Gravidlista

Ja, vi närmar ju oss BF med stormsteg här, så vad passar väl bättre än en liten lista om graviditeten? Jag skrev ihop en själv med frågor ur min journal som jag har, och frågor som jag tycker jag ofta får. Ni får såklart jättegärna kopiera och använda själva! Hoppas ni gillar! 🙂

We’re getting closer and closer to that due date, so I figured I’d make a little list about pregnancy! I made it myself with questions from my journal as well with other questions I usually get. Of course you can feel free to use the list/questions yourself! Enjoy!

Vart var du och när fick du reda på att du var gravid? // Where were you and when did you find out you were pregnant?
Jag var i vår lägenhet i Oklahoma City, och det var julaftonsmorgon. Min mens var 2-3 veckor sen, jag hade egentligen inte reflekterat så mycket över det men jag sa åt Austin den 22a att vi kanske skulle köpa ett test ändå. Så det gjorde vi, men jag ville vänta till den 24e, för lökig som jag är ville jag att OM det var positivt, det skulle bli den bästa julklappen 🙂

It was the morning of Christmas Eve, and I was in our apartment in OKC. I was 2-3 weeks late, and I hadn’t really paid much attention to that, but we figured I should buy a test just in case. And I’m glad we did – it was obviously the best Christmas gift we got in 2016 🙂

Hur kändes det när du plussade? // What were you feeling when you found out?
Det var nog ganska blankt i huvudet, men tänkte nog att det var galet. Jag blev väldigt glad, men visste inte hur Austin skulle reagera så jag kunde inte riktigt ta ut mina känslor direkt innan jag visste hur han kände.. haha!

A little chocked, but happy! But I didn’t know how Austin was going to react, so I wasn’t able to actually decide how I felt about it until I had told him.

Hur berättade du för din partner? // How did you tell your spouse?
Austin låg i sängen och jag kom in till sovrummet och sa att det ser ut som jag är gravid. Han fick typ panik i ansiktet, men det ändrades på ett par sekunder och han blev superglad. Men sen spenderade vi en timme med att googla hur stor risken är att man får ett falskt plus.. haha. Austin trodde inte på det, vi hade köpt det billigaste testet vi kunde hitta så vi bestämde oss för att efter att jag slutat jobbet på julafton skulle vi åka och köpa ett bättre test.. men samma sak där, det var väldigt positivt 🙂 När jag kom ner för trappan och sa till Austin att vi nog faktiskt är gravida så blev han jätteglad!

Austin was still in bed, and I came in to the bedroom and told him it was positive. First, he looked terrified, but it changed a second after and he was super thrilled (but still super chocked haha). After that we spent an hour googling how common false positives were.. (only to find out they are pretty rare, of course!). We had gotten the cheapest CVS-brand tests though, so we decided to go to Target and get fancy Clearblue tests after I got off work that day. But it showed the same, two very clear lines! When I told him that it was positive as well, we got suuper excited!!

Har du mått illa? // Have you been sick?
Nej, jag har mått superbra. Eller jag var illamående mellan kanske vecka 7 till typ 13-14. Men inte ens det kändes som något jag kunde klaga på riktigt, jag spydde aldrig men kunde inte få i mig någon mat, vilket då gjorde att jag blev mer illamående eftersom jag ofta var på tom mage. Men som jag sagt tidigare, jag har varit otroligt förskonad mot illamående och jag är SÅ tacksam för det!

No, I’ve been feeling great honestly. I was sick maybe between week 7 and 13-14, but it was never THAT bad. The only thing was that it was really hard for me to eat anything at all.

Har du haft några cravings? // Have you had any cravings?
Njae, jag menar jag har alltid cravings.. haha! Men om jag måste säga något så var det mycket citrus i början, men överlag har jag levt ovanligt mycket på morötter och gröna äpplen, rivna och blandade tillsammans. Det är något av det godaste jag vet!

Not really, I mean I always have cravings 🙂 Maybe citrus during the first trimester, but overall I’ve had more carrots and green apples in these 9 months than I’ve had in my entire life. So yummy together!!

Har det varit något du inte kunnat äta som du vanligtvis äter? // Is there anything that’s made you feel sick that you usually eat?
Ja, det tydligaste har nog varit stuvad grönkål och te. Grönkålen gjorde jag den 26e när vi hade svenskt julbord för Austins familj hemma hos oss, och det var då illamåendet började. Jag hoppas innerligt att det går över tills jul för farmors stuvade grönkål är det godaste jag vet på julbordet!

