Första dagen med babysitter-fail

 

Nu sitter jag på en regnig uteservering – ÄNTLIGEN. Hahaha. Alltså, det är som ett skämt. Vanligtvis när jag åker iväg och jobbar en stund så är det aaaaaldrig några problem att liksom.. hitta nånstans att sitta på någon av stans coffee shops. Men, jag antar att jag inte vanligtvis åker iväg på en fredagsförmiddag..

I morse klockan 9 kom vår babysitter hem till oss för första gången! Vi tänkte vi försöker ”skola in” Ivy lite med henne eftersom det är första gången (typ) som de träffas. Hon har varit hemma hos oss en gång innan, en kompis till en av Austins klienter. Så jag stannade hemma i en timme medan vi lekte tillsammans och jag kunde försöka gå över vart saker finns och Ivy’s rutiner osv. Hela poängen med att ha en babysitter är att jag ska få komma iväg och jobba när Austin också jobbar, så vi bestämde att jag åker iväg efter en timme medan Austin stannar hemma så Ivy känner sig trygg (även fast han är i sin studio och jobbar, så är han ändå där liksom).

Nu är klockan 11 och jag har ÄNTLIGEN, efter nästan en timme, landat på Barista Parlor här i East Nashville. För som sagt, tydligen är ALLA ute och jobbar/träffar kompisar denna tiden på veckan. Åkte först till Steadfast, beställde mitt kaffe i en to-go-mugg (såg ju att det var mycket folk så tänkte det är bäst jag tar det).. och det visade sig inte finnas en endaste plats att sitta på. Hepp, så jag åkte till Barista Parlor i samma område som jag brukar åka till (och där det ALLTID finns bra med plats), nepp, det var KNÖKAFULLT där också.

Img 1820.jpg

Alltså, vad ÄR det här för skämt, tänkte jag? När vi för första gången BETALAR någon som vaktar vårt barn så jag kan få tid att JOBBA, nej då ska halva tiden spenderas med att ens hitta ett ställe att jobba på.. haha! Så irriterat satte jag mig i bilen igen och körde till ett annat Barista Parlor som ligger här i East där vi bor, och ja…. gissa om det var fullt där med? Ringde Austin och frågde om det är lika bra att jag åker hem.. haha! Men just då så lämnade ett par på uteserveringen, som tack och lov har tak eftersom det regnar, och som DESSUTOM hade ett eluttag vilket jag behövde också till min dator som var urladdad.

Så, här sitter jag nu, med spillt kaffe på mina vita byxor och en tvångsköpt donut eftersom jag inte kunde med att sitta här utan att beställa något. Gillar inte ens donuts 🤢

Så, förhoppningsvis kan jag vara lite produktiv nu de kommande 50 minuterna innan jag ska åka hem igen och avlösa Taylor som vaktar Ivy. Hoppas det går bra för dem 😬 Fick verkligen skuldkänslor att åka iväg när Ivy följde mig ända till dörren och skrek när jag stängde.. men, hon hade ju pappa hemma och hon verkade verkligen tycka om Taylor så är inte så orolig för det! Taylor fick till och med en kram av henne när hon kom, haha. Ingen stranger danger för det lilla barnet..

 

Någon annan som haft babysitter som inte är kompis/familjemedlem? Får alla dåligt samvete av att lämna de där första gångerna (eller kanske varje gång..?) haha..

  1. Vi har för första gången haft barnvakt som inte var familj. En tjej som jobbade på förskolan vår dotter gick på och som hon verkligen tyckte om och hon ville att vi skulle bjuda hem henne. Så vi testade 2h första gången och hon tyckte vi var borta för kort tid. Nu är hon 3 (fyllde 4år idag)!!

    1. Nämen så bra att ni ändå hittat någon som hon tyckte om redan!! Perfekt ju 😀 Och hurraaaaa på hennes födelesdag!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..