TACK bästa mama!

Bästa finaste älskade bloggisläsare!!

Som ni kanske märkt den senaste tiden så har uppdateringen här på bloggen inte varit lika frekvent som den varit tidigare. En anledning är att mina andra jobb oilier.co och mima som har tagit upp så mycket tid och energi att bloggisen tyvärr blivit lidande.

Men även någonstans på vägen började jag känna lite att.. är detta något jag verkligen vill fortsätta göra? Kan och vill jag fortsätta lägga ett par timmar om dagen på att blogga? (Ni har säkert redan listat ut svaret på den frågan).. Är detta något jag helhjärtat kan fortsätta med?

Ni vet ju att mitt ord för detta året är ”choose” – så något jag lovat mig själv är att just välja. Man kan ju omöjligt göra allt, även om saker och ting är roliga. Jag vill maximera tiden jag ägnar åt jobb, men sedan vill jag också maximera min tid när jag är mamma. Och för att kunna göra det så kan jag inte fylla livstårtan (hej hej Vanja! tack för världens bästa illustration och liknelse) med fler bitar än vad man kan få in i en tårta. Så, something’s gotta go, tyvärr. Och efter myyyyyycket mycket mycket tänk hit och dit och fram och tillbaks i ett antal månader så har jag nu bestämt mig att det här är 100% rätt beslut ändå.

Men. Sörj icke! Jag försvinner inte helt ur blogosfären! Jag finns såklart kvar på Instagram – MEN jag kommer även fortsätta blogga på min EGEN plattform. Wiiiiie! Skillnaderna från denna bloggen är dock följande:

  • Den nya bloggen är integrerad med oilier.co, för jag vill kunna dela med mig mer av naturlig hälsa och vår livsstil på bloggisen! Så det kommer jag fokusera lite mer på men även givetvis fortsätta dela med mig av mammatankar, stil/mode och mer HEM nu när vi håller på att köpa hus (uppdatering om detta finns ryyyykande färskt på nya bloggen!)
  • Jag kommer blogga på engelska då jag fått så mycket önskemål om att göra det. Tänker att vi svenskar generellt har lättare att förstå engelska än vad amerikaner förstår svenska 🙈 Så jag hoppas ni är okej med det!!
  • Och slutligen, det kommer inte bloggas riiiiktigt lika frekvent (tror jag iallafall, det blir liksom när andan faller på eller när jag känner att jag verkligen har något jag vill dela med mig av). Kanske mer något inlägg var- eller varannan vecka, men det kommer alltid announcas på Instagram så man inte missar 🙃

Jag är så ledsen att lämna mama, har träffat så fantastiska människor både i mina bloggkollegor och på redaktionen och Bonnier, och jag har trivts supermegaduperbra!! Är så otroligt tacksam för den här tiden, det har varit megakul och verkligen en dröm som gått i uppfyllelse. Men det känns också roligt att fortsätta själv och i en långsammare takt på min egen plattform! Likt slow fashion och slow living så blir det liksom mer slow blogging, kan man väl säga 😋

Och vad adressen är? www.amandacannon.co. Så uppdatera era bokmärken om ni har det, nu är det denna adressen som gäller 🙂 Jag hoppas så iiiiiiinnerligt att ni vill följa med mig vidare dit, gullisar! ❤️ Hade blivit så glad.

Så ett stort stort TACK älskade läsare för allt ni gett mig här, för allt stöd, alla råd, och all feedback!! Ni betyder så mycket! Och TACK mama för att jag fått vara hos er och för att ni tagit hand om mig så fint! Hoppas ni följer med mig på mitt nya äventyr ❤️

Puss!
Amanda

  1. Tack för den här tiden Amanda! Och lycka till med allt nytt! Kram Lisa på mama

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hotellnatt och husköpsförhandlingar..

I fredags checkade vi in på ett hotell i stan hela familjen! Austin hade konferens med sitt jobb på hotellet så alla anställda fick varsitt rum, så vi tänkte det var väl lika bra vi åkte dit allesammans! Så medan pappan var på cocktailparty med jobbet nere i restaurangen så beställde mamman och barnet snordyr room service och myste i sängen!

Igår /lördags) var vi på husvisning igen. Detta eviga husletande! Och nu äntligen var det ett som vi, igen, kände var 100% rätt. Det var inte i Nashville utan i en förort som heter Franklin (där vi allra helst ville bo men det är överlag rätt dyrt där!), så läget var helt perfekt. Sen dessutom var det tre sovrum så jag skulle kunna ha ett kontor/gästrum, garaget var renoverat och i helt perfekt för Austin, uteplatsen var mysig och i söderläge, det var en fin öppen spis.. sen var huset i övrigt kanske inte suuuuuperkul, byggt 88 och har inte uppdaterats sedan dess men ändå i väldigt fint skick och fräscht.

