Hållbara tips?

Och så swish. Vad är det med alla dessa korta veckor? Och jag som blandade in en ledighet. Haha, ja ni. Nu bara springer tiden iväg. Men det känns ändå okej.

Jag vet inte om ni har koll på det än, men jag brinner ju verkligen för hållbarhet och omtanke för miljön. Det är en viktig del i min och min familjsvardag, och något jag och Rasmus hela tiden försöker förbättra.

Har ni några life hacks? Vi äter redan vego/veganskt. Jag flyger väldigt lite, tar helst tåget, försöker att inte överkonsumera, handlar eko och närproducerat i rätt årstid, och plastbantar mitt hem.

Det finns såklart massor mer att göra men det känns som att man får ta det lite allt eftersom. Nu när jag ska byta glasögon så hittade jag EOE Eyewear som har otroligt fina brillor, som inte är gjorda av massa plast, utan av nedbrytbart acetat, och med återvunnet stål.  Bara det!

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Det är det som jag älskar just nu, alla bolag(många) försöker verkligen göra en ansträngning för att bli mer hållbara och medvetna. Viktigt på riktigt. Även ringen jag har på mig är hållbar och medveten då den är gjord från återvunnet guld, och en labodlad diamant! Det är ett nytt svenskt märke som är otroligt fint, Akind! Spana in dem!

Nu ska vi snart ta midsommar här på landet. Så härligt! Kram från oss!

Img 8993.jpg

Img 9001.jpg

 

 1. Anna skriver:

  Sorterar ni matavfall? Beroende på hur man bor så kan man ansluta sig till insamling av matavfall via Stockholm stad. Alternativet – om man har tillgång till rabatter eller större trädgård – är att kompostera matavfall med hjälp av Bokashi-strö.

  Om man är riktigt pedagogisk så kan man ha en maskkompost :-).

 2. Gunvor skriver:

  Några tips:

  Att äta vego/veganskt är inte nödvändigtvis klimatsmart, det beror på vad du köper. Avocado och granatäpplen är t ex inte särskilt hållbara ingredienser eftersom de transporteras låga vägar med flyg eller båt. Testa att ersätta avocadon på mackan med kokta,mosade ärtor som du kryddar på samma sätt som avocadon – jättegott!

  Välj närodlat eller i vart fall svenskodlat och efter säsong (färska bär och sockerärtor under vinterhalvåret är inte bra för klimatet och kan ersättas av frysta svenska produkter).

  Välj ”grön” el.

  Ha vattentunnor för regnvatten och vattna landen med i stället för att köra vattenslangen.

  Snittblommor på vintern? Nej tack,om de inte är närodlade (övriga flygs in till Sverige).

  Ta en inköpsfritt år och köp inga kläder eller möbler/prylar utan använd det du har. Det gäller förståss inte barnens kläder – de växer ju ur sina – eller sånt som går sönder och måste ersättas, t ex om vinterkängorna går sönder och inte kan lagas.

 3. Malin skriver:

  Jag tänker, att det bästa du skulle kunna göra för planeten är att påverka din vän Isabella. Hennes satsning på privatflyg t.ex. Det gör mig så deppig. Jag tror verkligen inte hon (eller du) är en ond person men det är som att det här med att bli ”världens mäktigaste” stigit henne åt huvudet. Hon skulle lätt kunna ha hälften av sin förmögenhet kvar även om hon från och med nu bara satsade på riktigt hållbara produkter. Och om du skulle kunna få henne att tänka på det så är det mer värt än alla ekobananer och artificiella diamanter du kommer köpa i livet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..