Date night med näsorna i skärmarna

Godafton!

Igårkväll checkade jag och Austin ut tidigt, I N N A N Ivy somnat (!! that’s a fiiiirst, people!) och begav oss till andra sidan viken för en liten picknickdejt uppe på berget.

Ivy tog GOD tid på sig att bli trött just igår kväll när vi ville iväg, så vi bestämde oss helt enkelt för att bara åka och låta mamma och pappa försöka söva henne själva.. vi ska ju trots allt åka iväg en natt till Göteborg om ett par veckor, så det kändes ändå lite skönt att vara nära IFALL det skulle bli katastrof, bara för att öva lite liksom.

Vi hade packat med oss en mycket basic picknick i form av rostbiff och potatissallad 😂 Dock hade vi glömt packa ner både tallrikar, kapsylöppnare och picknickfilt, men det gick ju finemang ändå. Så vi dukade fram vår lilla picknick, och sen drog vi fram telefonerna…

 

Yes yes. Det är nämligen så att jag har upptäckt en heeeeelt fantastisk APP. Nu är det ju väldigt synd att den inte verkar finnas i svenska App Store, men den kanske kommer dit så håll ögonen öppna! Appen kallas Lasting, och är en app för gifta par som ska finans till för att hjälpa förbättra äktenskapet.

Det kom upp en reklampost för denna appen i mitt Instagramflöde, och jag laddade direkt ner den och signade upp för premiummedlemskap. Man kan då dela appen tillsammans med sin partner, och så gör man varsina test att börja med så att appen kan utvärdera relationen, vad som funkar och vad som behövs jobbas på, och så gör den ett program med övningar som man får göra. Vi har precis börjat och vi båda är heeelt sålda. Älskar konceptet! Vi har pratat ett tag om att börja med counseling, inte för att vi har mycket problem i relationen utan för att förebygga och lära oss förstå varann bättre. Vet inte om det är vanligt i Sverige men det känns som väldigt många av våra amerikanska vänner gör det! Men nu känns det som denna appen kan göra jobbet istället.

Så igår tillexempel fick vi göra övningar på telefonerna som handlade om våra ”emotional calls”, dvs hur/om vi svarar på varandras kärleksspråk i vardagen. Det var så intressant och sedan kan man jämföra svaren och diskutera det. Superbra. 🙂 Så, tipstips!! Lasting heter appen alltså.

Datenightmamman! Känns som jag bott i samma kläder i över en vecka. Älskarrrrrr semester.

Men ja, som tur var gick nattningen av Ivy smärtfritt. Vi hörde inget från dem så vi antog att det gått bra, och tydligen hade hon bara somnat i mammas famn och sen hade hon lagt ner henne i sängen. Förvånansvärt smidig bebbe 🙌🏻

Lyckad kväll!

Imorgon åker vi hem från Havstenssund, ska hem och tvätta och packa om och sedan på lördag far vi ner till Österlen i en vecka. Ska bli underbart! Vilken sooommaaaar detta är!

Någon annan som använder sig av någon app för att förstärka relationen/äktenskapet? Eller någon som rent av går i parterapi i förebyggande syfte? Jag är nyfiken!

  1. Så bra och välbehövligt! Jag och min kille gick en ”äktenskapskurs” som den kallades för att som du säger, för att förebygga och bygga en stark relation. Bästa vi gjort!

  2. Vi började med att 1 gång i veckan ska vi ta upp något ämne eller hitta sätt att stärka vår relation (varit tillsammans i 10år).
    Jag hade också kunnat tänkt mig counsling men vi börjar med det här steget först.
    Den appen låter ju så bra! Hoppas den kommer till svenska app-store snart!

    1. Åh det är ju toppen! Det är ju inte svårt egentligen, bara att man ska ta tag i och faktiskt GÖRA det med. Så bra att ni gjort det! Och ja, appen är fantastisk! Håller tummarna!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..