Min gravidstil: Överdelar

 

Inlägget innehåller annonslänkar

gravid-outfits-tips-19

I avsnitt tre av min lilla gravidkläderspecial ska vi kika lite på hur preggoöverdelsutbudet ser ut. Här kan man antingen vara kreativ eller lat/praktisk, jag var både och. Mest lat och praktisk dock, MEN!

Som jag nämnt i tidigare inlägg (här och här) fokuserar jag denna lilla gravidskläderspecial på plagg som går att använda under preggofieringen som INTE är gravidplagg. Och vet ni vad? Jag tog mig igenom hela graviditeten utan en endaste gravidtopp i min garderob. Liksom tidigare inlägg försöker jag lyfta plagg som man redan har hemma, eller som går att använda även efter ungen är ute för en mer hållbar garderob! Det blir ett litet kortare inlägg denna gången pga. TIDSBRIST (vilket också är förklaringen till att inlägget kommer upp en dag sent, ooops!)

Processed with VSCO with a6 preset

Foto: Copyright 2017. All rights reserved.

Processed with VSCO with a6 preset

Först ut tänkte jag tipsa om lite plagg som man får försöka vara lite kreativ med. Den här blusen från Gina (förra sommaren) var ett sådant plagg, och då gällde det liksom att hitta rätt underdel att matcha den med (här tror jag det var en kjol, mer om kjolar nästa vecka!) Det jag gillade med just denna blusen var att den verkligen markerade midjan på ett snyggt sätt, utan att vara liksom ”typisk” eller liksom.. ”här är jag med ett markerande bälte i midjan” (även om det är jättesnyggt det med!) Det kan göra mycket för både humöret och hela looken att ha något lite festligare på sig under graviditeten, istället för en tråkig trikåtopp 47:e dagen i rad liksom. Så, varsågoda!

Och som jag nämnt i tidigare inlägg – tänk på att gå upp någon eller några storlekar. Det kan såklart vara rätt trixigt med en sånhär blus, och jag kanske inte kan tala för att det funkar idealt de senare månaderna under graviditeten. På bilden ovan är jag i sjunde månaden dock! Hittar man bara rätt underdel att komplettera med så kan det funka finfint. En snygg enkel trikåkjol är ju ett exempel! 🙂

blus-gravid-mammablus

 1. Senapsgul blommig blus – & Other Stories
 2. Randig omlottblus med drop shoulder – Gina Tricot
 3. Omlottblus i leomönster – H&M (så prisvärd!)
 4. Plisserad omlottblus – Zara
 5. Svart omlottopp – Lindex
 6. Omlottblus rutig – H&M (så prisvärd!)
 7. Rosa omlottblus – Ganni
 8. Vit peplumblus – Uterqüe
 9. Leomönstrad omlottblus – Zara

 

Stylingtips 1: Jag upplevde att V-ringat var väldigt smickrande när magen var stor. Det var som om V-et liksom vägde upp mot den stora kulan och gjorde hela looken lite mer balanserad. Blev som att hela dekolletaget blev lite längre och jag kände mig inte riktigt lika bastant om man säger så, haha. Om man tycker sånt är kul att tänka på!

gravid-outfits-tips-22

I ärlighetens namn så tycker jag hösten/våren borde vara den ideala månaden att vara höggravid i! Det går ju att bara dra på sig en stor kofta och ett par preggojeans eller tights, och så har man löst outfiten.

Vill man göra oversizetröja-outfiten liiiiite mer intressant kan man såklart dra på sig lite roliga accessoarer och smycken, typ som ett par stora örhängen eller ett statementhalsband. Eller ett par riktigt, riktigt, coola boots! Eller så gör man som jag och tar en transparent klänning under. Här nedan har jag letat upp ett bra gäng snygga stickade tröjor som är mycket gravidmagevänliga.

gravid-koftor-tröja

 1. Puderrosa tröja – H&M
 2. Svart oversizetröja med slits i sidan – & Other Stories
 3. Vinröd längre polotröja – H&M
 4. Ljusgrå längre tröja – Monki
 5. V-ringad tröja med stenar – Lindex
 6. Senapsgul tröja – Weekday
 7. Stickad klänning – Monki (såååå snygg på en preggo ju!)

gravid-outfit-topp-2

Slutligen vill jag även visa att OVERSIZE is your best friend de där sista veckorna! Här var jag hos barnmorskan fem dagar över BF, två dagar innan Ivy tittade ut. Då var det bara största skönaste möjliga som gällde, haha! Men även här hade jag liksom bara en ”vanlig” topp som jag hittat på Urban Outfitters-rean som var i storlek XXL. Och jag älskar den precis lika mycket idag. Som sagt, heja hållbar gravidgarderob!

Som sagt – det mesta GÅR med lite kreativitet, åtminstone ett bra tag. Det gjorde det iallafall för mig, och vad gäller toppar/överdelar så hade jag inte ett enda ”gravidplagg” under hela graviditeten. Kan jag, kan du!

Hoppas ni tyckte det var lite till hjälp! Puss!

 

Läs om min gravidstil: klänningar här!
Läs om min gravidstil: byxor och jeans här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..