Midsommar i Nashville

Vår lilla mini-midsommar blev verkligen över förväntan! Oftast blir det ju faktiskt som bäst när man har noll förväntningar på saker och ting. 🙂

Efter att Austin åkt till jobbet (han jobbar på ett musiklicensföretag på dagarna) så gjorde jag tårtbotten. Vanligtvis gör jag mammas recept, men eftersom midsommarfirandet var i full gång där hemma vid denna tiden så googlade jag ett recept. Roy Fares körde jag på och det blev väldigt bra! Väldigt fluffig tårtbotten!

Hade gjort en lemoncurd kvällen innan (Leilas recept) att ha som fyllning, och självklart jordgubbar blandat med socker och vaniljstång. De här jordgubbarna hittade jag på Trader Joes (det är svårt att hitta väldigt fina jordgubbar här!) och de smakade faktiskt nästan lika gott som svenska. Nästan! Oftast är jordgubbar här nästan helvita inuti (precis som amerikanska blåbär) – så tråkigt. Men de här var nästan helröda 🙂

Sen var det dags att göra en liten mini-midsommarstång att ha på bordet och givetvis en krans till håret! Det spöregnade så jag fick sitta inne.

Ibland kan ogräs vara väldigt fint! Det här hittade jag på vår uppfart.

Tada! Stommen gjorde jag av ihoptejpade grillpinnar. Haha

Och såhär blev kransen!

Dukade inne eftersom det fortfarande regnade ute. Men det gjorde mig ingenting, var ganska mysigt ändå!

Austin gick tidigt från jobbet så han var hemma redan vid tre. Så underbart! Han vet hur mycket jag älskar midsommar så han ville väl att den skulle bli så lyckad som möjligt. Haha. Vi satte ihop vår lilla budgetgrill som jag fyndade häromdagen och la på köttet. Alltså ni förstår inte hur mycket jag längtat efter en grill!! Och trots det helt galet låga priset (typ 170 kronor!?!?!??!) så grillade den väldigt bra! Och det är väl det som är huvudsaken 🙂 Sen får vi se när den förfaller.. haha

Den här bilden ser väl kanske inte mycket ut för världen, men jag var tvungen att ta den för det här är verkligen en målbild för mig! Jag blir nästan lite gråtig när jag känner att jag når sånahär målbilder i livet. Det var liksom så underbart. En fredagkväll, solen hade spruckit upp, Austin hade verkligen stängt av sin jobbhjärna (det är verkligen inte vanligt att han kan det, så kanske just därför det var så speciellt för mig!) och vi GRILLAR i vår TRÄDGÅRD och jag ser att han njuter av att inte göra något. Det var verkligen en sån sak som jag bara drömt om i mitt huvud skulle hända en dag, och så hände det.

Och som sagt, det sprack upp och blev supersoligt och fint ute så jag flyttade ut dukningen till trädgården istället. YAY!

Jag och jättemagen pillade ihop en quinoasallad och en limesås och sen var det dags att äta.

Så. Himla. Mumsigt. Quinoasallad med melon, gurka, avocado, ruccola, feta och en god dressing. Limesås på grekisk yoghurt, honung, limeskal, salt o peppar.

Min bästaste! Världens bästa kväll hade vi!

Så god kolsyrad lemonad!

Sen var det dags för tååååta som vi säger i Småland 🙂

Hade ingen mindre form så det blir en utmaning att äta upp den här bara vi två nu under helgen.. haha!

Vi satt ute tills solen gick ner (vilket är ganska tidigt här i södern, strax efter åtta) och sen gick vi in och kollade på film.

Det var faktiskt lite skönt att inte ha eller gå på någon större midsommarfest i år, det här var nog första gången jag firat midsommar såhär med bara en annan person. Haha! Men så skönt var det. Nästa år blir det nog annat när vi är hemma i Sverige och har en 10-månaders med oss. Inte lika lugnt och harmoniskt kanske 😉


Hoppas ni hade en fantastisk midsommarafton också!

Puss!

LOADING..