Hur underhåller man en ettåring?

Under en veckas tid nu har Ivy sovit rätt dåligt på nätterna, så vi har fått plocka upp henne runt 4-tiden så hon fått sova mellan oss (raklång på bredden, vad annars!).. Igår när jag bytte blöja på henne såg två nya kindtänder som kommit upp, så det förklarar ju saken! Det kanske även förklarar varför hon bara tagit EN 30-minutersnap om dagen den senaste veckan också… så ni kan ju gissa om jag fått mycket gjort!

Idag är en ganska typisk dag, jag har lite jobb att försöka få gjort under dagen och ska även ställa mig och baka bröd tänkte jag. Austin har en till producent och en artist i studion idag, vilket också hör till vanligheten! Tre gånger i veckan ungefär brukar det vara folk här. Jag är verkligen SÅ redo att hitta ett nytt hus där det antingen är två våningar så jag och Ivy kan fly till uppevåningen, eller i bästa fall ett som har ett separat garage eller liknande som vi kan göra till studio. Det enda som är bra med att ha folk här så mycket är väl att det tvingar oss att ha det hyfsat städat och iordning med jämna mellanrum, haha.

Men det har även en hel del baksidor:

 1. Jag älskar inte att prata och umgås med folk, och man tvingas ju vara social när det är folk i hemmet.
 2. Eftersom vi har ett så litet hus och studion ligger vägg i vägg med sovrummet sover Ivy sällan jättebra när det är folk här och det spelas hög musik/sjungs där inifrån.
 3. Ivy är till skillnad mot mig VÄLDIGT social och vill helst vara i studion när det är folk här. Hon liksom kryper till dörren och gnäller och krafsar som en katt tills hon får komma in.. det är väl gulligt och uppskattat de 2-3 första gångerna, men sen vill de väl helst kunna fokusera på vad de är där för att göra. Så under de 3-6 timmarna får jag ständigt springa efter Ivy som är som en magnet till studion och försöka mitt bästa med att underhålla henne samtidigt som jag kanske kan få en eller två andra grejer gjort.

Problemet är bara att det finns inte så mycket som underhåller henne så som Babblarna och Babyloonz… Hon leker såklart lite med sina leksaker också eller leker med plastburkarna i köksskåpet, men när jag stänger av blir hon SÅ rastlös och tar första bästa fjärrkontroll, sträcker den mot TVn och tittar på mig och klickar med munnen..

Så. Vad gör ni för att underhålla era barn? TVn är en jättebra babysitter en stund på dagen kan jag tycka, men tänker att den inte behöver vara igång fleeera timmar i sträck.. Eller? 🤯

 1. sandlada , en gunga plus en vattenslang
  lycka till fran en svensk mamma i Israel

 2. Annika skriver:

  Om du vill baka bröd är det perfekt att sätta henne u diskhon och fylla upp med vatten. Ge hennes några plastmuggar och decilitermått att leka med. Det har roat mina barn väldigt långa stunder.

 3. Annika skriver:

  Om du vill baka bröd är det perfekt att sätta henne i diskhon och fylla upp vatten. Ge henne några plastmuggar och decilitermått att leka med. Det har roat mina barn väldigt långa stunder.

 4. Cecilia skriver:

  Kanske ut och leka på gården eller liknande?
  Tycker för övrigt att det är så härligt att du är öppen och inte ”skäms” för att du inte är super extrovert, utan trivs med ditt eget sällskap liksom, jag är likadan! 🙋🏼‍♀️

 5. Petra skriver:

  Det beror ju på vad just Ivy gillar, men med mina funkar det att öva att gå, leka med boll, bada, och verkligen låta dem ta ut sig i någon timme, sedan kan de gärna leka själva en stund efter det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..