Mammalista

Glad måndag på er gullisar!

Tänkte köra igång veckan med en liten mamma-lista som jag hittade HÄR. Hoppas ni gillar!

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa? Jag har ett litet flickebarn än sålänge. Vi vill gärna ge Ivy ett litet syskon någon gång, men det blir inte än på ett tag. Vi tänker två, men jag kan nog också tänka mig tre! Vi får se helt enkelt.

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste? För oss har det varit napp och en white noise-maskin (som ger ut brusljud så hon kan sova utan att bli störd av andra ljud – dock är köksfläkten mest effektiv här hemma).

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn? Få henne att skratta! Hon älskar att sjunga och busa och skrattar ibland så hon nästan kiknar!

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn? Tiden och sömnen försvann, men har å andra sidan lärt mig att vara mer effektiv, prioritera bättre, göra saker med en hand OCH att man klarar sig genom en dag på ganska dålig sömn också . Nu är Ivy verkligen inte den värsta på att sova, vi (jag) får ofta 3-timmars stretchar på natten, men just att hon sover på mig eller Austin är också något som är lite påfrestande nu såhär fyra månader senare. Men det har också förändrats till att bli SÅ mycket finare, rikare, och mer kärleksfullt. Jag är så kär i min lilla bebis, och det ger också en helt ny insikt i hur mycket mina egna föräldrar älskar mig.

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför? Zara! Köper nästan allt till Ivy där känns det som. Snyggt och prisvärt!

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte? Ja men det har jag väl. Svårt att säga varför, men känns som för mig har det nog bara varit självklart på något sätt.

7. Det bästa som finns med att vara mamma? Så klyschigt – men att få så mycket kärlek! Jag kände definitivt inte så i början – det har nog kommit den senaste månaden. Som jag nämnt tidigare så kände jag aldrig att Ivy riktigt tyckte om mig, att hon bara förväntade sig att jag skulle veta hur hon funkade.. kändes väldigt tufft i början! Men nu på något sätt får man så mycket respons, och det är som om hon ser på mig på ett nytt sett. Jag känner ofta att hon tänker att hon har en fin mamma. Haha vad jag känner mig löjlig! Men ja, så är det iallafall. Och det är det bästa som finns med att vara mamma.

8. Något mindre roligt med att vara mamma? Tidsbristen har det nog helt klart varit för mig. Det är så mycket jag vill göra och hinna med, men tiden liksom bara äts upp på något otroligt sätt. Likaså att vara så låst till någon och att hela tiden se till att denna lilla människa är nöjd och belåten. Som real life The Sims

9. Ditt bästa tips för en ny mamma? Jag kommer absolut inte råda någon att njuta – för det har jag inte gjort. Den första tiden med bebis är, eller iallafall kan vara, otroligt svår, tuff, och påfrestande. Det var/är den verkligen för mig, och genom att dela med mig av mina tankar och känslor här och på Instagram så har jag insett att jag verkligen inte är ensam. Så, ta dig bara igenom den. Det KOMMER bli bättre. ”När det är som värst, är det bebisen behöver dig som mest”. Det vände för mig nu vid 3-4 månader – nu är det två steg fram och ett steg tillbaks, och det känns väldigt befriande. Ta råd med en nypa salt och gör det som känns bäst för dig. Mitt motto är att det kommer bli folk av Ivy ändå – även om.. blabla. Typ, att jag fortfarande ammar med amningsnapp även fast man ”ska” sluta. Eller att vi vill få henne att sova i sin egen säng.. man är ingen dålig förälder som inte ger sitt barn all kärlek i världen bara för att man inte vill ha bebisen på sig dygnet runt.

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn?! Det får ni här!

Min lilla snuffsa! Bästa i livet.

LOADING..