HJÄLP MIG!

Img 0741.jpg

Hjälp mig – barnen är så svåra att lägga nu, och griniga, och pigga, och allt, gärna på samma gång.

Snälla ge mig lite tips, vad gör ni? Hur lägger ni? Stannar ni kvar? Går ni ut? Detta tar så lång tid och jag blir lite galen.

Tack – PS hjälp mig nu! Kram!!

 1. emma skriver:

  Hade lagt en lång lång kommentar, men min 2,5 år som vägrar sova kom åt en knapp så allt raderades,tyvärr , 😑känner med dig, hehe om de bara förstod hur skönt de är att sova😄men allas kids är ju så sjukt olika, har man den svårnattade typen jag du,hoppas ja att de släpper så småningom, för vad man än gör ibland funkar inte, så är de väl på ett sätt med oss vuxna,ibland är man hur trött som helst o somnar ändå inte vaknar flera gånger på natten,även om man har I princip samma rutin varje kväll, ibland dagar när nattningen drar ut rejält ,försöker ja tänka man rent generellt ibland omedvetet råkar sätta högre krav på Kidsen på något sätt i sina tankar, hehe ja är en av de mammorna, varför är de så gnälliga ,varför bråkar de så mycket varför ville de inte äta så mycket idag,men så tänker man påsig själv återigen, de med aptit humör mm, inte ofta man är så kontinuerlig i allt man gör fastän man är vuxen ,och barn egentligen är väldigt mycket person,känslor och tankar packade i ett väldigt väldigt litet paket. Så desto större orsak har de till o vara så ombytliga ibland,(hehe en annan när man har pms liksom,hur bråkig är jag inte då.) inte minst sagt när det gäller sömnen . Det är väldigt utmattande hehe när man inte känner man räcker till eller när man inte får den där energibooztenbarnfri tid på kvällen, man blir en nattningsrobot känns det som ibland😨, hehenu tänker jag använda ett citat jag hörde från en annan bloggerska o hennes dåvarande man, när deras barn var lite mindre,att lätt är rätt, försöka ha den mentalitet för och orka med. 😍Ofta glömmer jag, men när jag kommer och tänka på det så kan man ibland istället för att sitta timme in och ut o nattar barn bara lägga sig allihopa i dubbelsängen o slockna tillsammans. Då kanske man till nästa dag kan ha fått upp energin och envisheten och kanske lyckad lite bättre med nattningen den dagen.
  Annars har jag inte så många tipshehe, annat än kaffe och ibland för mycket fika hehe att ibland natta med en film på sin mobil eller surfplatta(som man själv kan avnjuta) medan man sitter hos dom, för att sträcka ut sitt tålamod lite , vår äldste kan man gå o säga godnatt o sen gå ut, även om de blir många vändor in o ut ,så går han iallafall inte upp heheutan håller sig i sängen även om han kan ta god tid på sig o somna, ser jag det som ett steg fram han har i alla fall kapitulerat att han håller sig till sängen, lillan måste man sitta hos annars kommer hon efter😏
  Lycka till i natt och hoppas dina redan sover sött. Första gången jag hittade hit till din mysiga blogg, så hoppas allt reder ut sig för din vän snart💖 må gott o tack för dina tips o allt du delar.

 2. Emma skriver:

  Vi är trötta småbarnsföräldrar generellt och barnen (5 och snart 3 år) är oftast också ganska slitna efter fsk.. Så det blir inte så mycket aktivitet på kvällarna. Efter middag och kanske något pyssel/spela spel så sätter vi på pyjamas, borstar tänder och ser ibland på Bolibompa tillsammans. Efter det går vi upp och båda barnen får välja varsin bok som vi läser tillsammans i stora sängen. Ibland kissar barnen en sista gång efter det och sedan säger vi god natt och bäddar om dom i deras egna sängar och går ut – här har vi verkligen haft tur, för det funkar riktigt bra. Då är klockan ca 19-19:30 och båda brukar somna ganska omgående.

  Med stora har vi dock fått testa det mesta fram till hon var ca 3 år. Sitta och hålla handen bredvid, låta henne somna till att vi läste ”kaninen som så gärna ville somna”, hon lyssnade även på den som ljudbok ett tag, en period kom hon upp flera ggr efter att vi sagt god natt med alla möjliga bekymmer – fel pyjamas, för varmt, för kallt, kissa, dricka vatten, tända nattlampan, släcka nattlampan, tända annan nattlampa. Haha, ja du vet säkert 😛

  Hoppas det vänder för er snart – långa nattningar tär verkligen mer än man tror <3

  1. Tack snälla, så fint att läsa det du skrivit! Det betyder massor, tack tack Kram

 3. Joanna skriver:

  Vi busar, ser på tv & kvällsfikar. En liten pixi-bok i sängen sen säger vi godnatt & går ut.

 4. Emma skriver:

  Hej, tänker mest att försöka acceptera att det ser ut så nu. Det finns inte alltid lösningar.
  Varva ner, sätt en time timer (finns online) så att de vet vad som gäller tidsmässigt innan med tandborstning osv och ingen frustration hamnar i sängen.

  Läs bok. Var noga med att säga att efter boken är läst ska det släckas. Vi ligger alltid kvar. Den lösningen är den snabbaste för oss. Massage, klia på ryggen kan hjälpa för att slappna av. Ena dottern har svårt att bara ligga stilla och komma till själva insomnandet, brukar ha musik på typ Enya eller något för att de ska komma in i känslan.

 5. Åsa skriver:

  Ljudbok! Gjorde att barnen kunde ligga i mörkret och lyssna i var sin säng och därmed varva ner i större utsträckning (och dessutom under längre tid än en vuxen orkade läsa).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..