Kalasdilemma

Kan vi prata om det här med kalas? Aline har inte haft ett kompiskalas – och hon är nu 6,5 år. Japp. Nu har jag sagt det.

Är det så att jag är en dålig förälder då? Jag vet inte riktigt när vi ska ha det då hon fyller år på julen, samtidigt som jag logiskt förstår att hon såklart bara kan ha det en annan dag. Samma sak gäller för Ian som fyller år i början av augusti. Där har vi dock oftare lite som en sommarfest, lite större än för Aline.

Orättvist? Ja, förmodligen. Och kanske även lite egoistiskt? Ja, jag vet inte. Det är skitsvårt det där. Och nu är det bara kalas efter kalas, både superfina och välordnade och andra, lite mindre kul.

Men hittills har inte våra barn gnällt, Ian längtar mer efter att få ha två vattenmeloner och en tårta på hans födelsedag i sommar. 

A4f13c02 4a67 4f6a aac0 50d2af8df81f.jpg

  1. Helena skriver:

    Tycker inte alls du behöver stressa över det. Min äldsta hade sitt första kompiskalas när hon fyllde 8. Min yngsta som är lika gammal som Aline har inte haft något kompiskalas än. Jag har i och för sig frågat och de har aktivt sagt nej men jag är övertygad om att det faktum att dina barn inte gnällt visar på att de inte har behov av något kompiskalas än. Alla ska göra som de vill, men barnen lider absolut inte av att bara ha kalas för familjen tror jag. Det enda krångliga är väl när det börjar bli lite större och man ibland ”bara” blir bjuder på kalas hos en kompis om man själv haft kalas och bjudit in..

    1. Ja men verkligen!! Tack snälla för din kommentar och att du skrev! Så sant!!

  2. Ska själv hålla första kalaset för min fyraåring snart, har mest haft ångest för det här med om jag måste bjuda hela dagiset eller om det är ok att bjuda 3-4st. Själv anser jag att 18-25 ungar är för mycket, min dotter får inte ut mer av det kalaset än ett för 3-4st.

    Att hon får kalas nu är nog mest för att hon blir bjuden av andra och därmed själv fått upp ögonen för det, och att jag ÄLSKAR att hålla kalas. Det finns alltid något att fira!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..