Min gravidstil: Klänningar!

Innehåller annonslänkar

Gravid outfits tips 5

Jag är SÅ peppad på att börja en ny bloggserie under Oktober månad! Jag har velat göra detta så länge och nu när det varit lite efterfrågat den senaste tiden tänkte jag att det var passande att kicka igång. Under varje tisdag i Oktober kommer jag göra ett inlägg där vi gottar in oss i GRAVIDSTIL – hur man kan styla kulan utan att känna sig alltför tråkig och begränsad, vad jag tycker man kan investera i och hur man får mest användning av dessa plagg, samt tips på massor med gravidvänliga ”vanliga” kläder!

Jag ÄLSKADE att klä mig under graviditeten, kanske främst under våren då det var lagom varmt och jag var.. lagom gravid 🤪 Tror nog jag tyckte det var roligast runt 6:e-7:e månaden, innan magen blev tokstor. Jag hade bara ett fåtal plagg som var riktiga ”gravidkläder”: ett par gravidjeans, en t-shirt, två ”finklänningar” och två underklänningar. Dessa plagg kunde jag sen utgå från och styla med vanliga kläder, vilket var en rolig utmaning! Jag tyckte det kändes så så onödigt att lägga pengar på gravidkläder när man istället kunde uppdatera garderoben med plagg som man kunde ha senare också, om man nu inte redan hade bra gravidvänliga plagg sedan innan.

Gravid outfits tips 17

Jag kommer i denna serien visa er hur jag klädde mig under graviditeten och även länka till massor med gravidvänliga plagg som passar under de olika trimestrarna! Varje vecka fokuserar jag på ett plagg, och vi kickar igång med mitt absoluta favoritplagg under graviditeten – nämligen klänningar! Hoppas ni gillar!

Klänningen på bilden ovan är en av ”finklänningarna” som jag kände mig dösnygg i – från Isabella Oliver och är tyvärr slutsåld men HÄR och HÄR finns liknande!

Gravid outfits tips 11

Mitt absolut mest användbara plagg under hela andra halvan av graviditeten (yes, hade den fram tills jag födde!) var DENNA underklänningen från Body Bump. De skickade en i svart och en i beige till mig, och båda var mycket användbara och det bästa är att jag använder dem fortfarande! Nu är detta INTE sponsrat, haha, men en sån klänning är verkligen en så bra investering!! De är supersmickrande både under och efter graviditeten, sitter som en smäck utan att kännas för tight, och så har de som en liten klisterremsa på nederkanten som gör att den sitter på platsen och inte glider upp 👌🏼

Klänningen ligger på lite drygt 400kr och det tycker jag verkligen den är värd 🙂 Här ovan har jag stylat den bara med en cardigan och stor väska, nedan har jag länkat liknande plagg!

Gravid outfit 1

Kashmircardigan – Allude
Ankelboots – Zara
Beige cardigan – Gina Tricot
Klänning – Body Bump
Shopperväska – Asos
Sneakers – Calvin Klein
Väska – Asos

Gravid outfits tips 12

Vill man hellre bara köpa en vanlig svart klänning så går det givetvis också bra! Se till att den är väldigt stretchig och gå bara upp en eller ett par storlekar, beroende på hur långt gången du är. Det gjorde jag överlag med väldigt mycket kläder jag köpte och det funkade faktiskt väldigt bra.

Den svarta klänningen stylade jag på massa olika sätt, men oftast bara med någon kofta eller öppen skjorta över eftersom den framhänvde magen så himla fint. Kände mig verkligen SNYGG i den! Här ovan var jag i 8:e månaden och kände mig liksom fräschare än någonsin, även om jag var svullen och tung!

Nu när hösten nalkas så är barbent kanske lite kallt, så kör på ett par lite halvtransparenta nylontights (tips! tights med ”söm” bak på benet gör att benen ser lite längre ut, kan kännas fräscht när man bär runt på en tung mage!), sneakers eller boots, och en snygg jacka på det (gärna lager på lager!). Nedan hittar ni lite favoriter inspirerat av min outfit ovan men med en hösttwist!

