Öppna förskolan och den skeva amerikanska kostbilden för barn

Img 0173

Igår var det dag två av solorattande av mitt lilla älskade monster, och dagen startade helt.. okej. Det var dock bra mycket gnälligare igår än dagen innan som gick så över förväntan, så jag kände tidigt att vi behövde komma ut ur huset. Det regnade så jag var dock inte megasugen på att stå och trampa i en lekpark.

Så! Jag kom på den briljanta idén att kolla upp vilka bibliotek i stan som hade sångstunder just denna dag. Ett av alla bibliotek hade faktiskt för småttisar (0-2 år) på just onsdagar, så vid tio åkte vi dit. Ivy somnade såklart i bilen men fick sig iallafall en liten catnap på 10 minuter fram tills vi kom dit.

Img 0174

Vi åkte till biblioteket i Sylvan Park som är en stadsdel väster om downtown. Kände inte riktigt att jag visste vad som skulle vänta – skulle det ens vara någon annan än jag och Ivy där denna regnruskiga onsdag? Fick svaret på den frågan så fort jag plockat ur henne ur bilen och såg tre andra mammor bärandes på små barn. Pust! Kunde diskret bara följa efter dem in i salen där det redan satt ett 30-tal andra föräldrar med sina små ungar.

Img 0176

Det var fullt hus och mycket trevligt. Det var som sagt åldrarna 0-2 år här (det är indelat i flera olika grupper, men det är det väl kanske hemma med?) och den yngsta var nog lilla tjejen till vänster som var 6 månader. Det är så intressant att se Ivy med andra barn, för oss har hon alltid känts så himla social och nyfiken på folk, men när vi väl är ute bland andra barn är hon väldigt reserverad. Tittar mest och tar in allt som händer, liksom – precis som sin mamma, moahaha.

Img 0189

Det hela kändes som det nog var ganska likt en svensk öppen förskola. Alla sitter i en ring och sjunger sånger. Pedagogen var väldigt härlig och både jag och Ivy fick visst lära oss lite nya sånger.. haha! Har dragit mig för att gå på sånt här tidigare eftersom jag (av någon konstig anledning) tycker det är pinsamt att jag inte kan amerikanska barnsånger…? Typ vem kan inte Lilla Snigel på öppna förskolan hemma? Jo, men är man invandrare som jag så är man! Då får man lära sig allt eftersom, helt enkelt. Och just barnsånger är ju som tur var inte jättesvårt att haka på direkt, hihi.

Img 0194

När det var slut gick vi ut till bilen igen och jag tänkte Ivy kunde få leka av sig lite i lekparken utanför, eftersom det var ett vinnande koncept både för mamma och barn igår. Hon behövde äta lite så vi hoppade in i framsätet och åt en banan först, och under tiden började det givetvis ösregna.

Men hon ville verkligen bara vara ute, så vi gick till rutchkanan och lekte i fyra minuter innan vi båda var dyngsura. Då var det bara att åka hem igen, även om snotis inte tyckte det var en lika självklar idé..

Img 0203

Gav Ivy lite lurre och undrade vad jag skulle stoppa i mig. Jag tror det är tur för mig att jag bott med andra vuxna de senaste 7 åren, för annars hade jag nog levt på chips, te och kladdkaka. Scannade igenom Uber Eats för att se om det fanns något som lät tilltalande.. Yes. PANDA EXPRESS. Moahah 😛 Tänkte att jag skulle passa på att äta det när Austin är borta eftersom han avskyr allt vad snabbmatsrestauranger heter. Jag har liksom fortfarande inte ätit en amerikansk Donkenburgare..

Scrollade lite och såg alternativet ”Kids Meal”. Funderade på om jag kanske skulle ta det eftersom jag inte behövde en hel jätteportion direkt.. Men så blev jag så trött. På USA. Alltså, N Ä R  ska restauranger ta och ta lite ansvar för barnhälsan egentligen!!??!? Blir TOKIG. Det är alltid så på snabbmatsställen; mat, läsk och kaka. Det är så ofta kakor ingår i barnmenyer, men inga andra menyer. Om det nu är så himla viktigt att de får en kaka efteråt kan det väl lika väl vara att man får köpa till det, som man hade fått göra om man tagit vilken annan meny som helst?

Dessutom på flera snabbmatsställen har jag sett att de har typ en lång hylla längst med disken i barnvänlig höjd fylld med olika cookies och chips.. utan en endaste liten frukt i sikte. Och på tal om sockerintag för barn, när vi var på niomånaderskontrollen på Ivy skulle vår doktor upplysa oss om de senaste rönen vad gäller bebiskost; ”and now actually they have changed the regulations and babies are not recommended to drink any juices anymore”… man bara, eh…. nej…… tack.. för den upplysningen. 🙄

Henc9981

Nåväl, avslutar med en bild på hur Ivys middagar se ut, om någon undrar. Hon ä l s k a r pasta och broccoli. Kycklingen är sådär, men jag är bara glad att hon åtminstone gillar grönsaker 🙏🏻

Det var en medeltuff eftermiddag och jag räknade ner varje kvart tills det var middag och läggdags. Men jag tänkte på vad ni skrev om att bara bemöta med ännu mer kärlek när det är som tuffast, och det känns som det gjorde allt så mycket lättare. Det OCH att välja strider. Det har verkligen varit mitt motto idag! Och liksom, vad gör det att hon plockar bort alla blommor från krukväxten på trappen, eller att hon äter sitt rån så det smular i soffan, eller att hon får borsta tänderna i 15 minuter..? Nä, inget såklart. Vad är det liksom att bråka om, när jag hellre lägger den energin på annat.

Nu ska vi åka och hämta pappan på flygplatsen! Ska ha det härligt några dagar tillsammans innan han åker till NYC nästa vecka, letar febrilt efter billiga sista minuten-biljetter till mig och barnet… får se hur det går!

Puss på er!

  1. Malin skriver:

    Försvann ditt senaste blogginlägg? Skrev en lång kommentar om igenkänning men den verkade inte ha blivit publicerad 🙁

  2. Helt rätt! Har en fyraåring och jag väljer varje dag (nästan) vilka strider som är vädra att ta och ibland när hon får utbrott fungerar det bäst att kramas och ibland bara låta henne vara tills hon vill kramas eller prata om det 👍🏽😃

  3. Jenny skriver:

    Bra jobbat idag!

  4. Jenny skriver:

    Bra jobbat idag! 💫

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..