Valvaka från Nashville

Det är nu söndag kväll och det har inte hänt så mycket på de svenska nyhetssidorna de senaste timmarna. Vi har haft SVTs livesändning på datorn nästan hela eftermiddagen för att följa utvecklingen med valet. Har försökt förklara kalabaliken för Austin hundratusen gånger, men precis som jag inte exakt fattar hur den amerikanska politiken fungerar, så förstår han inte hur det svenska systemet och blocköverskidande och statsministrar hit och dit riktigt är upplagt. And I don’t blame him.

Ja, kära ni. Vad säger vi? För mig är det S K R Ä M M A N D E och fullkomligt OBEGRIPLIGT hur ett parti som Sverigedemokraterna ens kan komma in i riksdagen 😡. De går emot allt jag (och jag vet väldigt, väldigt många andra) står för vad gäller människors lika värde och kvinnors rättigheter. Att de fick 17% av svenska folkets röster känns verkligen som en mardröm. Som om man tappar hoppet lite för mänskligheten.

Precis som i valet här i USA för två år sedan, så ville folk ha en snabb lösning. Någon som ”sa sanningen”, som ingen annan ”vågade säga”. Som sa att han skulle göra saker annorlunda, och att en röst på alternativen/t skulle göra landet en stor, stor otjänst.

Och folk gick på det, och röstade av rent missnöje. För att alternativen inte var bättre.

Och visst, min vardag har inte direkt påverkats sedan Trump blev president. Det var liksom ingenting som vände över en natt.. men det farliga med att ha galna människor med vriden människo- och kvinnosyn vid makten är att det sakta men säkert normaliseras, som en lååångsam manipulering av folket liksom. Vart skulle det sluta om bara människor som Jimmy och Donald styrde världen? Nej, jag vill inte ens tänka tanken.

Men jag försöker ändå vara positiv. Det är ju liksom det enda man kan göra nu såhär efteråt. Försöker tänka att någonstans måste väl ändå det goda och kärleken och medmänskligheten vinna. Visst?

Jag la min röst på Annie (som förövrigt var den enda tillsammans med Ulf som skickade brev med röstkort till oss utlandssvenskar – mycket trevligt att bli sedd och inkluderad här borta på andra sidan Atlanten 👋🏻!) och hoppas båda blocken kan komma fram till en lösning nu de närmsta veckorna, eller hur det nu blir när alla röster är räknade. Tusen gånger hellre det, än rasister i riksdagen enligt mig 💔.

Hur känner ni idag?

  1. Rebecka skriver:

    Åh, då är din röst en av onsdagsrösterna! Hoppas verkligen de räcker för att alliansen ska bli största blocket 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..