Ivy’s födelsedagskalas!

Halloj på er!

Äntligen tillbaks på bloggis, det har varit fullt upp med förberedelse av födelsedagskalas och umgåsandes med svärfamilj de senaste dagarna. Igår eftermiddag kom lite vänner hem till oss för att fira Ivy. Det var SÅ mysigt! Här kommer en liten bildbomb!

Jag ville verkligen gå all in på det här firandet. Denna jordgubbstårtan gjorde jag även på barnvälsignelsen i juni och tyckte den blev succé.

Tre lager med fyllningar är den gjord på; chokladmousse i botten (jag gjorde en superenkel, tycker det är godast när det blir lite chokladklumpar i!), sen ett rejält lager med lemoncurdgrädde (jag gör Leilas lemoncurd), och sist jordgubbar. Jag hade färska men tycker nästan det är godast med frysta som man tar fram.. då är de lite mjukare och saftigare och gojsar till tårtan bättre!

Sen gjorde jag frosting på 150g smör, 300g philadelfiaost och 3 dl florsocker. Det var preciiiis så det räckte till ett tunt lager på denna väldigt höga tårtan. Ville ha frosting och inte grädde mest för att jag tycker det är snyggare, så därför blandade jag ut lemon curden med grädde inuti istället. Sen pyntade jag med lite blommor och Ivy’s cake topper, och sen var det klart!

Före…

.. och efter!

Får världens gosigaste kram från sin kusin Violet.

Gjorde denna bålen som blev supergod! Hade 4 dl av mammas flädersaft kvar sedan i vintras, och kokade ihop en rabarbersaft igår morse som jag använde. Bytte ut tonicen (är inte ett superfan) mot bubbelvatten och lite fruktsoda istället, blev megamumsigt! Slängde sedan i en massamassa is, för det var VARMT ute.

Så glad att vi köpte denna glastappsgrejen på Target häromdagen. De kostar ingenting här (typ 200 kr) och är ju perfekta för sånahär tillställningar.

Såklart fick lilla sverigeflaggan vara med!

Gjorde även en mumsig kladdkaka. Gjorde dock misstaget att vira plastfolie runt botten på ljusen, de var andrasortering så såldes inte med sånadär hållare tyvärr. Bara det att när jag tog ut ljusen ur kakan så låg plasten givetvis kvar.. oops! Gick dock att peta upp med en kniv 🙈

Såg även till att ha lite nyttigare alternativ för de som jag vet är veganer/och eller försöker undvika socker. Så gjorde de här chokladdadelbollarna och doppade i choklad. Ja, chokladen var väl förvisso inte sockerfritt eller vegansk, men tycker de blir 1000 gånger godare med choklad och havssalt på än bara kokos!

Vid fyra började det trilla in lite folk, och vi satt i vår trädgård i skuggan medan vi väntade på att alla skulle komma.

Sen var det dags att äta. Jag och Ivy tog tårta först och gick ut och satte oss. Jag satte henne i sin (nya!) stol och försökte få ballongerna att se fina ut bakom henne och tog hundra bilder. Var så uppe i att försöka få allt rätt (fokus, barn som inte blundar och ballongen med text på framåt medan det blåste) så jag la inte ens märke till att hon högg in på tårtan själv 😱 Haha!

Det var alltså SOCKERPREMIÄR för det lilla barnet. Jag tyckte det var kul att låta henne smaka på lite gotte, kommer dock inte bli något hon får göra särskilt ofta än. Iallafall inte om hennes pappa får bestämma 🤪 Men imorgon när det är hennes födelsedag ska vi nog gå och äta glass nånstans, det blir skoj! Sen är det tydligen slut på det roliga. 😝

Sedan var det dags att öppna alla skojiga presenter. Tror favoriterna var väskan med massa små gulliga (ekologiska 🙌🏻) badleksaker.

Hon fick även skor, en suuuupermjuk byxdress, leksakståg som hon kan dra i, pussel, böcker och en liten keyboard. Och så sist men inte minst….

En sådan här trevlig påse!

… med en sånhär trevlig berlock i! SÅN LYX! En av våra vänner, Anna, jobbar för Tiffany’s och hade ordnat en denna drömpresenten. Hon hade skrivit ett fint kort om hur Ivy kan samla berlocker genom livet men att hennes mamma kunde få ta hand om denna fram tills hon började samla själv 🙈 Ahhh så fint!

Vid 18-tiden började Ivy bli jäääättetrött och hungrig, så då var det bara att ratta fram lite föda åt henne medan alla fortfarande var där. Vårt hus är suuuperlitet och eftersom det var så himla varmt ute var inomhus och AC det enda alternativet för hela bunten. Men det gick ju bra! Vid halv sju borstade vi tänderna på henne och då fattade väl de flesta hinten, som egentligen inte var en hint.. haha. Men Ivy ville bara gå och lägga sig, så så fick det bli!

Min lilla, lilla, älskade hönapöna. Kan inte förstå att det har gått ett år sedan det där galna dygnet. Känns som det gått så fort, men samtidigt så långsamt. Har hänt så mycket och så mycket känslor som gått upp och ner. Men överlag tycker jag det är så kul att hon blivit ett år, hon kommer föralltid vara min (stora) bebis. För det är den stora bebistiden jag kommer minnas som den bästa.

Idag ska vi göra hennes favoritfrukost och så ska hon få paket. Det är Labor Day så mycket är stängt och alla är lediga, får väl se vad vi kan hitta på. Som sagt, någon glass nånstans för att fira henne lite låter väl inte helt fel i 35 graders värme!

Hoppas ni haft en toppenhelg. Återkommer med en ettårsuppdatering imorgon! 🧡

  1. A skriver:

    Superfint alltihop! <3 Grattis Ivy! <3

  2. M skriver:

    Åh, vilken fin unge och vilket kalas du ordnat! En fantastisk tårta såg det ut som, och innehållet i den går inte av för hackor lät det som.
    Minns när vår 8-åring fyllde ett, jag var en sådan märklig blandning av trött och överenergisk😂 Ett jättekonstig år det där första, med en liten parvel i familjen. Han var och är en otroligt snäll kille, men det tog lillebror igen för dem båda nu😄 Ett yrväder blev nr 2 kan man säga! Allt för att man inte ska bli för självgod som förälder tänker jag😉
    Hoppas Ivy (vilket fint namn förresten!!!) har en finfin ettårsdag nu då, med sina päron. Kram från en läsare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..