Några dagars mat + Vego för barn!

Det är en del matbilder i min telefon, oklart för jag brukar inte lägga upp så mycket matbilder i mina sociala kanaler. Men men, det är ändå lite roligt, för jag älskar mat!

Det är nog inte så många av er som vet det, men jag är verkligen förtjust i matlagning och det är något jag mer än gärna gör.  För mig är det både kul, terapeutiskt och lite av en sport att kunna laga god vegomat till alla hemma. Barnen måste ju gilla maten för att det ska funka för oss, och då blir det att tänka till lite.

Ni är ju några som undrar hur jag äter, och mitt resonemang är som följande. Jag äter mat som ger mig näring, energi och allt jag behöver för att orka ha ett högt tempo. Jag äter ofta nyttigt, helst även gärna varm mat pga att jag mår så mycket bättre då, och gärna en del råkost. Det funkar bra för mig och gör mig stark och glad. Jag brukar även gilla att äta mat som har många färger pga att jag fått för mig att det är bra.

Img 9995.jpg

Img 0127.jpg

Här är tex en frukost i veckan som jag hade på riche, och en lunch från ett favoritställe, Holy Greens. Där är det lätt att vara vego och sjukt gott med!

Annars åt jag även en varm rätt med sötpotatis i BonnierHuset som var riktigt god!

Img 0003.jpg

 

Vad lagar jag hemma då? Jo här kommer lite bra och enkla tips för att hålla vego i hemmet:

  • Halloumistroganoff – jag brukar laga som Linnea gör, det är riktigt riktigt gott! Sen äter vi råris till istället för ”vanligt” ris. Det är barnen mer än nöjda med!
  • Bolognese på Anammas vegofärs, lite lök, balsamico, morötter, svamp, krossadetomater och dijon, med fullkornspasta. (Se bilden) magiskt gott! Alla älskar det!
  • Tacos, säger sig självt.
  • Wraps med olika grönsaker, såser som tex hummus mm, så får alla göra sitt.
  • Falafel med ris
  • Dumplings med vitkål – barnen älskar vitkål.

E8526cbb 81e0 4efa a9e1 a5dc0e566fcc.jpg

Lite så går tankarna här. Det är såklart klurigt, men man kommer lätt in i det, och det känns bra att ge alla en bra bas med sund mat!

  1. Karin skriver:

    Härligt inlägg! Jag gillar också mat med mycket färg på. Man äter ju med ögonen också, som det heter😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..