Min hudvårdsrutin!

Innehåller annonslänkar

Ett inlägg som verkar vara väldigt efterfrågat här på bloggis är om min hudvårdsrutin – så här kommer ett inlägg helt tillägnat just detta!

Som ni kanske minns skrev jag i januari att ett av mina nyårslöften var att ta bättre hand om min hy (mer än rengöring och ansiktskräm), och jag tycker jag varit rätt bra på att hålla det löftet. Har lyckats samla på mig en ganska stabil samling produkter som jag verkligen tycker om under året.

Jag tänkte därför visa er vad jag använder och när och hur jag använder produkterna. Jag är verkligen allt annat än hudvårdsexpert, men när man haft dålig hy till och från sedan tonåren så blir man nog automatiskt intresserad av att få ordning på det är min teori. FYI så är min hy ganska så okänslig och typiskt blandhy-ig, men åt det lite torrare hållet. Just for reference!

Nä kära ni – nu gottar vi ner oss i ytligheter en stund!!

RENGÖRING

Morgon + kväll
Jag använder rengöring både på morgonen och för att få bort sminket på kvällen. De här två är de jag använder just nu, tycker ofta de flesta rengöringar är rätt bra. Förutom de som svider i ögonen, och det gör inte de här 🙂 Jag orkar inte ha en rengöring för ögonsmink och en för ansiktet, vill liksom kunna få bort allt på en gång på 20 sekunder. Cetaphil tycker jag helt klart är så prisvärd medan den är mild och effektiv. Finns HÄR. Caudalíe är en mousse och det tycker jag däremot känns lite lyxigare! Finns HÄR.

TONER

Detta använder jag för att andra produkter ska gå in bättre i huden, samt också för att få bort de sista spåren av sminket.

Morgon
På morgonen använder jag Supple Preparation Facial Toner från Klairs. Älskar denna tonern! Tar två droppar på fingrarna (den är lite speciell i konsistensen så den rinner liksom inte iväg) och baddar hela ansiktet och halsen. Finns att köpa HÄR.

Kväll
På kvällen varierar jag lite mellan Emma S och Caudalíe. Gillar den sistnämnda för den har pump = supersmidigt. Baddar en pad och sveper över ansiktet efter att jag rengjort. Älskar känslan av att få bort det sista av sminket som inte rengöringen fick med sig, och så är det en bra bas för resterande produkter som ska på. Emma S finns HÄR, just detta Micellar cleansing water hittar jag inte på någon svensk webshop, men denna gissar jag är i princip likadan!

EXFOLIERING

Efter att jag tonat går jag på med SYRORNA. Kör bara på kemiska peelingar och inga mekaniska (med korn i) för jag tror hyn (iallafall min) mår mycketmycket bättre av det förstnämnda.

Morgon + kväll

Jag brukar variera även här lite beroende på vad jag känner för. Ibland kör jag en på morgonen och en annan på kvällen, och i vissa perioder (såsom just nu) kör jag bara på en under en längre period för att bättre se hur hyn påverkas av just den exfolieringen. Jag använder dels Caudalíe Vinoperfect Concentrated Brightening Essence (finns HÄR) som har glykolsyra i sig och säger sig hjälpa med mörka fläckar i ansiktet (typ acneärr).

Har även två olika exfolieringar från Paula’s Choice som jag äääälskar. Den första är en 2% BHA-syra (finns HÄR) som jag använder ofta. Den känns verkligen när man tar på den tycker jag, det liksom sticks nästan lite hahaha. Älskar den känslan! Då vet man liksom att det funkar 🤪 BHA är särskilt bra mot acne, porer och rodnader i ansiktet. Den andra lilla är 8% (!!!) AHA-syra. Denna syran hjälper till mot mer mogen hy och hjälper till att korrigera ojämn hudton och hyperpigmentering. Denna är väldigt stark och bör undvikas när man är i mycket sol! Så passar perfekt att prova nu på hösten. Denna finns HÄR.

MASKER

Jag använder inte masker jäääätteofta, mest för att jag inte orkar vänta på att de ska verka och sen skölja av.. Dock kan man lämna den till höger på och använda över natten och tvätta av på morgonen, så den brukar jag köra lite då och då! Den vänstra är en AHA-exfolieringsmask från Mádara (finns HÄR). Gillar den och känner att den verkar när man tar på den! Huden blir alltid len och klar efteråt tycker jag. Paula’s Choice Rehydrating Moisture Mask finns HÄR.

Är dock sugen på att prova lite sheetmasks. Har ni tips på några bra så lämna gärna en kommentar!

SERUM

Detta är nog min favorit i min hudvårdsrutin, för det känns som allt man gjort hittills har varit för att preppa för just detta. Jag använder ALLTID serum innan ansiktskrämen, det känns som om den går in så mycket djupare i huden och gör mer bra saker än en kräm gör.

