Känner mig äntligen som hemma!

Hörrni. Jag har Ä N T L I G E N hittat hem!

Jag har fixat och donat de senaste dagarna för att verkligen få till vårt vardagsum. Ända sedan vi flyttade in för över ett år sedan så har jag liksom inte känt mig nöjd, eller hemma. Det har känts kalt, tråkigt, omysigt och.. tråkigt. Men nu känner jag mig äntligen rätt så NÖJD! Och jag ska visa er vilka små detaljer som gjorde den stora förändringen.

Vi har haft vanliga gardiner här inne, men för någon månad sedan kände jag att de liksom, trots att de var vita, blockerade för mycket ljus att komma in. Så jag tog ner dem. Oftast när man tar ner gardiner efter att ha haft dem, så tycker jag man känner ”nej FY vad omysigt det blev” – men så kände jag inte nu! Detta rummet var inte gjort för att ha långa stora gardiner, helt enkelt.

Men persiennerna som satt uppe kändes inte superkul alltså. Ville ändå få in textil på något sätt.. så. Hissgardiner var lösningen! Efter lite snabbt sökande på Pinterest hittade jag den här turtorialen (!?) och körde på den. Tog dock bara två ”våningar”, det var förvisso av misstag men tycker nästan det blev snyggare än att ha flera.

Det här gjorde verkligen en sån skillnad! Tycker de blev så himla bra. Var lättare än jag trott också att göra, tog bara en kväll att sy båda två. Materialet var inte så dyrt heller – tyg, pinnar och snöre kostade runt 400 kr. Det får man ju knappast EN linnehissgardin för om man ska köpa! 😁

Andra detaljen som gjorde stor skillnad för rummet var att få upp en spegel. Vårt vardagsrum (tillika hall, som ni ser ovan) är väldigt väldigt litet så man får liksom göra det bästa av det utrymmet man har. En spegel gjorde att det kändes lite större iallafall, på något sätt. Denna kommer från Target och kostade ca 450kr, men IKEA har ju en fin, ganska prisvärd stor rund spegel också!

Tredje, och kanske största anledningen till denna nya myskänsla på rummet, är vår NYA MATTA.

I know I know, ni mååååste tro jag skämtar 😂 detta är fjärde mattan vi köpt till vardagsrummet de senaste månaderna. Två har vi skickat tillbaks, den tredje fick stanna. Men jag kände liksom att den var verkligen inte i stil med någonting annat i vårt vardagsrum. Så nu ska den få flytta in till Austins studio för att ge plats åt denna nya lilla fluffiga, bohemiska pärla.

Har haft ögonen på denna såååå länge, och förstår nu i efterhand inte varför vi inte köpte den från första början. Förmodligen för att enligt alla reviews så fäller den otroligt mycket, så jag vågade helt enkelt inte. Men den fäller inte så farligt, tycker jag! Vad tycker ni? Den är SÅ mysig och gosig! Kommer från Rugs USA.

Hittade lite fina kvistar som fick följa med in. Fint va?

Tanken är att jag ska göra oss ett nytt soffbord också, bordsskivan jag gjorde häromdagen hamnade i köket istället och blev såååå bra som köksbord. Det är mycket vitt i vardagsrummet nu. Men vet ni vad? I like it.

För är det något jag lärt mig nu i denna lilla inrednings (eller matt-)resa så är det att man ska hålla sig till vad som är ens egen stil, och inte sväva ut bara för att man tror man ”borde” ha något annat som är *inne*! Jag trodde jag skulle försöka få in lite mer färg, så vi köpte en ”färgglad” persisk matta innan den som vi har nu. Även en matchande poster i blått och orange klickade jag hem. Men den kom aldrig upp, och mattan kändes ju HELT fel. För vet ni vad? Jag är helt enkelt inte för färgglad, och då ska jag ju hålla mig till det. För det är ju jag! Det jag trivs bäst med. Iallafall just nu. Och det må kanske vara ”inne” med mörka väggar, men det är liksom ingenting jag känner mig särskilt sugen på. Stick to your own style, kompisar! Då blir det bäst!

Nu känner jag mig så nöjd och harmonisk. Jag älskar att komma in i vardagsrummet och se vår fluffiga matta och vita hissgardiner. Det känns SÅ rätt, och så jag! (Austin couldn’t care less, haha).

För övrigt så gick vår fotografering sååå bra idag, väntar på att få lite BTS-bilder av min kompis Becky som anordnade allt, sen ska ni få se. Hoppas ni får en riktigt fin torsdag. Puss!

  1. Vi har också renoverat en del här i vårt nya hus (senast blev det vårt sovrum där nya tapeter, golv och fönsterpaneler fixades) men det är just de där sista sakerna som gör rummet på något sätt!
    Vi ska hänga upp en drömfångare, hitta rätt taklampa och sätta upp fotografier sen tror jag rummet är komplett.
    Ett av rummen (vår dotters) gjorde vi iordning innan vi flyttade in men jag tycker det märks att vi hade lite stressigt då färgen på väggarna blev fel, listerna inte passar riktigt och taklampan bara känns fel men det är bara jag som märker det 😉

    1. Ja men eller hur! Åh, det låter underbart. Älskar drömfångare! Hahaha, ja alltså… det är väl så, vet man att det är där så stör man sig på det. Även om ingen annan någonsin skulle tänka på det, haha! Lycka till med pifferiet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..