Yes, tea and sautéed kale (a Swedish traditional christmas dish). I made the kale on December 26th when Austin’s family came to our house for a Swedish Christmas dinner, and that must have been when my sickness started. I really hope it’ll pass until next Christmas because grandmas sautéed kale is my favorite thing to eat for Christmas!

När började du känna sparkar? // When did you feel the first kicks?

Minns det exakt, det var fredagen en vecka innan vi flyttade till Nashville. Det var i vecka 18. Låg i sängen och jag visste direkt att det var sparkar jag kände, även om de var väldigt små. Austin kände också 🙂

It was on a Friday night a week before we moved to Nashville, I was 18 weeks then. I laid in bed and I knew right away what I felt was the baby moving, and Austin could feel it too 🙂

Vad var det första du köpte åt bebisen? // First thing you bought for your baby?
Jag tror det var lite kläder från H&M. En mjukisoverall som jag tänkte bebisen kunde ha när vi är i Sverige i jul, en liten kofta och två grå bodys.

I think it was some clothes from H&M. A cozy onepiece for the winter season, a little knitted sweater and two gray onesies.

Tog ni reda på könet? Varför/varför inte? // Did you find out the sex? Why/why not?
Yes! För att Austin tyckte det var självklart och jag absolut aldrig hade kunnat hålla mig 🙂

Yes! Because Austin really wanted to, and I’d never be able to wait honestly!

Vad ska bebisen heta? // What’s baby’s name?
Hemlis!! Arbetsnamnet är Edit som mormor kommit på. Vi bestämde oss för namnet rätt tidigt, det kändes helt rätt för oss båda när jag föreslog det. Vi ville ha ett som funkar att säga på båda språken, så dvs inte ett Svenskt namn som ingen skulle veta hur man uttalar i USA och vice versa. Jag kan spoila mitt alternativ 2 dock (eller det var nog högst på min lista men det var inte ens idé att försöka övertala Austin om det, haha) och det var Dallas. Jag tycker det är SÅ himla fint på en tjej. Men det hade ju kanske blivit lite tokigt att 2 av 3 i familjen skulle heta städer i Texas.. Pojknamn kunde vi absolut inte komma överens om, jag bävar på riktigt inför en eventuellt framtida son bara för detta.. haha. Så det var väl lite tur att det skulle bli en tjej denna gången..

It’s a secret! My family is calling her Edit (that’s a older Swedish name :)) in the meantime. We decided on her name very early, because when I said it out loud we both knew that was it! We wanted a name that would be easy to pronounce in both our languages. I can tell you, however, what my other suggestion was! Or honestly, for a long time it was my number 1 choice but I realized it was impossible to convince Austin… and that name is Dallas! I think it’s so pretty for a girl. But I came to realize too that it would be weird if 2 out of 3 in the family would be named after cities in Texas.. As for boys names, we had absolutely no names we could agree on. To be honest I fear if we ever have a boy in the future, because we’ll never be able to agree on a name!

Hur tror du bebisen kommer se ut? // What do you think your baby will look like?
Det här är ju helt omöjligt att föreställa sig. Men både Austin och jag har blå (eller mina är blå-gröna) och ganska ljusa ögon så jag gissar att hon kommer ha det. Jag hade jäääättemörkt och mycket hår när jag föddes, Austin var först flint och sen fick han vitt hår. Så jag vet verkligen inte, men jag har en känsla av att hon nog inte kommer ha så mycket hår. Hoppas dock hon får Austins fina tjocka vågiga hår och inte mitt superraka tråkiga 🙂

This is impossible imagine I think! But both Austin and I have blue and pretty bright eye colors, so I guess that’s what she’ll have too. I was born with tons of dark brown hair, and Austin was bald but eventually got white hair.. So I have no idea about that. haha. I do hope she’ll get Austin’s hair though, it’s so thick and wavy and beautiful as opposed to my super straight hair.

