Han ska opereras

Ian, ska opereras.

Det är inget allvarligt, men det är ändå en operation där man ska söva ner mitt barn. Det känns i hjärtat, i hela kroppen.

Vi, eller ja, BVC upptäckte på en rutinkontroll att Ian inte riktigt hör så bra som man skulle önska. De lägsta nivåerna plockade han inte riktigt. Vi gjorde testet fler gånger vid olika tillfällen, ifall han kanske bara var lite snorig.

Det visade sig att han inte var det, utan att han har en liten vattenansamling vid båda öronen som gör att han hör dåligt, väldigt dåligt på ena örat speciellt.

Nu ska han få två plaströr i öron efter de tagit bort ”vattnet”. Sen ska de även ta bort en polyp. Stackars lilla älskling.

Har såklart oro i kroppen för operationen, men framförallt för att han inte hört så bra under så lång tid. Det skär i hjärtat. Men, det blir såklart bra, det måste och kommer det bli.

Img 1697.jpg

 1. Hej!
  Vet inte om det är någon tröst men har nyligen haft stora problem med mina öron, dubbelsidig öroninflammation som spred sig vidare till innerörat och satte sig på balansen, vilket resulterade i tre dygn på sjukhus. Har visserligen inte opererats men har fått nedsatt hörsel på bägge öronen, men speciellt höger. Och hjälp finns att få! Läkarna/sjuksyrrorna är otroliga. Så lugna och genuint omtänksamma. Förstår att det inte tar bort oron från ditt barn, men det kanske är en liten minitröst. De gör alltid sitt bästa för att man ska känna sig så ”hemma” som möjligt. Stort lycka till, till din son!

 2. Min 4-åring är öronbarn. Hon har gjort 2 röroperationer och vid den andra operationen tog de även bort polypen bakom näsan. Jag förstår din oro men kan lugna dig med att det är en enkel och kort rutinoperation. Vår och framförallt vår dotters livskvalitet förbättrades avsevärt efter operationerna så det var väl värt att genomföra dem! Det kan vara obehagligt att se sitt barn sövas men det går åtminstone fort. Lycka till!

 3. Jag vet känslan i kroppen och hjärtat när ens barn ska sövas. Usch! Men efter två magoperationer på min äldsta son vet jag också att de människor som jobbar inom barnmedicin i Sverige är dom bästa!

 4. Det kommer gå jättebra. Två gånger opererade jag in rör i öronen när jag var liten och jag minns det som riktigt mysigt. Pappa och jag gick upp tidigt och pysslade först lite med att sätta bedövningskräm på handen där droppet ska in. Sedan var det som en utflykt och jag fick ha en kul mössa på mig och äta så många piggelin jag ville. Det var fantastiskt. Ett riktigt äventyr!

 5. Hej! Gjorde den typ av operation som liten flera gånger och det var såklart otäckt men framförallt så hjälpte det väldigt mycket! Hörseln blev bättre redan när jag vaknade efter operationen. Hoppas din son också blir hjälpt!

 6. Precis samma operation gjorde min son för exakt ett år sedan, han var då 2 år och 8 månader. Det var såklart lite läskigt för oss föräldrar, men sonen tog allt med ro. Milsvid skillnad på tal, hörsel, aptit och sömn redan samma dag! Det kommer att gå bra. Man får liksom stålsätta sig lite för barnets bästa.

 7. Det är en rutin operation, även om för oss, föräldrar känns inte så alls. Min pojke, 5 år genomgick samma operation för några månader sen. Det gick bra och det bästa är att det tar väldigt lite tid. Vi gick hemifrån på morgonen, åkte till Sofia hemmet, hela operationen tog 20 minuter (både rör i örat och polyp) sen var vi på uppvaket 1-2 timmar och vi kom hem på eftermidagen!
  Jag har stressat och oroat mig oerhört i samband med nedsövningen, men det gick bra. Det kommer att kännas konstigt när barnet ”somnar” men försök skaka av dig den känslan så mycket det går. Han får äta glass så fort han vaknar på uppvaket! Lycka till nu!

 8. Vi gjorde samma operation på min sin redan när han var tre. Det gick jättebra! Och han slutade snarka, började prata lägre och utvecklade talet. Upplever också att han både blev gladare och piggare. Nu två år senare sitter rören fortfarande kvar och vi går på kontroller varje halvår. Skönt att de upptäckte det på kontrollen!

 9. Jag hade också problem med hörseln när jag var liten och fick operera in rör. De föll ut efter ett tag så det blev nog tre-fyra operationer mellan att jag var fem och tio år. Det gick alltid jättebra! Sen växte problemet bort och nu som vuxen hör jag bra. Du ska se att att det kommer gå fint!

 10. Åh förstår din oro! Min dotter satte de in rör i öronen plus tog bort polyp bakom näsan när hon var runt 2 år, när hon var 4,5 tog de även bort en bit av tonsillerna och polyp som vuxit tillbaka, vid 6,5 fick vi komma tillbaka och ta bort tonsill och polyp igen såsom vuxit tillbaka. Nu är flickebarnet 8,5 och har börjat höra dåligt igen samt talar nasalt så efter ett läkarbesök nu så blir det en fjärde operation! Alla operationer har gått bra och just när de satte in rör så märkte man direkt att hon hörde så mycket bättre! Stort lycka till!

 11. Min stora pojke fick dränera och plaströr i öron 4-5 gånger och det var hemsk värje gång, men nu är han 19 (!) och allt är bra med örornen. Lycka till! Det kommer att bli bra för Ian!

 12. Usch sånt där är aldrig kul!

  Men det är som sagt för det goda..

  Jag brukar alltid tänka att dom här läkarna opererar varje dag och har gjort så under många, många, många år. De alla är dessutom utbildade under många år. Plus att de är många som hanterar operationen.

  Så allt kommer gå bra, han är i säkra händer :)))

  Må bäst och hoppas att Ian bättrar dig!

  Kram Emma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..