Han ska opereras

Ian, ska opereras.

Det är inget allvarligt, men det är ändå en operation där man ska söva ner mitt barn. Det känns i hjärtat, i hela kroppen.

Vi, eller ja, BVC upptäckte på en rutinkontroll att Ian inte riktigt hör så bra som man skulle önska. De lägsta nivåerna plockade han inte riktigt. Vi gjorde testet fler gånger vid olika tillfällen, ifall han kanske bara var lite snorig.

Det visade sig att han inte var det, utan att han har en liten vattenansamling vid båda öronen som gör att han hör dåligt, väldigt dåligt på ena örat speciellt.

Nu ska han få två plaströr i öron efter de tagit bort ”vattnet”. Sen ska de även ta bort en polyp. Stackars lilla älskling.

Har såklart oro i kroppen för operationen, men framförallt för att han inte hört så bra under så lång tid. Det skär i hjärtat. Men, det blir såklart bra, det måste och kommer det bli.

Img 1697.jpg

 1. Emma skriver:

  Usch sånt där är aldrig kul!

  Men det är som sagt för det goda..

  Jag brukar alltid tänka att dom här läkarna opererar varje dag och har gjort så under många, många, många år. De alla är dessutom utbildade under många år. Plus att de är många som hanterar operationen.

  Så allt kommer gå bra, han är i säkra händer :)))

  Må bäst och hoppas att Ian bättrar dig!

  Kram Emma

  1. Tusen tack för alla fina kommentarer!

 2. Lise skriver:

  Min stora pojke fick dränera och plaströr i öron 4-5 gånger och det var hemsk värje gång, men nu är han 19 (!) och allt är bra med örornen. Lycka till! Det kommer att bli bra för Ian!

 3. Sara skriver:

  Åh förstår din oro! Min dotter satte de in rör i öronen plus tog bort polyp bakom näsan när hon var runt 2 år, när hon var 4,5 tog de även bort en bit av tonsillerna och polyp som vuxit tillbaka, vid 6,5 fick vi komma tillbaka och ta bort tonsill och polyp igen såsom vuxit tillbaka. Nu är flickebarnet 8,5 och har börjat höra dåligt igen samt talar nasalt så efter ett läkarbesök nu så blir det en fjärde operation! Alla operationer har gått bra och just när de satte in rör så märkte man direkt att hon hörde så mycket bättre! Stort lycka till!

 4. Maja skriver:

  Jag hade också problem med hörseln när jag var liten och fick operera in rör. De föll ut efter ett tag så det blev nog tre-fyra operationer mellan att jag var fem och tio år. Det gick alltid jättebra! Sen växte problemet bort och nu som vuxen hör jag bra. Du ska se att att det kommer gå fint!

 5. Sanna skriver:

  Vi gjorde samma operation på min sin redan när han var tre. Det gick jättebra! Och han slutade snarka, började prata lägre och utvecklade talet. Upplever också att han både blev gladare och piggare. Nu två år senare sitter rören fortfarande kvar och vi går på kontroller varje halvår. Skönt att de upptäckte det på kontrollen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..