Kvällsfunderingar

 

Vi, och då menar jag vi. Har just lagt Aline, en galen Aline. Det är inte alltid lätt att vara liten, det förstår jag verkligen, speciellt inte om man är så otroligt smart, förstående, empatisk och utvecklas – ständigt. Det måste vara så att det väller över ibland, för herregud, det gör det ju även för mig.

Jag tänker ofta på barnen och deras beteende som att det skulle vara så att dom höll sig. En hel dag på skolan, Aline sköter sig, leker, lär, förstår och utvecklas. Hela tiden håller hon liksom ihop och suger in, lär sig nytt. Tills jag kommer, då blir det som att ballongen spricker, som att hon inte orkar hålla igen något mer, benen viker sig, tårarna sprutar och energin bara försvinner.

Vi har delade åsikter om det hemma, om hur okej det är. Att man såklart ska säga till osv, men jag känner verkligen innerligt att jag förstår henne. Vi säger till, att man ska lyssna, inte gnälla, bete sig osv. Men jag känner med henne. Jag tröstar, är nära. När hon skriker som mest håller jag henne som närmast.

Jag vet inte om jag gör rätt eller fel. Men det är så jag gör, just nu.

Img 9321.jpg

 1. Petra skriver:

  Åh, jag minns inte alls vad jag gjorde under mini-tonåren fast det nog inte är mer än ett år sedan, bara att de var hemska och gick över fort. Det beror säkert på hur barnet är, så du som mamma känner säkert av vad ditt barn behöver.

 2. Jag läste någonstans att när ett barn gnäller över något som känns lite ”löjligt” så är det ofta så att de har jobbiga/ledsna känslor över något annat som de inte kan utrycka, istället kommer det ut som gnäll.

 3. Anna skriver:

  Tror på din taktik! Jag har en fyra åring som också beter sig exemplariskt på förskolan men när vi är hemma är det stundtals völdiga utbrott. Pappan blir sur och tar det personligt medans jag försöker göra som du trösta hålla nära och vänta tills det går över. Det måste vara jobbigt för dem små när det blir så tokigt. 💖

  1. Ja, tror det med, och framförallt tror jag på närhet och trygghet. Tack ❤️

 4. Emma skriver:

  Jag måste bara tipsa om boken Föräldramagi som jag läser nu. Mycket kloka saker om föräldraskap och utmaningar med barn i olika åldrar. Jag tycker jag får nya insikter hela tiden 😍

  1. Men!! Tack snälla! Den ska jag absolut läsa❤️❤️

  1. Emma skriver:

   Tack för tips! Jag har reserverat den på biblioteket nu.

 5. Anna skriver:

  Jag tror du gör så rätt. Tänk vad barn kämpar och klarar av. Varje dag. Hemma om någonstans måste man väl få bryta ihop. Även om de såklart kan vara jobbigt för de omkring måste ju känslorna få välla ut. Var tar de annars vägen? Det alternativt är inte bättre.

  1. Nej sant, jag känner så med, vill liksom
   Skapa en trygg plats, en frizon för henne att krascha i då och då. ❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..