Dagens mami och INGET dåligt samvete över egentid!

Godmorgon på er där hemma!

Onsdagar är min jobbdag. Eller ja, Austin jobbar till 16-snåret som vanligt men skillnaden är att han sedan tar över Ivyrattandet för resten av dagen så jag kan fokusera på mitt till 100%. Annars har han alltid något annat produktionsrelaterat han behöver jobba med resten av kvällen, men på onsdagar får allt det där ge vika. Jag brukar nästan alltid åka iväg till ett café så jag kan vara helt själv, plus att jag får så mycket bättre fokus då än när jag är hemma.

Jag måste säga att jag älskar de där timmarna jag får själv, även om det liksom innebär att jag jobbar. Jag har aldrig riktigt haft dåligt samvete över att jag åker iväg, heller. Det är näääästan så jag har lite svårt att förstå ibland folk som säger att de får dåligt samvete bara de vill åka iväg och handla mat ifred, eller kanske träffa en kompis en stund själva. För mig känns det så självklart att man måste få fortsätta ta hand om sig själv – ÄVEN när man har en liten bebis. Vi mamas ger upp så otroligt mycket av oss själva när vi kliver in i det här nya livet, så det minsta vi kan ge oss själva är väl ändå lite tid att ladda om batterierna – om man nu har den möjligheten och om det nu är någonting man mår bra av förstås!

DAGENS MAMI
Tisha – Anine Bing
Jeans – H&M
Väska – Ann-Sofie Back
Boots – Anine Bing

Men sen när jag tänker efter kan det ju ligga mycket i det här med kontrollbehovet hos oss mammor. Det pratade Lollo, Annika och Markiz om i senaste avsnittet av mamapodden, och det tyckte jag var så sant. Vi mammor har kanske svårt att faktiskt ge den andra föräldern en chans att ta eget ansvar, och då kanske man blir mer stressad av att vara iväg. Och eftersom Austin jobbar hemifrån så delar vi ganska mycket på det dagliga ansvaret (ja, lite mer jag såklart) och det kanske då förklarar varför jag (som annars är en otrooooolig kontrollmänniska) inte tycker det känns särskilt jobbigt alls att lämna dem själva. Jag vet liksom att Ivy klarar sig toppen med sin pappa i några timmar.

Vad tycker ni om det här med egentid? Får ni någon sådan? Och isåfall, får ni dåligt samvete över det eller njuter ni till fullo medan ni är borta?

Hoppas ni får en finfin TORSDAG (!?!) alltså vaaaart tog denna veckan vägen!? Tiden går alldeles för fort.

  1. Jag får egentid iallafall en till två ggr i veckan och har definitivt inte dåligt samvete över det haha! Xx

  2. Jag var häromveckan iväg från bebin en lite längre stund. Valde att gå med en kompis som fyllde år på konsert på Grönan, Kaliffa spelade. Det var sjukt kul för det var så kass musik! Visste inte vem han var innan. Stod och flinade för att det kändes så knasigt att första gången jag lämnade bebin så var det för att gå på denna konserten. Men nej, noll dåligt samvete. Har svårt att relatera till att ens få det?
    Sitter just nu och läser en kort bok av Chimamanda Ngozi Adichie där hon skriver hur man ska uppfostra sitt barn till att bli feminist. Står naturligtvis då mkt om jämställdhet, hennes första råd är ”be a full person”. Hon skiver om att älska det man gör (som yrke) är en fin gåva till sitt barn.
    Tycker ofta det kan skilja mkt från just USA till Sverige. Läste en artikel från NY Times kanske, om hur man ska uppfostra sin son till feminist, tyckte att MÅNGA va råden kändes solklara för oss svenskar/mig, men kan tänka mig att de inte är lika självklara i USA. Men kan också vara mina fördomar om amerikaner.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..