Råkade ta påskledigt

Råkade och råkade. Jag tror att vi var många som verkligen njöt av denna påsk.

Den innehåller ju allt som folk generellt gillar – sol, godsaker, för oss väldigt härligt sällskap, och sen såklart ledighet! Det är ju om något, helt fantastiskt!

Img 5822.jpg
Img 0104.jpg

Ofta, som även denna gång, försvinner ju ledigheten bara i ett nafs, men jag är så glad, lycklig ända in i själen att jag fått gosa med barn, sniffa på deras hår, joggat brevid 4 cyklande galningar, hoppat studsmatta, ätit lite godis, lagat massa mat, och suttit med ett glas bubbel i solen.

Img 0169.jpg

Img 0170.jpg

Har även fått jobba lite i trädgården, suttit ute och ätit middag för första gången i år och bara varit. Lyxen att vi har landställe i skärgården, samt att Rasmus syster och man har det med. En helt magisk påsk helt enkelt.

Img 5935.jpg
Img 5928.jpg
Img 0127 1.jpg
Img 0135.jpg

Tack ledighet, jag behövde dig. Barnen behövde dig. Du förgyllde livet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kvällsfunderingar

 

Vi, och då menar jag vi. Har just lagt Aline, en galen Aline. Det är inte alltid lätt att vara liten, det förstår jag verkligen, speciellt inte om man är så otroligt smart, förstående, empatisk och utvecklas – ständigt. Det måste vara så att det väller över ibland, för herregud, det gör det ju även för mig.

Jag tänker ofta på barnen och deras beteende som att det skulle vara så att dom höll sig. En hel dag på skolan, Aline sköter sig, leker, lär, förstår och utvecklas. Hela tiden håller hon liksom ihop och suger in, lär sig nytt. Tills jag kommer, då blir det som att ballongen spricker, som att hon inte orkar hålla igen något mer, benen viker sig, tårarna sprutar och energin bara försvinner.

Vi har delade åsikter om det hemma, om hur okej det är. Att man såklart ska säga till osv, men jag känner verkligen innerligt att jag förstår henne. Vi säger till, att man ska lyssna, inte gnälla, bete sig osv. Men jag känner med henne. Jag tröstar, är nära. När hon skriker som mest håller jag henne som närmast.

Jag vet inte om jag gör rätt eller fel. Men det är så jag gör, just nu.

Img 9321.jpg

 1. Jag har också en förskoleklassare här hemma. Det är sådan igenkänning på det du skriver. Jag har aldrig heller ifrågasatt mig själv som förälder som under denna 6 års period, trots att jag läst massor om just hur det är att vara 6 år. Någon så till mig; det är väldigt jobbigt att vara 6 år.

 2. Jag håller med dig och försöker tänka likadant med min 3 åring. Dock inte alltid så lätt i stunden! Men märker verkligen det du säger, hur han ibland bryter ihop direkt med mig efter en dag på förskolan. Där är det aldrig några problem, och med all konflikter och allt annat som uppstår för honom under en dag på förskolan så förstår jag att han måste få släppa på att vara ”duktig och skötsam” när man är hemma.

 3. Åhh känner igen mig så väl. Har en härlig 5-åring som kan bli likadan när det är dags att gå och lägga sig. Kram till oss som kämpar för och med våra barns utveckling.

 4. Du tänker så klokt och gör så rätt! Fortsätt hålla henne närmast när hon skriker som mest. Det är lika jobbigt för henne som för er.

 5. Jag tror du gör så rätt. Tänk vad barn kämpar och klarar av. Varje dag. Hemma om någonstans måste man väl få bryta ihop. Även om de såklart kan vara jobbigt för de omkring måste ju känslorna få välla ut. Var tar de annars vägen? Det alternativt är inte bättre.

  1. Nej sant, jag känner så med, vill liksom
   Skapa en trygg plats, en frizon för henne att krascha i då och då. ❤️❤️

 6. Jag måste bara tipsa om boken Föräldramagi som jag läser nu. Mycket kloka saker om föräldraskap och utmaningar med barn i olika åldrar. Jag tycker jag får nya insikter hela tiden 😍

 7. Tror på din taktik! Jag har en fyra åring som också beter sig exemplariskt på förskolan men när vi är hemma är det stundtals völdiga utbrott. Pappan blir sur och tar det personligt medans jag försöker göra som du trösta hålla nära och vänta tills det går över. Det måste vara jobbigt för dem små när det blir så tokigt. 💖

 8. Jag läste någonstans att när ett barn gnäller över något som känns lite ”löjligt” så är det ofta så att de har jobbiga/ledsna känslor över något annat som de inte kan utrycka, istället kommer det ut som gnäll.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

PFC – Personal Finance Company

Miss Clara, vilket ställe alltså. Deras terass är magisk, jag är så glad att vi fick möjlighet att vara där när solen strålade.

190416_rynefelt_085

Foto: Rebecka Rynefelt

PFC bjöd in till en lunch för att prata lite om pengar, om varför vi ska ta hand om våra pengar, hur koll på vår ekonomi är frihet, och hur vi på ett enkelt och bra sätt kan få koll på just den genom att använda oss av PFC.

190416_rynefelt_015

Foto: Rebecka Rynefelt

Blommorna kommer från Årsta Blomsterhandel

190416_rynefelt_026

Foto: Rebecka Rynefelt

Sånt härligt gäng som kom och lyssnade idag. Allt från otroligt härliga Isabella till Viktor och Joanna Swica! Riktigt kul att få jobba med så roliga och inspirerande människor. Jag tankar verkligen i det!

190416_rynefelt_128

Foto: Rebecka Rynefelt

190416_rynefelt_179

Foto: Rebecka Rynefelt

190416_rynefelt_286

Foto: Rebecka Rynefelt

Och vad är väl ett lunchevent utan en bebis? Tack Madeleine för att jag fick hålla er guldklimp. Jag kan verkligen känna hur härligt det är, fasiken, om man kanske ska ha en till?

190416_rynefelt_307

Foto: Rebecka Rynefelt

190416_rynefelt_018

Foto: Rebecka Rynefelt

Otroligt fint event, tack för nya lärdomar PFC!

190416_rynefelt_050

Foto: Rebecka Rynefelt

Jag i styleinkjol, flattered och Davida tshirt! 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..