Morgon
Under hela sommaren har jag använt nästan uteslutande serumet från Caudalíe. Det är det som är minst ”fett” och funkar därför bäst på dagen för mig. Den är supersmidig och ger en återfuktad känsla efteråt utan att kännas fet och flötig! Det heter Vinoperfect Radiance Serum och finns HÄR.

Serumet till vänster kommer från Mia Höytö och ger också en väldigt icke-fet känsla på hyn, men har bara inte använt det på ett tag. Kommer garanterat göra det när Caudalíe tar slut! Finns HÄR.

Det tredje serumet är ett c-vitaminsserum från Klairs. Det är en 5%ig askorbinsyra som är en antioxidant, och hjälper till med att jämna ut hudtonen, ge hyn späntst och minimerar fina linjer. Älskar detta serum, tar det oftast på kvällen då det är lite fetare. Finns att köpa HÄR.

Sist men INTE minst har vi ett retinolserum från Paula’s Choice. Detta är mitt senaste tillskott i samlingen och jag ääälskar det! Det jobbar både direkt och på lång sikt med åldrande i huden. Tar den på kvällen och på morgonen är har jag sååå mycket lyster i ansiktet! Retinol ska undvikas i samband med sol så därför kör jag retinol nu på hösten och vintern. Finns att köpa HÄR.

ANSIKTSKRÄM

Sist kommer ansiktskrämen! Här känner jag mig inte superfancy, utan tänker att jag lägger mer vikt på serumet. Ansiktskrämen blir då som ett litet avslutande hölje över allt tänker jag!

Morgon
Ska jag sminka mig så blandar jag ut min foundation med någon av de tre första krämerna, oftast den till vänster. Det är en budgetvariant jag hittade på target och har använt i ett par år, gillar den! Den har solskydd i sig som tyvärr inte de andra har, vilket jag tycker är väldigt synd. Så ibland om jag inte ska sminka mig direkt så tar jag en av de andra, för att sedan få solskyddet i min foundation när jag sminkar mig.

Priming Moisturizer från Glossier tycker jag jättemycket om, den känns superåterfuktande och härlig! Finns HÄR.

Nattkrämen från Caudalíe är jätteskön och lagom fet och finns HÄR.

BUS

Jag ääälskar brun-utan-sol och har hållt på med det rätt länge. Har använt St. Tropez mest (gillar deras express tan mousse bäst) men nu snålade jag lite och gick på Ulta’s egna märke. Blev ändå glatt överraskad men tycker kroppsmoussen går liiiite mycket åt det orange hållet och luktar liiiite för mycket rengöringsmedel.. som om de kompenserat för BUS-lukten lite för mycket. Så jag tror jag får köpa mig en St. Tropez istället!

Gillar dock BUS-serumet! Eller kanske liksom konceptet BUS-serum. Tar det ungefär varannan till var tredje kväll och blandar ut med nattkrämen. Blir lagom mycket färg på morgonen när man vaknar, inte sådär in your face man ändå så man ser fräsch ut! Finns HÄR, men dessvärre levererar de inte till Sverige..

LÄPPAR

Mitt sista tips är detta lipbalmet! Använder Glossier Coconut Balm Dotcom på kvällarna. Tycker det är helt klart bästa gojset för min mun! Har alltid annars så torra läppar men sedan jag började använda detta är de typ alltid mjuuuuka och icke-flagiga 🙌🏻

Jahapp, det var nog allt! Hoppas ni fått lite tips på produkter, och om ni har tips till MIG tar jag mer än gärna emot det! Vill gäääärna ha ett bra ögonserum/ögonkräm och prova sheet masks.. Eller tips på fler effektiva kemiska peelingar – just keep them coming!

PUSS på er!

 1. Vivian skriver:

  Tjing! Så kul att följa dig!
  Tips för bra glow är Vita propolis serum från LeeGeeHaam. Lägger det endast på kindbenen de dagar jag inte vill ha för bra glow.
  Annars älskar jag Paulas Choise! Typ allt!! Men absolut BHA och retinol. Kom ihåg spf, lova! Jag har rikligt med pigmentering i ansiktet och önskar ingen det.
  Just det ja: sheetmask. Också LeeGeeHaam. (Jag köper allt från SkinCity.se)
  Kram

  1. Åh! Tuuuuusen tack för tips! Ska genast kika på detta! Kram

 2. Malin skriver:

  Så härligt inlägg, älskar hudvård! Jag måste tipsa dig om sheet masks från sephoras egna märke. Jag har testat en rosa som heter pearl för brightening och en svart som heter charcoal. Jag köpte någon brightening på target också, älskar glow-känslan. Kram!

  1. Men åh tack för tipset!! Ska köpa nästa gång jag är där. 😀 Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..