Enkel blomkålsrisotto

Denna veckan kände jag att det var hög tid att testa att laga något nytt. Vi lever nämligen mest på spaghetti och köttfärssås och kyckling, ris och brunsås här hemma. Det är jättegott men blir lite tråkigt i längden.

Igår testade jag att göra blomkålsrisotto som mamma tipsade mig om. Blev gott, men påminde mig lite väl mycket om stuvad grönkål som jag i och med graviditeten inte ens kan tänka på (har nog att göra med att jag fick mitt illamående på annandagen när jag lagade just stuvad grönkål). MEN! Ändå gott och värt att delas med av, även om jag är LÅNGT ifrån någon receptexpert.

Du behöver:
Blomkål
Sparris
Champinjoner
Lök
Bacon
2 dl Vitt vin
1-1,5 dl Grädde
1 Grönsaksbuljong
Lite vatten

Stek sparris, lök och champinjoner. Lägg åt sidan, riv blomkål och lägg i pannan. Koka upp med 1 dl vitt vin, buljong och en skvätt vatten. Koka 5-10 min, häll sedan i grädden och resten av vinet och låt koka en stund. Stek bacon och blanda i blomkålen tillsammans med grönsakerna och riv över parmesan. Mums! Tog ca 20 min och var jättelätt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..