Vilken är den bästa presenten bebisen fått? // What’s the best gift baby has gotten so far?
Hon har fått massa fina presenter innan hon ens är född! Det är jättesvårt att säga en.. men jag tror de som betyder mest är de som är utvalda av mina närmsta personer, så alla kläder bebis mormor (min mamma), gammelmormor och moster har valt.. Min mormor skickade ett paket som kom igår där bland annat en liten Maja Gräddnos låg, tänkte inte att det var något särskilt förrän jag läste brevet hon skrivit om varför hon valt just Maja Gräddnos. Utan att bli alltför privat så ska den påminna om Uppsala och sjukhuset där dit morfar gått flera gånger om året för sin cancer sedan innan jag ens var född. Så den lilla Maja Gräddnos-katten betyder jättemycket för mig, hoppas bebis kommer gilla den med!

She’s gotten so many great gifts, and she’s not even born yet! So it’s really hard to pick one. Probably the things that mean the most to me are the clothes and things that are picked out by my mom, sister and grandma. One of those things is a soft toy cat from a Swedish famous book that my grandma sent me this week. It has a very personal story to it so it means a lot to me <3

Har någon gett dig någon rolig/konstig kommentar? // Have you gotten any funny comments?
Njae, inte vad jag kan komma på! När man bor i USA får man däremot väldigt fina och snälla kommentarer av främlingar, främst i mataffären. Två gånger på bara en vecka nu har folk tagit omvägar för att komma fram och säga hur vacker jag är! Det tycker jag är så fint! Har en känsla av att det inte är lika vanligt i Sverige.. haha

Not really, but I love all the nice people who walk up to me at Trader Joes just to tell me how beautiful I am and chat about the pregnancy! I love that about America (even though I’m the biggest introvert in the universe), that would never happen in Sweden.. haha. We’re the most reserved people you’ll ever meet.

Vad tycker du om att främlingar vill känna på magen? // What do you think about strangers who want to touch your belly?
Det har faktiskt inte hänt!! Tro det eller ej. Den enda som utan förvarning ville känna på magen var Austins killkompis.. haha!

Believe it or not, but it hasn’t happened to me! The only person who touched my belly without asking was one of Austin’s friends.. haha!

Vad har varit det bästa med graviditeten? // What has been the best thing about this pregnancy?
Jag tror det har varit att se hur mycket Austin längtar! Det gör mig glad i hjärtat 🙂 Han kommer bli en så fin pappa.

Probably to see Austin so excited to meet our baby. That makes me so happy 🙂 He’s going to be the best dad.

Vad ser du fram emot mest när bebisen kommer? // What are some things you look forward to about baby’s arrival?
Mest att äntligen få se hur hon ser ut!! Men också när min mamma, pappa och mormor ska få träffa henne om en månad! Men också att det blir höst och vi kan bara mysa framför teven med ljus tända och regn som smattrar utanför. Ska bli mysigt att ha en kompis hos mig hela tiden.

Most of all to finally get to see what she looks like!! But I’m also looking forward to see my parents meet their grandchild for the first time when they get here in less than a month <3 And of course to all the cozy fall nights on our couch with candles lit and rain outside. Can’t wait to have a little friend around me all the time!

Är du nervös inför förlossningen? // Are you nervous about labor?
Jag var otroligt nervös för det första halvan av graviditeten. Jag på riktigt hoppades i hemlighet att de skulle hitta någon anledning för att jag skulle kunna få ett planerat snitt istället. Men sedan vi flyttade och jag hittade vårt birthing center så har jag helt ändrat mig, känner mig väldigt lugn och längtar faktiskt lite efter att få uppleva en förlossning. Är fortfarande rädd för smärtan, men jag är också taggad på att ta mig igenom den ”the natural way” 🙂

I was really nervous about labor first half of the pregnancy. I honestly hoped that my OB would find a reason why I couldn’t give birth vaginally so I could get a scheduled c/s. But after we moved to Nashville and I found our birth center here, it all changed and I now feel super calm and even excited about experiencing labor. I’m still a bit scared about not being able to handle the pain, but I’m also excited to try cope with it ”the natural way” 🙂

När tror du bebisen kommer komma? // When do you think baby will arrive?
Just nu tror jag det blir antingen till helgen (är beräknad på lördag) eller nån gång nästa vecka. Kanske onsdag?

Right now I think it’ll be this weekend (I’m due on Saturday) or sometime next week. Maybe Wednesday?

  1. Så himla kul o läsa denna lista om dig! Snart dags, så himla spännande! Kommer ni ta kort på henne o lägga ut på sociala medier/din vlogg ex?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..