Västerby och – Kavat Recension

Hej!

Nu äntligen kommer jag med en recension. Det har tagit lite tid, men nu är den här! Obs så är detta såklart inte sponsrat utan mina åsikter!

Västerby XC är en slitstark all-around sko som kavat själva uttrycker det. Denna sko är en kavatklassiker och har funnits med i många år. Den är dessutom supersnygg i designen enligt mig. Den här skon har Aline fått testa och hon älskar den limited editionfärgen den är i, även jag är så förtjust i den!

Jag gillar verkligen dessa skor för att dom är så himla härligt fodrade med fleece och för att dom håller Aline varm, samt är riktigt fina.

Pris:  749kr

Img 8613.jpg
Img 8611.jpg

Kavatskor som har XC efter namnet är tillverkade i något som heter Cross Country Leather. Lädret är vattentätt och väldigt slitstarkt. Lädret är tillverkat i Europa och finns i massvis av färger och mönster/finish. Det är även fritt från perflourerande och polyflourerande ämnen (gifter). XC läder tycker jag är toppen när det kommer till barnskor, klarar både vatten och smuts samtidigt som skon andas ordentligt. Tinka är inte gjord i XC utan i EP som står för Eco Performance Leather – vilket är miljömärkt skinn som är behandlat för att vara vattenavstötande och ha bra andningsförmåga.

Img 8609.jpg

 

Iggesund som är den skon Ian testat är en vattentätt sneaker och en familjefavorit. Vi har haft den länge och den är riktigt bra. Iggesund WP är en perfekt allt i allo sko, som håller tätt, andas och dessutom går lite högre upp på foten – som en känga. Jag älskar skorna, det är hittills mina favoriter. Det enda jag inte gillar är att det fastnar en del småsten under, men det är bara att pilla bort då och då. Ian kan klättra, hoppa och röra sig perfekt i skorna, och gillar dem verkligen!

Pris: 799kr.

Img 8629 1.jpg

Material:  Skorna är till viss del gjorda på  bara återvunnet material, och är bra miljön då det inte skapats massa nytt för att göra skorna. De är vattentåliga pga ett membran på insidan av skon. Jag har skrivit vad membran är här. Skorna har ett textilfoder, och innersulan går att ta ut, samt har ordentligt med stötdämpning.

Img 8621.jpg

Det är enkelt att sätta på skorna, även på den minsta foten eftersom att man kan öppna upp skon ordentligt. Iggesund har kardborreknäppning och vid öppning. Skorna går upp högt vid vristen vilket är bra när barnen är små, men även upp i åldrarna! Skorna har vadderat skaft och plös som är väldigt mjuka och sköna för barnet.

Jag har skrivit om det förut, men gör det igen. Bra skor, stabila och med en fotriktig läst är otroligt viktigt när det kommer till barnfötter. Om det är något man ska leta efter när man väljer barnskor så är det att skon har ett stabilt/uppbyggt hälparti och att skon ger ett bra stöd runt vristen. Barnens fötter är mjuka och växer snabbt, det är viktigt att skon inte är för liten och trycker på foten på fel sätt. Det kan skada barnens fötter, och gör det svårare för dem att röra sig ordentligt. Fiskeby har en stabil läst och hälparti som passar barnens ömtåliga fötter!

Acs 0098.jpg

Storlek: Finns i storlek 22-33, de större storlekarna har skosnören och ett kardborreband, men än väldigt lika dessa. Jag tycker att dom är normala till smala i storleken/lästen. Jag rekommenderar ca 1,5 cm tillgodo när man köper skorna. Det absolut bästa är att gå till en skobutik och mäta foten, att mäta själv hemma på papper sen läsa innermåttstabellen innan beställning online. Det är även då du plusar 1,5cm på barnets fotlängd och matchar ihop det med korrekt storlek på skon.

Tvätt: Västerby brukar jag torka av med en trasa. Medans Iggesund brukar jag lätt tvätta av, både för hand och i maskin på 30 grader. Smutsiga skor kan lätt tvättas av med lite galltvål(mild tvål) och vatten, det brukar jag göra då och då.

Vattentäta: Oh ja! Absolut. Jag testade dem förra året såhär, I år har Ian redan hunnit hoppa järnet i olika vattenpölar, så jag vet absolut att skorna är vattentäta.

Västerby är tillverkad i hållbart och vattenavstötande Cross Country läder som andas.Vilket innebär att den inte är helt vattentät utan att man får skippa dessa skor en regnig dag i parken!

Både Västerby och Iggesund går att ha för mindre barn, de fungerar som bra andra sko, har både justerbart kardborreband och bra stabilitet. Det är en smaksak vilken man vill välja! Båda skor går upp vid vristen vilket är bra när barnen är små! Jag tycker att båda skor är väldigt välgjorda och är av god kvalitet. Dom är lätta för barnen att ta på och av och jag gillar verkligen hur snabbt kidsen lär sig sina skor. Viktigt!

 

Img 8608.jpg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..