Recension: Reima Wetter Wash samt Samoyed

Nu är det äntligen dags att recensera Reimas skor! Jag och kidsen har testat dem för fullt och de är verkligen överaskande bra. Det är nog inte så många jag känner som har Reimaskor, så det är lite extra kul att berätta att dom verkligen är grymma.
 Detta är inte ett sponsrat inlägg, utan mina recensioner är alltid mina egna åsikter.
 Dessa fina och smarta Reima klassieker har vi fått testa. Det är ett par skor Aline framförallt älskar att gå i.
Det jag gillar med dessa skor är att de knappt väger något, och är för mig som är materialtönt – helt ljuvliga! Ovandelen av skorna är gjord i tålig och smutsavvisande mikrofiber. Det innebär att skorna är superfunktionella, då de är lätta att torka av och håller sig fina. Aline har så lätt att sätta på sig skorna pga deras dragskosöppning.  Skorna är även helt vattentåliga, som båda barnen även hjälpt mig konstatera! Pölar är alltså inte ett problem!
Img 9408.jpg
Img 9410.jpg
Storlek: Jag upplever skorna som normala i storleken. De är något nätta och lite långsmala i formen, men är ändå normala i passform. Jag personligen tycker att de sitter väldigt bra på barnens fötter!
En smart sak som Reima har, som även några andra varumärken har är en urtagbar innersula med Reimas egna Happy Fit-tryck som gör det lätt att se om storleken är rätt. Det finns även linjer på yttersulan som visar skons storlek.
Vattentäta: Ja, absolut. De har ett vattentättmembran och är dessutom sömförseglade, vilket innebär att det inte läcker in vatten.
Tvätt: Det går att tvätta dessa sneakers i ca 30 grader, det är inte något vi gjort än, men jag har haft ett par liknande till Ian innan som vi tvättade, och det går väldigt bra!

Img 9406.jpg

Pris: 799kr. Okej till lite dyrare pris för en höstsko/fodrad sneaker. Men jag tycker att man får mycket för pengarna så jag är väldigt nöjd och rekommenderar verkligen skorna pga bra funktion, passform och kvalitet!
Img 9453.jpg
 Sen till dessa, snygga och väldigt varma vinterskor från Reima. Jag tycker verkligen att det är bra att även  vinterskorna har en tåligkä kardborre och dragskosöppning. Det är lätt att öppna upp skorna ordentligt och ta ner barnens fot, så detta gör att dessa skor även passar mindre barn. Tackvare dragsko och så går det att justera skorna väldigt väl efter just ditt barn.
Img 9415.jpg
Sen är skorna lagom tunga. Det är svårt det där med vinterskor för barn som man vill ska hålla varmt och tätt, utan att vara allt för tunga. Dessa är verkligen åt det lättare hållet och jag gillar att låta barnen ha just dessa snökängor. Skaftet på dessa snygga vinterstövlar är tillverkat i mocka och en kombination av textil- och syntetmaterial. Det gillar jag, att dom ser fina ut, men är ändå syntet vilket gör skorna både tåliga, hållbara och ger bra funktion i form av andning och liknande.
Img 9414.jpg
Img 9413.jpg
När det kommer till sulor så är det här otroligt viktigt på vinterskor och delvis anledningen till hurvida skon kommer hålla barnet varmt om fötterna eller inte. Reimas yttersula i gummi ger bra grepp även på hala underlag. Jag gillar den, det är inte många stenar som fastnar och de ger väldigt bra grepp!
Storlek: Jag upplever skorna som normala i storleken. De är något nätta och lite långsmala i formen, men är ändå normala i passform. Jag personligen tycker att de sitter väldigt bra på barnens fötter!
En smart sak som Reima har, som även några andra varumärken har ären urtagbar filtinnersula  (lite extra varm!) med Reimas egna Happy Fit-tryck som gör det lätt att se om storleken är rätt. Det finns även linjer på yttersulan som visar skons storlek.
Vattentäta:  Ja, de är vattentäta. Den vattentäta konstruktionen och fodret i ullblandning med förseglade sömmar håller fötterna torra och varma under aktiva vinterdagar.
Tvätt: Jag skulle torka av dessa skor med en trasa om det behövs.
Pris: 899kr. Det är ändå ett okej pris för ett par rejäla vinterskor!
Img 9445.jpg
Jag bad om en rabattkod till er, många mail om sånt, så här kommer den!
SHEILA25 ger er 25% rabatt i deras webshop!
 1. Hej!
  Har du några tips på skor för barn med breda fötter? Tycker precis ALLA märken satsar på lite smalare modeller när de kommer över st 25😕
  Har en 8 åring med rättstraditioner fötter men de är framförallt breda så vi får köpa jättestora skor åt honom för att han ska få plats med bredden foten…
  Tycker så synd om honom för skorna blir så klumpiga o gå i när han redan har stora fötter o så måste vi ta till minst 2 cm till för att dom inte ska bli trånga.

  1. Kavat har breda skor, och Viking! Kolla dom! Stor kram, såklart ni ska hitta skor som passar!

   1. Vilken kavatmodell är bred? Dom vi testat är smala….
    Kavat hade vi när han var liten men nu när fötterna är större tycker jag även kavat är smala😕

 2. Johanna skriver:

  Tack för rabattkoden! Beställt hem två olika fina lila dunjackor till dottern hoppas nån av dem passar!

 3. Camilla skriver:

  Hej! Upplever du någon större skillnad på dessa och reima patter? Har haft dom ett par gånger och ÄLSKAR dom, men dessa är ju snyggare 😅

  1. Nej, jag tror du kan välja exakt vilken som =) Kram!

 4. Sandra skriver:

  Tack för trevlig genomgång av fina skor! Har du någon tanke kring den vinterstövel från Reima som heter Yura? Tycker att det ser både stabil och skön ut, men är den varm?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..