Mammahår och bebishår

Igår bokade jag klipp och färg på Local Honey här i Nashville, som jag fick av Austin på alla hjärtans dag! Känns så HIMLA lyxigt – jag har aldrig tidigare i mitt liv gått till frisören med endast tre månaders mellanrum som det kommer bli denna gången Om en månad ska jag dit och få håret uppfräschat igen, vill bli ännu lite blondare tror jag! Lääääängtar! Är nästan lite sugen på att kanske boka in manikyr och pedikyr också och liksom slå på stort den dagen. Jag har aldrig gjort pedikyr på salong, så det är väl på tiden att de här trötta 27-åriga fötterna får lite uppmärksamhet… Fast när jag tänker efter så väntar jag kanske med det tills min mamma och syster kommer hit veckan efter Låter som något jag kanske kan övertala dem att göra ihop… eller vad säger ni mamma och Ebba?

Sen är det det här med det lilla barnets hår som är i princip obefintligt Hon föddes ju som ni såg i förra inlägget med en hel del hår, men det försvann rätt snabbt den första månaden. Nu har det kommit tillbaks en del i nacken, men uppe på hjässan är det liksom INGENTING. Haha!

Hon har fortfarande en hel del skorv i hårbotten, och det är just där det är som det inte finns (typ) något hår alls. Bara små fjun liksom. Missförstå mig inte, I couldn’t care less, hon kommer ju förmodligen inte vara hårlös hela livet

Men jag undrar mest bara om era bebisar hade massa skorv och om det inte växte hår förrän det var borta på dem också? När försvann skorvet och gjorde ni något åt det (typ använde något speciellt schampoo) eller väntade ni bara ut det? Vi har använt kokosolja och barnolja lite om vartannat, och det har ju helt klart blivit bättre de senaste 3 månaderna men det verkar inte helt vilja ge sig.. Som sagt, det gör mig såklart absoluuuuut ingenting, kanske mer Ivy som får utstå att jag pillar lite Hihi!

  1. Mormor skriver:

    Denna underbara lilla Ivy! Lika hårlös som sin gamlamormor en gång var! Inte ett hår på huvudet vid ett års ålder! Mormor Inga har berättat hur oroliga alla var; mormor, morfar, moster, farmor, farfar, mamma förstås, men inte pappa Torsten! Han sa som alltid: Det ordnar sej! …och så blev det.. efter ettårsdagen kom stråna! Så misströsta inte! (Har du fått brevet med bilden på din hårlösa mormor!?) Det är ju ganska naturligt att många tankar och frågor snurrar runt i ditt huvud, tankar som du vill dela med någon, inte bara en, utan kanske flera för att få nya infallsvinklar… Små tankar kan liksom sätta sej fast i huvudet och växa sej stora, särskilt när man är ensam (vuxen) hemma, och ser ALLT man borde göra! Jag tycker du är fantastisk som, tillsammans med Austin, fixar allt! Du ska veta att både din mamma och jag önskade att vi fanns nära dej och kunde ge dej samma hjälp och stöd, som vi en gång fick av mormor Inga! Men livet tar olika vägar, och vi får alla leva med det och försöka ge varandra det stöd och den kärlek vi kan, utefter de förutsättningar vi har! Du var ju som barn oerhört påhittig och kreativ (och är fortfarande!), hittade alltid nya vägar att utforska, du tvekade aldrig, tryggt skuttade du framåt även om natten var mörk och läskig!!! Så… skutta på du! Det tar tid att växa in i mammarollen (om man någonsin gör det!!!) Man är ledsen, orolig, arg, glad, stolt och allt möjligt annat… men en sak är säker… du är en alldeles underbar mamma, och Austin en alldeles underbar pappa, och ni har en alldeles underbar liten älskad Ivy… Så låt dagarna komma precis som dom är, med allt vad det innebär, men låt alltid kärleken segra! Med all kärlek och längtan till er alla tre från din mormor!

  2. våra barn har haft de men vi tog bort det med olja och kam. Vi smärjde in med olja så de fick sova med det över natten. dagen efter kammar man bort det. kommer de inte bort helt eller kommer tillbaka upprepa det då. blir det för jobbigt med olja i håret under natten så kör på dagen och låt vara i ett bra tag. håret har börjat växa SÅÅÅ mkt bättre efter det.

  3. burago från apoteket är bäst! en behandling och sen som bortblåst

  4. Julia skriver:

    borago, kräm från apotek. funkat super! håret kommer

  5. Båda mina har haft ganska mycket hår hela tiden, särskilt Viggo, men båda har haft skorv också. Har tagit bort med barnolja bara och en kam efter ett litet tag. Har inte märkt att det skulle ha kommit mer hår efteråt men vet att kompisar upplevt det med sina bebisar! Som om håret inte kunnat växa när det varit skorv i vägen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..