Nytt i spjälis

Idag kom spjälskyddet jag beställde från Babyshop! Älskar att de levererar till USA!!

Det blev ett grått enfärgat från Garbo & Friends. Så roligt att de har sitt distributionslager i Jönköping, så när jag följde ordern kändes det på nåt sätt lite härligt att den skulle skickas från min hemstad! Haha.

Fick upp det lagom till Ivy’s tredje nap för dagen. Doooock så var det aningen för litet (se högra hörnet), vilket jag visste innan jag beställde. Varför kan inte bara ALLA spjälisar vara samma storlek!? Haha. Det har varit omöjligt att hitta ett spjälskydd i samma storlek som denna sängen (från IKEA).

En liten liten glutta blev det nere i botten tyvärr. Men där har hon ändå lite gosedjur så det spelar inte så stor roll. Men ja, lite störigt bara!

Tycker det är så fint med de vita rosetterna!

Fun fact: Det finns inte jättemycket spjälskydd att hitta i USA. Det är tydligen en säkerhetsgrej, överlag har ju amerikaner absolut ingenting i spjälsängen, annat än ett ”fitted sheet” runt madrassen. Det är BIG no no på täcken/filtar, spjälskydd och gosedjur eftersom det kan hamna över bebbens huvud och kväva den.. tror det var någon olycka för ett antal årsedan och sedan dess är det hårda regler på det. Men, personligen känner jag att jag kan ha sånt i – men självklart tänker jag efter hur och var jag placerar saker i förhållande till Ivy när hon ska sova till exempel. Hur känner ni? Visst är det väl inte lika hårt på sådant i Sverige?

Nu är nog hennes säng äntligen fulländad! Spjälskydd, täcke och påslakan, och så lammskinnet såklart. Hon älskar att sova på sitt lammskinn, hon fick det och ett till av sin gammelmormor som hade sparat från fåren de hade fram tills för några år sedan. Myyys! Jag sov också på lammskinn tills jag var kanske 10 år, har alltid varit så kall av mig och det hjälper ju till att reglera värmen. Perfekt!

Ni får ha en fin dag! Imorgon får ni en uppdatering om hur sovträningen går.. kan säga så mycket som att vi bytt taktik! Puss på er finisar!

  1. Emmeli skriver:

    ser sa mysigt ut! Bor i Australien och har ar dom strikta med att ha saker i spjalsangen.. du har sakert hort om SIDS? Far absolut inte ha nagot ovanfor huvudet, inget pa sidorna och maste sova pa rygg… Sjalv anvander jag babynest fast det gar emot deras ‘guidelines’. vem vill ligga pa ett kallt lakan?? Min mamma sa att vi lag alltid pa mage eller med henne i sangen. inga problem alls sa bra tips om lammskinnet – ska inforskaffa mig ett till min lilla!

  2. Men gud vad mysigt, jätte fint var det! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..