Mina 5 bästa tips för en lyckad presentkorg!

Jag tycker det är sååå himla roligt att ge genomtänkta presenter till folk! Idag fick jag (vi) äntligen lämna över en present jag filat på i flera månader till våra kompisar som ska ha barn snart. Ser kanske inte jätteinstagramvänlig ut, men den kändes liksom väldigt mycket Kellie & Trenton – vilket var hela poängen!

I korgen var bland annat bad- och hudvårdsprodukter till bebisen från Tubby Todd. Älskar deras produkter som bara innehåller naturliga ingredienser, de har till och med en lista på deras hemsida med alla ingredienser och förklaringar till dem och i vilka produkter de används. Det gillar vi!

Ett tips när man pillar ihop en sånhär personlig presentkorg kan vara att skriva några lappar till några av grejerna i korgen. Om det finns någon särskilt baktanke till att du tycker personen behöver ha det, om eller om du kanske ha något tips på hur saker kan användas. Till exempel så ser ni några pumpar till höger i korgen, där hade jag knutit en lapp på och skrivit att det är nice att sätta dem i typ duschtvålen som de fick, att en pump underlättar när man håller barnet med ena handen i badet. Såna saker tycker jag bara gör det ännu mer personligt och genomtänkt! 💫

Hade även slängt i ett litet mamma-kit från Tubby Todd med hudkräm, handkräm och magolja.

Kellie ÄLSKAR korgar så det var lite tanken med att köpa just en korg och lägga saker i. Sen hade vi även köpt våra favoritnappar, en badanka, samt en byxdress och en bok som de hade önskat sig. Plus Ivy’s näääästan oanvända moccasiner från Betón. Tycker det kan va helt okej att slänga ner något (fint och typ oanvänt) ärvegods i en liten sånhär presentkorg. Det är ju bara bra när saker kan återanvändas och andra kan få glädje av det!

Img 0898.jpg

Kortet hittade jag i en låda hemma, hade köpt det och ett likadant fast September till ett par andra kompisar som skulle ha barn precis vid månadsskiftet för ett par år sedan.. men så födde de i September! Så blev så glad att jag hittade detta, det var ju så passande.

Img 0907.jpg

De blev superglada 🙌🏻 Tur det.

Så ja – vad är då mitt bästa recept för en LYCKAD presentkorg? Jo, här kommer checklistan:

  • Något personligt. Något som känns väldigt mycket som personen du ger det till! Här var det nog självaste korgen, för jag vet hur mycket Kellie älskar korgar. (Det är en sån som går att fälla upp med två handtag)
  • Något personen önskat sig. Alltså det finns inget stelare än att få presenter som givaren gillar, men som man själv liksom känner att man kanske inte riktigt tycker om eller behöver..? I detta fallet hade vi fått deras önskelista på amazon, och klickat hem en jumpsuit och en bok därifrån. Då vet man ju att mottagaren iallafall kommer uppskatta något!
  • Något med lite extra omtanke. Detta är inte att förväxlas med det personliga – istället är detta något som liksom kommer lite mer från hjärtat. Det behöver inte vara något märkvärdigt, utan det är liksom mest bara tanken som räknas. Det kan vara att du slängt ner något hembakat, att du ritat ett kort själv, eller kanske något som personen förstår att du kämpat med att få tag på.. eller nåt! En liten bild på er tillsammans? Vad vet jag. I detta fallet var det de små lapparna jag satte på sakerna.
  • Sedan tycker jag det är schysst att slänga ner presentkvitton. Det gjorde jag här på några av sakerna (korgen, jumpsuiten och boken). Även om jag var säker på att de skulle bli glada för det så vet man aldrig! På presentkvitton står det inga priser, men det går bra att byta eller lämna tillbaks ändå. Då känner man som mottagare att presentgivaren är helt okej med att man byter! För det ÄR ju så stelt att fråga om ett kvitto, och även givaren säger att ”jag har kvitto om du behöver!” så ber jag aldrig om det (även om jag hade velat) för det känns liksom så.. otacksamt o pinsamt? Haha. Så. Tipstips, presentkvitto i botten av korgen så får mottagaren göra som den vill!
  • Och slutligen: något grönt! Det blir ju SÅ mycket trevligare med lite blommor eller någon växt i korgen. Tycker den hade känts halvklar utan blommorna, och det behöver ju inte vara något märkvärdigt eller kosta mycket 🙂

Det enda som saknas i korgen är väl egentligen ett presentkort på Uber Eats eller Postmates, haha! Så de kan beställa hemkörning på någon god mat när de har en liten nyföding hemma. Men vi tänkte att det är bättre vi köper med mat och lämnar hos dem när bebis väl är ute, så vi får anledning att träffa honom  😁

Älskar ni också att ge presenter??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..