Ni får mig att gråta!!!

Img 0094

Jag känner att jag blir sånhär varje gång jag fått mycket respons på något inlägg där jag öppnat upp lite extra, men jag kan inte nog överösa er med kärlek!!! Jag har haft Ivy själv hela dagen och har inte hunnit klicka mig in för att se om det kommit in fler kommentarer på föregående inlägg.. men nu när jag äntligen satte mig så slogs jag av SÅ mycket fina ord från er!! Och jag började lipa – ni är FANTASTISKA!!

Img 0096

TACK, TACK, TACK för alla era kloka råd! Ni var alla eniga om att det här med timeouts är något väldigt förlegat och något man inte direkt gör i Sverige längre. Det är ju så, jag har ju aldrig haft barn i Sverige så det jag ”lär mig” av vårt amerikanska BVC är liksom allt jag vet, typ. Och även om den amerikanska vinkeln på saker och ting inte nödvändigtvis alltid behöver vara negativ, så är det skönt att veta lite hur saker och ting funkar hemma!

Jag älskar att ploppa in mina AirPods när jag lagar mat eller diskar, och lyssna på poddar eller ljudböcker. Så jag ska genast leta upp böckerna ni tipsade om! Tusen tack för det!!

Img 0107

Som sagt har jag rattat mitt lilla barn ensam idag, lämnade Austin på flygplatsen i förmiddags för han skulle på konferens i Washington DC. Ivy somnade i bilen så jag styrde kosan mot Target. Han tog med vår tandkräm och jag behövde även lite andra förnödenheter (diskmedel och fortfarande en pyjamas till Ivy!) Lyfte försiiiiktigt över henne i vagnen och vandrade in i butiken. Känner mig ganska rutinerad på detta nu – täcker över öronen ordentligt så hon inte störs av allt ljud och vaknar inom 3 sekunder, och hon hade även rätt bra med kläder på sig för att inte reagera så mycket på AC:n man slås av..

… tänkte för mig själv ”om du bara kan fortsätta sova i 4 minuter till” och gick snabbt och plockade på mig det jag behövde mest, ifall hon skulle vakna och bli galen så vi måste ta oss ut snabbast möjliga. Men hon sov… och sov… och SOV.

En hel kvart kunde jag gå runt (ständigt rullande på vagnen) och plocka på mig, och när hon väl vaknade var hon helnöjd med att sitta i vagnen så länge jag gav henne sakerna vi skulle köpa så hon kunde pilla med dem. Haha!

Img 0111

Den löjligt nöjda, glada och peppade mamman och det snälla (!!!) lilla barnet vandrade tillbaks mot bilen, vi gullade lite innan vi hoppade in i bilen (kunde inte låta bli, hon hade ju varit såååååå SNÄLL!!) och sedan åkte vi mot en lekpark!

Img 0116

Det var ingen där och Ivy hade så roligt! Hon kröp runt lite, gick lite, pillade med löv och gojs på marken, tittade på ekorrar, och gungade. Hon var bara så himla NÖJD. Inte ett endaste litet gnöl.

Img 0105

Så med detta för en gångs skull mycket smidiga barn hade jag iiiinga som helst problem att vara kvar i lekparken tills hon tröttnade. Hon mest bara satt liksom på ett ställe och tittade runt och lekte lite. Livet kändes bara sådär superhärligt och drömmigt. Efter 1,5 timme började det regna, så då åkte vi hemåt. Och även i bilen sa mitt lilla barn inte ett knyst (vet ej när det hände senast!?) utan bara satt och tittade i baksätesspegeln och ut genom fönstret!

Img 0122

Jag vet inte om det bara var en tillfällighet, men för en gångs skull hade jag släppt all stress vad gäller jobb och måsten och var liksom helt inställd på att vara mamma idag. Brydde mig inte om att jag var stressad över att bloggen inte var uppdaterad, eller att kameran inte var med så jag kunde ta bilder för *content*.. men hon har varit så snäll. Kände lite att, ”jaha, det är SÅHÄR det ska kännas att vara mammaledig”. Kan ju också ha varit att vi faktiskt tog oss ut och gjorde något utanför husets fyra väggar, haha!

Img 0118

Resten av eftermiddagen och kvällen gick utmärkt, det var bara läggningen som var lite ledsnare än vanligt. Men, kunde helt klart varit värre!

Nu ska jag försöka få mig lite sömn innan det är dags för ännu en heldag tillsammans med lilla snorpan här ovan. Får se hur det går, men tror jag ska försöka ha samma inställning imorgon igen (eller, idag blir det ju för er!)

Återigen, ni anar inte hur mycket era ord och hjälp betyder för mig! Ni ÄR bäst, varenda en av er!! ❤️

  1. Älskar verkligen att läsa dina inlägg! Du visar alla olika sidor av att vara mamma. Det är inte alltid rosenrött och det är inspirerande att du delar med dig av allt. Jag behöver verkligen läsa en sådan typ av blogg. Du är så bra, fortsätt vara precis en sådan mamma som du är till Ivy❤️

    1. Näe vad GLAD JAG BLIR!! Det värmer hela hjärtat att få höra sånthär. Tusen tack finaste du!! KRAM!

  2. Cecilia skriver:

    Blir så glad och inspirerad av att läsa detta. Tror jag och min lilla tjej också ska ta oss till en lekpark imorgon och bara njuta av nuet liksom. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..