Nyårskänslan, nyårslöften och dagens mami

Jag hörde någonstans (alltså när jag säger ”jag hörde någonstans” är det nästan garanterat från en podd, men jag lyssnar på så många så kan sällan komma ihåg vart jag hört saker.. haha) att så tolvslaget blir är så ditt år kommer bli. Nu vet jag väl inte hur sant det egentligen är, men det har verkligen stämt väldigt, väldigt bra på mig.

Årsskiftet 2014/2015 firade jag och Austin och några av hans kompisar vid Slussen i Stockholm. Jag minns det SÅ otroligt väl, den känslan jag hade när klockan slog 00:00. Det enda jag kunde tänka var ”det här kommer bli mitt värsta år”. Det låter ju väldigt tragiskt när det var det året vi skulle gifta oss, men jag visste att det var inte det som var det där jobbiga. Det var allt med visumet och flytten till USA som var det som oroade mig. Ovissheten, att bara gå och vänta på att visumet skulle komma men hade liksom INGEN aning om när. Det året var jag väldigt stressad inombords och jag kände mycket att mitt hjärta var oroligt, just för den här ovissheten. Det var mycket nytt det året. Men jag klarade mig igenom det!

Förra årsskiftet vet jag att jag kände att detta kommer ändå bli ett HELT okej år. Eller nä, det kommer rättare sagt bli BRA, Inte mitt bästa, men iallafall topp 5 hittills. Och det blev det. 2017 var ett bra år. Det känns som mycket i mitt liv började falla lite på plats, trots flytt, uppsägning, och bebis.

Detta årsskiftet då? Ja. Jag hade en sån otroligt stark känsla att det här kommer bli mitt absolut bästa år hittills. Jag har känt det så länge, att 2018 kommer bli liksom toppelitoppelitopp. Så, jag hoppas att min nyårskänsla stämmer för detta året också! Jag är redo att ha mitt bästa år hittills!!

Har ni förresten några nyårslöften? Jag kan ärligt talat inte minnas att jag någon gång avlagt några seriösa sådana. Kanske egentligen inte så mycket för att de är klyschiga och att man ändå inte håller dem, för det tror jag att man kan! Men mer för att jag har väl inte haft några särskilda mål direkt. Haha, vad sorgligt det lät.

Men i år. Eftersom jag VET att det kommer bli ett hejdundrandes år så är jag SÅ motiverad. Jag har en del mål som jag definitivt tror är uppnåbara, och då får det mig liksom att bli superduperpepp. Jag tänkte dela med mig av dem lite grann!

På personlighetsplanet har jag som mål att jag ska bli bättre på att ta tag i att träffa mina nya vänner här i Nashville. Jag är så otroligt introvert och trivs ju nästan alltid som bäst hemma i mitt eget sällskap, så därför känner jag sällan att ”nä nu MÅSTE jag ut och träffa den här och den här”.. Men ska man sätta det i ett konkret mål tänker jag MINST minst minst en träff i månaden.. hahahaha. Ja ni hör, på den nivån är det. Jag tror verkligen det kan bli oftare än så, men det känns som en bra nivå att lägga det på för en som aldrig tar tag i att göra detta. Men jag tror det kan vara bra för mig att komma ut lite och träffa mina egna nya vänner här! Och det börjar bra – nästa lördag ska jag ta en roadtrip till IKEA med Chelsea! Ska bli så skoj!

Sen måste jag ju ha ett såntdär klassiskt hälso-mål också. Och jag har två stycken säkra och ett bonus – vilket betyder att jag får gärna försöka uppnå det målet också, men det är inte mitt absoluta huvudfokus.

Mål nummer ett. Jag ska träna enligt min BBG-guide. Dvs 3 gånger ett 30-minuters högitensitetspass hemma per vecka, plus tre joggingturer eller promenader per vecka. Det känns helt rimligt och uppnåbart. En BONUS på det här med träningen är att skaffa ett gymkort så jag kan gå och träna bodypump. Haha, jag gjorde det jäääämt förr och älskade verkligen de passen. Finns ett ställe i Nashville som har Les Mills-pass, på andra sidan stan, så jag får väl se om det känns värt det.

