Att känna sig lite fin i värkarbetet

Nu tycker nog alla ni som varit med om en förlossning att det här är sååå onödigt – för jag fattar – att man är iförd en fin bh är nog det sista man bryr sig om när värkarna dragit igång..

Men! Där jag ska föda så får man föda i vilken ”outfit” man vill, dvs man tar med det hemifrån. De har två olika och väldigt fina badrockar (heter det ens så? haha så roligt ord) som man gärna får låna, eller så kan man ta med en egen om man vill. Så jag tänker att jag kommer väl vilja ha någon form av bh på mig (och trosor? har man det fram tills det är dags typ? eller är man näck där nere från det att man kommer in?)

Rummen man föder i på birthing centret har ju väldigt fina badkar och efter att ha kollat på flera olika förlossningsvideor så känns det ändå som något jag kommer vilja testa. Jag är nog till och med öppen för att faktiskt föda där i! Men då säger de liksom att man kan ha någon form av bh eller bikini som givetvis känns okej att slänga efteråt, om man nu inte vill vara helt naken. Men då iallafall hittade denna på H&M igår för $4! Sånt kap. Så jag tänkte att den blir ju perfekt! Som sagt, att jag känner mig lite ”snygg” är med största sannolikhet det absolut sista jag kommer tänka på när jag sitter där och tror jag ska dö, men jag tänker att likväl som att ha en tråkig sportbh kan man ju ha en fin i ljusrosa och spets?


Eller vad tycker ni? 😀

  1. framos skriver:

    Man får nog ha på sig sina egna trosor om man vill. Men när jag åkte in på förlossningen med värkar, fick jag sjukhusets nät trosor. Mitt vatten hade inte gått ännu så utifall det skulle gå slapp jag ha min egna trosor blöta i BB väskan!

  2. Det gör du helt rätt i, tycker jag! Jag önskar jag fick valet själv, att få ha på mig ”en aning” finare kläder än sjukhuskläderna som är det absolut fulaste plaggen i världen Man känner sig inte det minsta fin! Spännande att föda i badkar, tror det skulle vara en upplevelse faktiskt.

  3. Alltså alla är ju och reagerar så olika! Alla sa till mig innan att jag skulle strunta i vad jag hade på mig och hur jag såg ut osv men jag rakade benen när vattnet gått och vi skulle åka in till BB haha och jag ville verkligen ha mina egna kläder på förlossningen men fick tyvärr inte (det fanns risk för ev akut kejsarsnitt så var tvungen att ha sjukhuskläder). Det skadar ju inte att packa ner det man vill tycker jag, om du ändrar dig är det ju bara strunta i att ha på sig det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..