Graviduppdatering vecka 28

Hallå på er! Idag vaknade jag upp glad och lycklig (som jag förvisso nästan alltid gör numera), solen strålade in från våra sovrumsfönster och jag hade sovit såååå gott. Dukade fram frukost åt oss, Austins kompis Clint kom hit igårkväll så vi åt frukost allesammans ute i trädgården. De åkte iväg vid halv nio för att öva inför en musikvideo de tydligen ska spela in för någon irländsk artist imorgon.. haha. Själv ser min dag ut som de flesta dagar gör: jobb!

Men jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite nu när vi är precis i de sista dagarna av andra trimestern!

Saker jag inte längre kan göra: Kan (typ) inte ta på mig skorna, eller, om jag sitter ner och bresar med benen ordentligt så magen kommer emellan går det bra, men det går inte att stå dubbelvikt. Vilket även innebär att raka benen är ett jätteprojekt, ta upp grejer från golvet är jobbigt, och skura badkaret var sista gången jag gjorde igår – det gick ju liksom inte hänga över kanten med magen, så jag nådde knappt. Haha.

Kroppen: Jag vet inte om jag nämnde att jag hade lite foglossning sist, men den är ju inte så farlig alls som den säkert är för många. Har mer ont i svanskotan! Har klarat mig undan svullna fötter och ben än sålänge, vilket jag nog kan tacka min arbetsställning med fötterna uppe i sängen eller soffan för. Väldigt tacksamt att kunna jobba såhär som jag gör när man är preggo! Sen upplever jag att jag ibland kan få lite för lite syre och bli yr/svimfärdig/illamående. Detta särskilt när jag sminkar mig i badrummet där kanske luften står still.

Sömnen: Ja, den är bra! Det är så roligt att läsa i alla appar och böcker och höra folk säga att de springer på toa hela nätterna. Nu har jag aldrig varit en storkissare direkt men jag är förvånad över att det inte har ändrats någonting. Och då dricker jag ändå mycket mer vatten nu än jag gjort tidigare! Men det får jag väl vara glad för helt enkelt. Sen vaknar jag alltid av att mina höfter gör så otroligt ont, har väl kanske med foglossningen att göra. Men eftersom jag sover på sidan läggs väl mycket tyngd på höfterna, så jag antar att det är därför. Så jobbigt också eftersom att vända på sig till andra sidan kan göra så sjukt ont!! Men men, det är bara att härda ut. Undrar om den dåliga sömnen som jag hade i början av andra trimestern kommer tillbaks nu i tredje. Vi får väl se!

Bebis: Som sagt hickar hon och sparkas/boxas mer bara denna veckan än tidigare. Hon reagerar på ljud, alltid när jag lyssnar på podd eller musik i telefonhögralarna och sitter med telefonen över magen rör hon sig. Det är ganska roligt. Hon börjar tydligen närma sig 40cm-strecket (!!!) nu, eller ja, hon ska väl vara runt 36-37cm denna veckan, och nästan ett kilo tung. Tänk att det tagit 28 veckor att komma upp till ett kilo, och att hon nu på 12 veckor ska lägga på sig 2,5 till. Det är en ganska rejäl procentuell ökning!

I överlag kan jag absolut inte klaga på något! Jag har verkligen haft en sååå enkel graviditet hittills och är så glad för det. Nu kör vi de sista 12 veckorna!!

  1. Mormor skriver:

    Mitt Sockerhjärta som bär Lillhjärtat under sitt hjärta! Puss och kram på er…alla tre!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..