ETT ÅR!

Yes, igår fyllde min lilla sockertopp ETT ÅR.

Just nu, för ett år sedan, hade vi precis blivit rullade till vårt egna rum på sjukhuset efter att jag vaknat upp ordentligt efter snittet. Jag hade nog inte riktigt fattat vad som hänt, men där låg den överperfekta lilla bebisen i plastvagnen bredvid mig.

För det var så, jag trodde på riktigt inte mina ögon när jag såg henne. Hade VI fått en så otroligt perfekt bebis??? Med lång sköldpaddehals som hade tusen veck, huvudet som var så snitt-perfekt runt men liksom ovalt på djupet, och de där små ögonen som jag tyckte var så olika varandra och gjorde henne så unik. Gå till min Instagram och klicka på min Ivy-highlight om ni vill se bilder på Ivy från året som gått.

Och vilket år det har varit sedan dess. Upp och ner, ner och upp. Typ så har det varit. Och nu har det varit uppuppupp det senaste halvåret och det har såklart varit väldigt tacksamt. Från svår bebis till en liten drömtjej.

Tänkte alltså att vi kör en sista månadsuppdatering på Ivy. Here we goooo!

Smeknamn: Snote är härmed hennes officiella smeknamn, eftersom det suttit kvar sedan runt 3 månader. Nonni blir det med ibland, men Snote är liksom det som känns mest… henne.

Matvanor: Nu äter hon i princip allt vi äter, fast hon kan vara lite kräsen. Pasta är helt klart hennes favorit (lätt för henne att äta framför allt), så det blir mycket pasta med köttbullar och tortellini. Andra förtäringsfavoriter är macka med smör, gröt, blåbär, melon, kyckling med ris och sås, och broccoli. Vi köpte med oss 4 paket välling när vi åkte hem i somras, men hon har inget riktigt behov av vällingen haha. Det är väl bra att ha som backup dock, men skönt att inte vara beroende av det eftersom det inte finns här.

Såhär brukar snotes matschema ungefär se ut:
07 – Frukost, oftast blir det gröt med blåbär, äppelmos eller mosad banan i.
10 – Mellanmål, typ en liten macka med smör och ost.
13 – Lunch, oftast något hyfsat enkelt som pasta med grönsaker eller pannkakor med frukt.
16 – Mellanmål, oftast frukt eller smoothie.
18 – Detta är väl ända tiden vi håller regelbundet eftersom det alltid är då hon börjar bli trött. Då är det middag och antingen äter vi alla tillsammans det som jag lagar, eller så får hon gröt.

Älskar att: Kolla på Babblarna och Babyloonz, rota efter saker i skötväskan, gå med sin gåvagn, klappa händerna och vinka, öppna köksluckor (skafferiet är favoriten.. har fått möblera om en hel del där inne nu så allt i hennes höjd är någorlunda barnsäkert), leka med påsklämmor (hon har en rosa som hon håller i typ jämt), bada och busa på sängen innan läggdags.

Tycker inte om: att byta blöja, åka bil mer än två gånger (det är helt sjukt att det alltid går bra de två första gångerna jag sätter henne i bilstolen, men om det blir en tredje gång får hon liksom PANIK fram tills vi startat bilen), äta på restaurang eller gå i affärer (mest för att hon bara vill vara nere och krypa runt), och få tänderna borstade.

Favoritleksak: Sin rosa gris från Jellycat, men tycker som sagt påsklämmor är väldigt intressanta också numera.

Sovrutiner: Hon är en supersovare min bebis! ALL thanks to ”sovträningen”. Sömnen var verkligen helt icke-fungerande fram tills vi gjorde det vid fem månader och sedan dess är hon, som jag nämnt tidigare, exemplarisk. Somnar själv och sover sedan som en stock mellan 19-19:30 till 6-6:30. Vad gäller tuppluren på dagen så börjar hon nu gå från två till en. Jag är helt med på det, men vore ju skönt om den napen hon tar då är längre än 45 minuter som det varit den senaste veckan… Pust. Men det är väl en liten fas nu när hon släpper den där sista napen, sen hoppas jag på att hon sover åtminstone 1,5 timme på dagen haha. Men samma här som vid läggdags, vi gosar lite på sängen innan och sedan sätter/lägger jag ner henne i sin säng och så somnar hon inom 5 minuter.

Läten: Hon har sagt ”mamma” och ”dadda” ett tag, men där tar det stopp vad gäller ordförrådet. Ska bli spännande att se när hon börjar säga fler ord, har ju förstått att det kan ta lite längre för tvåspråkiga kids.

Utveckling: Står upp själv när hon känner för det, och om hon reser sig utan att hålla i sig blir hon ALLTID så stolt! Se bild nedan 😅, det var precis när hon rest sig. Och……

… när jag tog de här bilderna för en liten stund sedan så…

.. tog hon TVÅ STEG!!!! 🎉😱💫 Sträckte sig efter bordet och tog tag i det. Och jag fick det på biiiiiild! Wiiiie! Haha. SÅ roligt! Snaaaaart så kanske det kommer?!

Annars känns hon bara allmänt mer som ett barn än en bebis, vilket jag bara tycker är roligt. Har på riktigt noll ångest över att hon blir äldre, jag tycker bara det ska bli kul att kunna göra fler saker tillsammans med henne, och upptäcka världen genom hennes ögon. Bebismånaderna speciella, svårare och mentalt och känslomässigt tuffare än jag var beredd på – men jag vill aldrig glömma de där gosiga stunderna när vi har sovit tätt tillsammans, hur mjuka hennes kinder är, hur otroligt gott hon luktar, hennes kluckande bebisskratt och hennes gulliga lilla bebisnacke.

Nu blir det spännande att se när hon börjar gå och prata! Kan inte fatta att hon är så stooooor nu, haha!

Puss och kram och tack för och hej säger vi till månadsuppdateringarna! Nu ska vi gå och mysa lite på sängen innan det är dags för en (förhoppningsvis) lååååång tupplur för denna lilla damen 😋

  1. Moa skriver:

    SÅ himla härligt inlägg! Dessa månadsuppdateringarna har verkligen varit uppskattat ska du veta och jag hoppas att du kommer dela med dig lite mer om Ivys utveckling genom att slinka in lite i andra inlägg 🙂 stor KRAM

  2. Så fint skrivet! Grattis fina Ivy – det har varit (och är!) så roligt att få följa dig och din familj!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..