MARÄNGTÅRTA MED CITRONSMAK

 
En tårta med äkta sommarsmak. Lätt att baka och väldigt smarrig. Botten och egen lemoncurd förbereder du dagen innan. Jag lovar dig, det blir en succé!
 
Socker och- marängskaksbotten:
 
100 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk mjölk
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
 
Till fyllningen:
 
4-5 dl vispgrädde
1-2 dl lemon curd (jag gjorde min egen lemoncurd men köpe går säkert lika bra)
bär till dekoration
Sätt ugnen på 150°C. Smörj ett bakplåtspapper med matfett och lägg det i en långpanna ca 30×40 cm (för 10-12 bitar). Rör matfett och socker poröst. Rör ner en äggula i taget.
 
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det och mjölken i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspapperet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare till en fast massa. Bred marängen över sockerkakssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
 
Lossa den från papperet, dela den mitt itu på längden eller tvären. Lägg ena halvan på ett fat.
 
Fyllning: Vispa grädden och blanda den med lemon curd. Bred på grädden och lägg bär över. Lägg på den andra botten med marängen uppåt. Garnera med resten utav bären.
LOADING..