Så, vi la ett bud. Och nu håller vi på med förhandlingen! Vi får se om det går vägen, det här med husköp fungerar ganska annorlunda här i USA mot Sverige.

I korta drag så läggs de flesta hus ut lite ”överprisade”, och man lägger oftast (som jag förstått) ett lägre bud än det huset ligger ute för. Sedan om man kommit överens om ett pris med säljaren gör man besiktning och sedan kommer banken in och värderar huset (kallas appraisal). Och i nästan alla fall står det i kontraktet att köpet är beroende av bankens värdering, och värderar de lägre än det pris man kommit överens om med säljaren så är det den lägre summan man får låna, och då får antingen säljaren gå med på att släppa huset för det priset eller så får köparen betala mellanskillnaden cash (utöver insatsen). Värderar banken däremot högre än priset man kommit överens om är det toppen för köparen! Då får man låna upp med mellanskillnaden till exempelvis sin renoveringsbudget. Så helst vill man väl det (som köpare), eller hamna väldigt nära det pris man kommit överens om.

Så, vi förhandlar som sagt och får se om det går hela vägen. Säljaren tror huset är värt mer än det egentligen är, vilket är segt eftersom de inte vill gå ner tillräckligt i pris. Och eftersom vi är säkra på att banken kommer värdera det till ungefär det budet vi la, så vill vi inte lägga mycket högre än så eftersom vi då får betala mellanskillnaden själva eller övertala säljaren att sälja för det priset.

Så, I’ll keep you posted! Puss

  1. Moa skriver:

    Lycka till! Hoppas det går vägen för er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Några bilder från LA

Foto: Madeline Broderick Photography http://www.madelinebroderick.com

Tack för peppen på senaste inlägget – ni har ju rätt, det var väl helt enkelt inte meant to be! Även om det är svårt att tänka sig något annat nu.. pust. Vi letar vidare men det är så svårt att hitta något som BÅDE är ljust och öppet, har separat garage för en studio, trägolv (helst, går ju alltid att riva ut en matta..) OCH framför allt har bra läge och mysig trädgård/uteplats. Men men vi håller hoppet uppe!

Foto: Madeline Broderick Photography http://www.madelinebroderick.com

Under hemresan stannade vi i LA en dag, landade från Sydkorea på morgonen och åkte hem eftermiddagen därpå. Vi spenderade dagen i våra gamla hoods, West Hollywood (vi bodde där för fem år sedan!), först åt vi brunch på Go Get ‘em Tiger i Larchmont, sedan åkte vi till The Grove och strosade runt lite innan jag mötte upp min Instagramkompis Maddie på Joan’s on Third.

Foto: Madeline Broderick Photography http://www.madelinebroderick.com

Maddie och jag har följt varann och haft kontakt på IG väldigt länge men nu äntligen kunde vi träffas IRL! Såååå roligt och hon var en så fin och genuin person. Och såklart dessutom världens bästa fotograf… hon tog lite bilder på yours truly och jag äääälskar dem! Önskar vi bodde i samma stad så jag kunde anlita henne som min personliga fotograf, haha.

Foto: Madeline Broderick Photography http://www.madelinebroderick.com

Vi gick ner till Anine Bing-butiken som också ligger på 3rd St och blev kompisar med Sarah som jobbade där, så kul! Kände för en stund att jag absolut inte ville åka hem till Nashville och bara hänga med dem på dagarna, haha..

Foto: Madeline Broderick Photography http://www.madelinebroderick.com

Sedan kom Austin och Ivy och mötte upp mig och vi åkte tillbaks till vårt hotell, vi var sååååå jetlaggade att vi somnade innan sju den kvällen.

Jag skrev ju att jag blev magsjuk i lördags… Igår spydde Ivy fem gånger, men var helt som vanligt och idag har hon inte spytt eller verkat dålig alls. Däremot har Austin varit helt däckad och kräkts!? Måste ju vara något 24-timmarsvirus vi fått i omgångar.. tack och lov att vi alla inte hade det på samma dag!! Maaaardröm, haha.

Hoppas ni får en fin onsdag! Själv ska jag gå och lägga mig nu, imorgon ska jag luncha med en kompis på ett nytt ställe i stan. Puss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..