Mål nummer två. Coca Cola och bakning är mina största sockerfällor. Nu har det varit två år det har varit heeelt ur kontroll faktiskt, så nu MÅSTE det bli ändring på det. Jag vet ju hur dåligt socker är för kroppen, så nu blir det skärpning. På riktigt, ni anar inte hur många gånger per vecka jag kan göra en liten portion chokladsnitt-deg och äta direkt ur bunken Så mitt mål är att jag får baka/äta socker fredag, lördag och söndag. Resten av veckan är det förbud! Känns som en rimlig start, sen kanske jag till och med kan skala ner det till två eller EN dag. Cola och annan läsk får jag dricka EN gång i veckan. Det blir nog en bra avvänjning!

Bonusmål: Att ta hand om hyn bättre. Jag vill investera i en ordentlig uppsättning med hudvårdsprodukter för att bli lite mer glowy het enkelt! 🙂 (Rengöring har jag hittat en superbra budgetfavorit , men tänker serum, ansiktskräm, micellärt vatten och gärna en kemisk peeling! Vi kanske rent av kan köra ett separat skönhetsinlägg framöver)

Sist men inte minst har vi karriärsmålet. Jag har lovat mig själv att inte göra några samarbeten som inte betalar. Jag har lyckats förhandla mig till ett antal betalda samarbeten under hösten, men några har bestämt sagt nej och jag har tackat ja ändå. Nej nej nej, så vill jag INTE ha det längre. Jag har insett mitt värde och jag tycker det är SÅ fel att företag utnyttjar oss bloggare/influencers för GRATIS markandsföring. För jag har också en hyra och mat att betala, och det kan jag inte göra med den här klockan som ni skickar.. Pust. Ja, jag blir irriterad bara jag tänker på det. Så, ett första steg i att få ännu bättre självförtoende och såntdär så har jag nu precis blivit PRO-medlem hos Influencers of Sweden. MYCKET nöjd och ser fram emot att bolla massa med de andra medlemmarna.

Sedan har jag ett till karriärsmål och det är att få den här bloggen att rulla ännu mer. Jag har ett väldigt specifikt mål, men som den svennebanan jag är så håller jag på det tills jag nått det… Haha. Men jag är så himla glad att jag kommit tillbaks till bloggandet och tycker det är roligt igen. Jag vill komma med ännu mer bra, roligt, och inspirerande *content* till er finisar!

Ja, det var mina mål! Ser så mycket fram emot detta året och se vad det har att erbjuda. Och kanske ännu mer, att se Ivy växa (så klyschigt men SÅ sant – jag var ett big fan av de första 3 bebismånaderna) och se hur hon kommer vara, vad hon kommer lära sig och tycka är roligt, och såklart hur hon kommer se ut!


Min outfit:

Fuskis – jättegammal från Monki som jag ärvt av min bästis
Polo – H&M
Jeans – Gina Tricot
Hatt – Zara
Skor – Vagabond

Har ni några nyårslöften? Och har ni tänkt på nyårskänslan – om den har speglat året som kommit?
Hoppas ni haft en riktigt fin söndag allesammans. Pusselipuss!

  1. Ååå vad glad jag blir!!! TACK fina du, och hoppas du får ett suuuuperbra 2018 såklart! Kram!!

  2. Bra och härliga mål! Det med nyårskänslan hoppas jag verkligen stämmer för jag har precis som du en bra känsla inför 2018! Och just vid 12-slaget var jag väldigt harmonisk och känslan i mig sa att 2018 verkligen kommer bli ett kanon år! Vill också säga att jag hittade din blogg för inte alltför länge sedan, typ när jag mådde som sämst i min graviditet och har följt dig sedan dess. Tycker du skriver så bra och just att du delar med dig av både det som är bra och mindre bra med livet och bebis! Låter därför så spännande att höra din inspiration och pepp inför framtiden och jag ser fram emot att följa dig! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..