Gen.Pep

Ska vi prata om barn och rörelse? Eh, ja det ska vi. Det är nämligen så att Sverige är i dag ett av Europas mest stillasittande länder, och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. På grund av detta ska skapade Kronprinsessparet med fler Generation Pep. Det är ett initiativ som handlar om att få barn att röra på sig mer. Mycket mer! Tanken är att sprida detta runt i samhället och engagera allt ifrån eldsjälar till politiker, så det kan bli förändring.

 

I helgen när vi var där så slogs jag av hur många det var som deltog, allt ifrån barn och vuxna till partners. Hela stämningen var så fin, alla var där för att lyfta och försvara hälsosamt mående. Barnen fick möjlighet att springa lopp, prova olika sporter, lära sig mer om mat och jag blev så inspirerad.

Img 6400.jpg

Ian testade golf, och mina favoriter från Skolyoga var på plats för att lyfta och sprida yogan. Jag är så glad att vi var där, att barnen fick vara med om detta och kommer göra allt jag kan för att se till att våra barn får den motion dom behöver, samt pusha på och göra det jag kan för att det ska bli mer förändring.

Img 6417.jpg

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..