Ring Samtid Ring!

Jag är så otroligt STOLT och enormt hedrad att få vara del av ett helt magiskt initiativ som Carolin Runnquist och Ida Westin tagit fram. Nämligen ett alternativ till SVTs Nyårsklockan som traditionsenligt direktsänds från Skansen i SVT vid tolvslaget på nyårsafton. Många kända röster har fått uppdraget att läsa de viktiga orden, och i år är det skådespelaren Mikael Persbrandts som fått äran – som jag personligen tycker lämnar lite övrigt att önska.

ringsamtidring-1280x667-c

”Vi hade önskat ett mer framåtlutat val, som speglar den tid och den framtid vi ser. Vi vill dock poängtera att projektet inte på något sätt har med personen Mikael eller SVT att göra, utan är en reaktion på strukturen, maktbalansen och normen som finns i Sverige idag. Vi ville skapa ett alternativ – en nyårsinringning som speglar mångfald, jämlikhet och hopp”, säger de.

Jag, Sheila har alltså fått äran att vara med i år, och läsa en strof i texten. Totalt innehåller dikten 32 strofer och vi är 32 personer som läser en del var.

– Vi vill att filmen ska visa det Sverige vi lever i och vill ha – ett Sverige där alla får plats. Oavsett kön, etnisk bakgrund, funktionsvariation, sexuell läggning eller politisk åskådning, betonar Carolin Runnquist och Ida Westin.

Vill ni se detta så gör ni det här! Den färdiga filmen kommer sändas på Instakontot ”Ringsamtidring” och Facebook-eventet med samma namn klockan 23.55 den 31 dec.

 

Img 1310.jpg

Jag och Anja Frey som även hon läser en del av dikten!

 

 1. Ewa skriver:

  Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
  mot rymdens norrskenssky och markens snö;
  det gamla året lägger sig att dö . . .
  Ring själaringning öfver land och vatten!

  Första strofen av Lord Tennyson
  Vackert, tycker jag

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..