Gravid outfit 2

Solglasögon – Ray Ban
Vit skjorta med prickar – H&M (på rea!)
Sneakers – Nike
Väskband – Gabrielle by P
Jacka – Monki
Långärmad velourklänning i stretch – & Other Stories
Die-cut safarijacka – Uterqüe
Stövlar – Zara
Prickig klänning med knytband – Lindex

HÄR hittar ni strumpbyxor med söm bak!

Gravid outfits tips 18

Men mitt bästa stylingknep med en svart underklänning är nog ändå att matcha den med en snygg t-shirt och jacka, och sneakers till det. Jag älskar lager-på-lager, det gör ofta en look mycket mer intressant tycker jag. Här nedan kommer lite plagg på hur du kan sno stilen!

Gravid outfit 3

Armyjacka – Gina Tricot
Sneakers – Mango
Grafisk T-shirt – Ganni
Väska – Mango
Basklänning i stretchig trikå – Gina Tricot
Grafisk T-shirt – Pull & Bear
Sneakers – Zara
Camoflaugejacka – Topshop

Gravid outfits tips 6

Jag använde verkligen så mycket klänningar under graviditeten, och de flesta var vanliga klänningar som jag bara gick upp några storlekar i. Försökte välja sådana som skulle se snygga ut oversize sen efter graviditeten, eller kanske med ett bälte i midjan.

Gravid outfits tips 13

Innan jag blev gravid tänkte jag att jag INTE skulle klä mig i tighta kläder under graviditeten, utan hålla fast vid mina oversizeplagg som jag vanligtvis klär mig i även med preggomage. Men grejen med stora plagg är att man inte bara blir som ett tält – utan ett JÄTTETÄLT i för stora kläder när man är preggo (åtminstone jag, haha). Jag insåg ganska tidigt att jag faktiskt trivdes bäst med att framhäva magen och kurvorna så mycket som möjligt!

Här ovan har jag faktiskt på mig en gravid-topp som var ovanligt lång så jag kunde ha den som klänning (den är från Isabella Oliver men är tyvärr slutsåld). Det gäller liksom att vara lite kreativ 🤪 Den kunde jag exempelvis då styla med en större kavaj och sneakers.

Gravid outfits tips 10

Men här exempelvis så hittade jag en superbra oversizeklänning på Zara. Den gick att vända både fram och bak, beroende på om man ville ha djup v-ringning eller ingen hög ringning. Superbra! Då matchade jag denna väldigt enkla klänningen med lite accessoarer istället så det hände lite liksom.

Nu slutligen har jag scannat onlinebutikerna på gravidvänliga klänningar som ni kan bäras även efter graviditeten. Oftast kan man bara sätta ett snyggt bälte över magen för att markera lite, men många plagg blir liksom bara ännu snyggare när det är en preggomage som bär upp det!

Gravid outfit 4

Skjortklänning i spets – Zara
Rostfärgad omlottklänning – & Other Stories
Paljettklänning – Gina Tricot
Prickig oversizeklänning – Monki
Rutig vadlång klänning – Zara
Off-shoulderklänning – H&M
Leoklänning – Gina Tricot

Det var allt jag hade att bjuda på denna veckan, hoppas verkligen ni gillade! Klicka jättegärna på hjärtat här nedan eller lämna ännu hellre en kommentar om ni tyckte om inlägget! Och berätta gärna vad ni vill ha mer/mindre av till nästa vecka!

Puss!!

 1. Hanna skriver:

  Yesss tack, har väntat så på detta 😍😍 har bf i slutet av december så perfekt med lite inspo och pepp inför sista månaderna. Du är/var så fin. Kram!

 2. Emma skriver:

  Alltså ääääälskar detta inlägg!! Men du! Tänk dig vinter i Svea rike, hur hade du matchat med klänningen då? Såna tunna strumpbyxor räcker liksom inte ! Du är så duktig på kläder!!

  1. Malin skriver:

   Precis vad jag också tänkte skriva! Hösten och vintern kommer och då funkar klänning till vardags inte så bra. Tar gärna emot fler tips som funkar även vid kallare väder!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..