En riktigt deppig och orolig onsdag

Blä. Igår var jag verkligen så nere. Hade inte lust eller ork att uppdatera något här, så därav tystnaden under gårdagen. Det var liksom massor med olika saker som bara las på och gjorde att allt bara kändes tungt.

Började dagen med att Ivy var SÅ sur, förmodligen från för lite sömn. Sen hade jag bara en såndär ”vargtimmen”-känsla hela morgonen, från massa olika saker. Kände mig bara som en så jobbig och ohärlig människa på nåt sätt. Och så plus allt som händer i världen, det bara kom till mig. Gjorde mig OROLIG för Ivy på ett helt sjukt sätt. Var deppig för att jag inte visste hur jag skulle skydda henne från alla faror och elakheter som finns i världen, och orolig för att något skulle hända typ mig eller Austin – för hennes skull. Sjukt jobbig känsla, men det är väl nåt som kommer med att man blir förälder.

Img 2610.jpg

En bild från igår som är lite ur fokus, precis som det kändes. Men älskar den så mycket, hon är liksom så glad och busig! 

Men sen insåg jag väl att jag KAN inte skydda henne från allt ont, hur mycket jag än vill. Det jag kan göra är att ge henne all kärlek, trygghet, glädje och självförtroende som jag bara kan ge henne.

Så ja, igårkväll när jag lagt henne och slängt mig på soffan så kände jag mig helt mentalt utpumpad. Ville ingenting, ville inte öppna min dator som jag alltid annars gör, ville inte se en enda bild på Instagram, kände mig trött på sociala medier.. så jag och Austin tittade på en film och åt popcorn – precis vad jag behövde! Vet inte senast jag bara satt och tittade på en film!? Sitter alltid med datorn samtidigt, blir liksom så uttråkad annars. Men det var så skönt att bara vila huvudet ett tag. Sen att jag drömde att jag hade hjärtfel och att det var en sjuk jordbävning där vi bor gjorde det inte bättre, haha.

Sorry för inte så upplyftande inlägg, men kände att jag inte hade så mycket annat inspirerande att komma med. Idag känns det mycket bättre, kanske beror på att det äntligen är sol igen ute och att jag tog en springtur imorse. Tror det här blir en mycket bättre dag!

Nu ska jag koka lite pasta och broccoli till Ivy (hennes favoriter) som jag ska ta med när vi ska luncha och gå på loppisrunda med min kompis Kellie. Man vet ju aldrig om de har något bra på restaurangerna här omkring så när jag inte vet var vi ska så tänker jag att det är lika bra jag tar med mig 😁

 

Någon annan som har dagar man känner sig mer orolig än andra? ❤️

 1. M skriver:

  Tycker min pms blev mycket värre efter mina två barn och kände verkligen djup oro för precis allt dagarna innan mens. Minsta lilla grej växte över huvudet och kändes ohanterbar. Tror också det är vanligt med oro när ens barn är så små. Sedan ser man att de växer och blir kapabla och kloka. De tar steg för steg och en dag klarar de sig faktiskt själva! Mina är 5 & 8 och jag försöker tänka på att lita på deras inneboende kraft och kapacitet. Parat med för mycket jobbstress började med antidepressiva mot pms för ett år sedan. Känns väldigt bra.
  Jag tror att det viktigaste när en överväldigas av stark oro eller liknande är att tänka att det är en övergående känsla. Det är inte farligt och det BLIR bättre. Men det är OK att vara orolig! Det ingår i att vara människa.

 2. Anna skriver:

  Jag kan verkligen känna igen mig! Ibland känns allt mörkt och jobbigt, tankarna bara far och det känns hopplöst. Jag brukar tänka att det går över, oftast försvinner det efter en dag och man gjort något som filmkväll eller liknande. Jag tror att det är hormondippar många gånger. Jobbigt oavsett. Men det jag lärt mig är att jag tillåter mig att ta det lugnt och vila, göra något mysigt och slippa måsten. Det går över snabbare då!

  Så bra att du skriver om sådant här också, det behövs i dag i en värld av sociala medier där det är lätt att tro att alla andra alltid mår toppen och att livet alltid är en dans på rosor.

 3. Alicia skriver:

  Känner igen mig! Har verkligen såna dagar också. En stor kram till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..