Synundersökning, första terapisessionen och stängd barnfabrik

Ni vet när man skjuter upp saker i ÅR och sen tar tag i allt på samma gång inom loppet av fyra dagar? Ja, så var det för mig denna veckan.

Igår var det äntligen dags att installera min nya hårdvara: spiralen. Ett ingrepp jag inte riktigt orkat ta tag i men som jag nu äntligen gick dit och gjorde. Fick den insatt på Baby & co där jag (typ) födde Ivy, eller ja, åtminstone skulle fött innan jag blev körd med ambulans till sjukhuset mitt i krystvärkarna.. hehehehe..

Var inte alls så farligt som jag trodde!? När man fött barn har man väl varit med om det värsta så man är väl lite härdad I guess!

Img 1014.jpg

Två andra saker jag fick tummen ur att göra de senaste fyra dagarna:

 • Gå på synundersökning! Var bara 6 år sedan sist.. Hade avancerat från stabila -0.25 till -1 på båda ögonen, woop woop.
 • GÅ PÅ MIN FÖRSTA TERAPISESSION. Det gjorde jag igår, och det var så bra. Min terapeut var fantastisk! Nu var det ju första gången och mest bara ett möte för att hon skulle kunna lära känna mig och allt som cirkulerade i mitt huvud, det var så skönt att bara spy ut allt på någon på nåt sätt! Ska dit nästa onsdag igen, längtar redan.

 

Fy vad det är skönt när man liksom bara kan checka av saker på den där att-göra-listan som man haft så länge. Det ÄR ju sällan särskilt jobbigt att utföra det man behöver göra, utan för mig är det oftast bara att liksom… ta tag i det. DET är det jobbiga.

Har ni checkat av något på era to-do-listor denna veckan?

 1. Maria skriver:

  Läste någonstans att hälso- och sjukvård var något som finns lite extra av i Nashville. Du verkar ju få/fått en bra vård. Betalt genom försäkring eller på annat sätt? Man har ju hört och läst mkt om den dyra amerikanska sjukvården.

  1. Nämen, är det sant? Ja, vi har en väldigt bra försäkring genom Austins jobb (man får billigare försäkringspremie om man är fastanställd) men man får nästan alltid ändå betala en liten summa när man väl behöver vård, trots bra försäkring. Terapin betalar jag halva priset för exempelvis, och förlossningen betalade vi runt 3000 dollar istället för 8-9000! Men personligen har jag mycket bättre erfarenheter av vården här än i Sverige, den är helt fantastisk! Tycker man blir tagen på allvar på ett helt annat sätt än hemma. 🙂

 2. Denise skriver:

  Samma här! Typ ställa barnen i bostadskö och öppna konton åt dem, står kvar där vecka efter vecka. Men fick iaf tummen ur och avbeställde el och gas på vår lgh vi snart flyttar från, det är ju bra 😊

  1. Haha ja men eller hur! Det ÄR ju liksom inte särskilt jobbigt när man väl tar tag i det.. haha! Men skönt att kunna checka av något på listan! Heja heja!!

 3. Sofia skriver:

  Ingen som stått på listan länge men varje dag har jag en ”att göra lista” som jag oftast lyckas beta av innan kvällen 👍🏽

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..