En barnvänlig Österlenfavorit

God eftermiddag på er!

Nu är jag tillbaks från semestern i Österlen! Och med semester menar jag semester från för många måsten på jobbfronten, den RIKTIGA semestern börjar nu – när vi kan lämna över barnrattandet när vi vill till min mamma och åka iväg och göra saker själva. 😝 Yes vi har världens godaste bebis, men sommar och semester är LÅNGT ifrån lika gött som det var innan barn.

Så denna eftermiddagen har vi lämnat Ivy hos sin mormor och jag och Austin sitter just nu med varsin islatte och jobbar. Har gått igenom mail, fixat med ordrar för Mima och har nu massa blogginlägg att författa åt er! Så nu kör vi!

I lördags hade vi vår sista hela dag på Österlen med våra kompisar, och vi bestämde på morgonen att göra lite vad vi ville på dagen. Några stannade hemma, några åkte på loppisrunda, och vår familj bestämde oss för att ta en liten tur till Kivik.

Vi stannade på Mellby Klockargård som jag fått tips om av Caroline här på mama (läs hennes superguide över barnvänliga Östelenpärlor här!) för att äta lite lätt lunch.

Detta stället kändes som en dröm för oss med barn som gärna kryper runt och upptäcker saker (och som tack och lov inte stoppar stenar i munnen 🙌🏻). Det fanns bord runt om i trädgården, och vi hade lyckats tima in när det var i princip helt tomt på folk, även om det var söndag!

Fick nästan lite utlandsfeeling på detta stället, samtidigt som det knappt kunde kännas mer svenskt. Så fantastiskt fint och mysigt!

Gulliga kuddar att lägga under rumpan.

Om du ska hit för lunch så skulle jag inte vara FÖR hungrig, för lunchmenyn var ganska lätt. Det matigaste var nog denna kycklingsalladen som var fantastiskt god, även om den var väldigt enkel. Matig, fin, och dränkt i lagom mycket smarrig dressing.

Fick en superfin gammal stol åt Ivy som hon fick sitta i och smaska i sig brödet som vi fick vid sidan av salladen. Denna tjej ÄLSKAR bröd, särskilt mörkt med lite hårdare kant (😬) som hon kan gnaga på.

Såklart beställde vi äppelmust att dricka. Mycket smarrigt.

Så härligt ställe och trevlig personal!

Gick runt och kikade lite innan vi åkte vidare…

De har en liten butik på innegården med gulliga saker, kläder och accessoarer. Hur fina är inte de här tändstickorna?

På innegården finns även ett DÖmysigt växthus man kan äta i, men tyvärr var det på tok för varmt att sitta där inne. Vi satt och åt på framsidan av byggnaden där vi hade utsikt över havet, så himla vackert. Typiskt att jag glömde ta en bild på det!

Mellby Klockargård är med andra ord helt klart ett supertips om ni är i Kivik/Österlen. Och glöm inte läsa Carolines guide HÄR!

Har ni några Österlenfavoriter? Puss!

  1. Anna skriver:

    Ååh vart är din vita maaagiska klänning ifrån? 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..