Stor kram och ta för att du läser!

 2. Rebecca skriver:

  Hej fina du! Kan verkligen tipsa om boken ”Bli vän med din PMS” skriven av Lisa Eriksson. Den kan få en att kunna ”schemalägga” det jobbiga så man är mer förberedd… och bara öka kunskapen 🙂 kram!

 3. Elin skriver:

  Exakt samma här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..