Graviduppdatering vecka 24

Kan inte fatta att jag redan är i vecka 24 – snart 25!! Alltså 25… då är det bara typ 10 veckor till sen KAN ju bebisen komma när som helst i princip. Så tidigt behöver hon dock inte kika ut – vill ju såklart att hon ska växa klart där inne (och vi behöver ha tid att fundera på vad vi kanske behöver köpa.. haha..)

Tänkte försöka få ihop en liten uppdatering om vad som hänt de senaste veckorna!

Bebis: Känner sparkar flera gånger om dagen, oftast när jag halvligger ner. Det är så kul att ”väcka” henne, kallt vatten och kolsyra brukar funka bra 😉 Och fika såklart! Tror hon kommer bli en gottegris som sin mamma. Eller så blir hon som sin pappa, som varken dricker kolsyra eller är ett sockermonster (så tråkig!).

Det är roligt att läsa alla appar om hennes utveckling! Utseendemässigt är hon tydligen i princip färdig, nu ska hon bara lägga på sig ett par tre kilon.. (och jag tycker jag är tung nu när hon väger ett halvkilo!?!! Så svårt att föreställa sig..)

Kroppen: Känner mig väldigt osmidig – kanske inte så mycket när jag står upp och går, men när jag ligger i soffan eller sängen. Har tyckt det har känts jobbigt att bara vända på sig i sängen sedan vecka 17-18 ungefär, men det blir ju självklart värre för varje vecka som går. Känns som om jag kväver bebisen om jag sätter mig upp med hjälp av magmusklerna (vilket man självklart inte gör!) men det gör det hela ännu jobbigare. Så sjukt också att se att magmusklerna särat på sig..

Och kanske det galnaste var att det börjat rinna till bröstmjölk.. alltså. Det måste vara den sjukaste känslan!? Hittills iallafall. SÅ galet att ens kropp fungerar som den gör. Är det något annat än min lilla bebis graviditeten bringat så är det insikt om hur duktig min kropp är och hur otroligt stolt jag är över den! Känns ju så klyschigt, men man förstår inte hur man kan klaga på sin kropp när den kan växa ett barn.

Sömn: I och med osmidigheten så sover jag också väldigt dåligt. Nu har det dock börjat bli lite bättre, men i ett par månader nu har jag vaknat upp var och varannan timme för att jag är så sjukt obekväm. Men nu knölar jag in kuddar runt halva kroppen – bakom ryggen och under magen så den får lite stöd. Det har funkat bra!

Sen är jag SÅ rädd att sova på rygg? Jag har verkligen aldrig varit en ryggsovare tidigare, men blev väl det i och med graviditeten – lagom till att man inte får sova på rygg. Eller bör iallafall.

Övrigt: Annars är det bara toppelitopp att va gravid! Är SÅ glad att jag fått må så bra nästan precis hela tiden. Njuter också av att kunna ha på mig hyfsat normala kläder fortfarande, (förutom att man får gå upp några storlekar i nya kläder). Som jag skrev i förra inlägget försöker jag hålla mig från att köpa gravidkläder – men det blir säkert något sen i slutet. Och kanske till min babyshower! (ja, här i USA är ju babyshowern inte så surpriseig.. haha. Jag själv får bestämma när var och med vilka, men sen är det ens kompisar som fixar! Gött för en kontrollmänniska som mig :))

Puss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..