Hur mycket rör du dig?

Det där med vardagsmotion – att det är värt lika mycket eller mer än ”träning” osv, går ju alltid att diskutera. Men att verkligen se till att röra sig mycket i vardagen är utan tvekan en nykel till ett hälsosamt liv.

Jag är, eller trodde iaf att jag rör på mig mycket i vardagen, tills jag skaffade min fitbit och kunde mäta hur mycket jag rör mig.

Img 6747.jpg
Img 6745.jpg

På morgonen. 

Rasmus var den som peppade mig till att skaffa en, och när jag fick testa som pressutskick så vart jag överlycklig. Det var bara att köra igång. Så nu har jag haft på mig den dag och natt i flera veckor, och det jag märker är följande:

  1. Den peppar mig till att röra mig varje timme. Om jag inte rör mig tillräckligt så vibrerar den på min arm, så jag blir påmind att ställa mig, gå lite eller bara röra mig.
  2. Den mäter min sömn. Jag hade ingen aning om hur mycket jag sov innan, och sen såg jag rätt snabbt att jag sover alldeles för lite – ca 4 h 50 min – 5,20. Nu sover jag istället minst 6 h.
  3. Jag har min mobil på ljudlös – men nu ser jag om det ringer på min fitbit. Det är verkligen lagom, och jag missar inte samtal, men kan med gott samvete slippa mobilen – så det hjälper mig släppa telefonen, sjukt nog.

 

Img 6783.jpg

Man kan även ställa in vilken sorts träning. Så den mäter hur långt jag springer mm. Riktigt bra. 

Img 6786.jpg

Jag kan även se hur mycket Rasmus rör sig, vilket peppar mig, och honom.. haha.

Resten av helgen, utom lite yoga, promenad och löpning har bara varit vila och mys. Alla är inte friska hos oss. Hoppas ni haft det bra!

Img 6738.jpg
Img 6802.jpg

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..