De första små stegen

Jag postade de här bilderna på min Instagram igår och frågade när folks små snuffsar tog sina första steg. Vi var rätt så övertygade om att Ivy skulle bli en såndär early walker, men hon har bevisat att vi hade FEL.

Nej nej, visar inga tecken på försök eller intresse i att försöka röra på fossingarna när hon väl står själv. Det är alltid så roligt när hon reser sig från squat-position – hon ser alltid så förvånad ut och blir så glad, som om hon gjort något alldeles galet 😅 Sen står hon kanske 5 sekunder innan hon sätter sig ner igen. Hennes gåvagn äääälskar hon och har gått med den de senaste månaderna, och går gärna om vi håller henne i händerna.

Men don’t get me wrong – jag har NOLL stress (varför skulle man ens ha det? 😂) över att hon nöjer sig med att krypa runt än sålänge. Det är ju inte direkt som om hon kommer krypa när hon tar studenten, det kommer liksom när det kommer.

Jag tycker bara det vore roligt att höra när ERA ungar började gå själva? Var det innan ettårsdagen eller under året efter? Tycker det är såååå intressant hur olika bebisar kan vara! 💛

 1. Moa skriver:

  Alla barn är verkligen så olika. Vår äldsta dotter började gå när hon var 8,5 månad – det var så sjukt. Hon kröp inte, hon ba gick. Alla var helt övertygade om att hon skulle slå sig fördärvad, men det gick förvånansvärt bra.

  Lillasyster tog sina första steg vid 10,5 månad kanske, men föredrog att krypa någon vecka till. Så hon kanske började gå efter att hon blivit 11 månader 😃

 2. Tove skriver:

  Samma här med Hedda, på alla punkter 😄 Vill inte alls ta några steg framåt själv. Har tagit två steg en gång men det verkar ha varit en engångsföreteelse 😅 Känner mig också lugn, det ÄR ju på gång, är bara en tidsfråga. Dock skulle det verkligen underlätta i vardagen för mig, vi skulle kunna hitta på mer saker känns det som i och med att Viggo har lite andra intressen än Hedda liksom 😄 Så på så vis får hon väldigt gärna gå snart 🤔
  Viggo var 10,5 månader när han började gå och vid det här laget kunde han ju springa till och med 🙄 Heeelt olika!

 3. Hanna skriver:

  Min dotter tog första stegen vid 14 månader.

 4. Anna skriver:

  Heja! 👏

  Vår son tog sina första steg några dagar innan han fyllde 1, sen dröjde det ett par veckor innan han reste sig upp och gick självmant. Så han var drygt 13 månader när han gick riktigt.

  Mamma har berättat att min bror gick när han var 8 månader, och hon tyckte inte det var kul alls! 😂 Han slog sig mycket mer än min syster och jag som gick runt 1 års ålder.

 5. ebba skriver:

  Första barnet 16 månader.
  Andra barnet 13 månader.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..