Om jag inte – lista!

Jag tänkte det var dags för en liten lista igen, eller vad säger ni? Min kompis Tillan frågade mig förra helgen vad jag hade velat jobba med om jag hade haft ett *vanligt* jobb, så tänkte köra en lista lite inspirerat av det, haha. Så, idag kör vi helt enkelt tema: om jag inte… , skulle jag…! Vad tror ni om det? Den blir lite kort eftersom jag inte hade jättemycket fantasi.. Ni får gärna skriva era svar på någon eller flera av alternativen i kommentarerna!

Om jag inte jobbade som bloggare/webbshopsrattare/entreprenör, skulle jag…

.. det mest realistiska svaret här skulle nog vara typ inköpare/sociala medier manager/jobba med kläder på något sätt… MEN det är ett lite för förutsägbart svar på den här frågan, eftersom det ligger typ i samma kategori som jag redan är i. Så, mitt riktiga svar på denna frågan är… drumvirvel: brevbärare!!! Haha, alltså i FLERA år har jag tänkt att det måste vara det ultimata jobbet! Iallafall för mig. Det vore så himla nice att sätta sig på en cykel och trampa runt, då får man liksom dessutom in träning och motion när man jobbar. Ploppa i hörlurarna och inte behöva prata med folk. Springa upp och ner i trapphus. DRÖM! Släng hit ett brevbärarjobb och jag tar det! Någon av er som är brevbärare!? Är det så nice som jag föreställer mig?? 😅

Om jag inte bodde i USA, skulle jag…

.. ja, förutom det uppenbara svaret Sverige då… hm, det skulle nog ändå bli Danmark som svar för danskar är så coola och det är såååå fint i Danmark! ELLER så skulle jag säga typ… Italien eller Frankrike! Tänk att ha ett drömmigt, superidylliskt hus på landsbygden. Ha några höns. Drömmiga vyer vart man än vänder sig. En liten fågeldamm i trädgården, kanske rent av en pool!? Och en stor fin trädgård, såklart! Får väl bli till pensionen.

Om jag inte hade pluggat handelsekonomi, hade jag…

.. hade jag ens pluggat, såhär med facit i hand? Njaaa, kanske inte. Det är ju jättesvårt att veta vad man vill göra när man är 18 och tar studenten, eller ens 21 för den delen. Jag valde mest detta programmet för det var det enda som lät kul av alternativen i staden min dåvarande pojkvän bodde i, haha! Men jag fick ändå en superrolig praktikplats som sedan ledde till jobb efter utbildningen, och jag har ändå hållt mig inom samma område nu efteråt när jag har en webbshop. Så helt fel var det ju inte ändå, men hade nog klarat mig fint utan den också.

Men om jag skulle komma på något annat jag hade velat plugga, som är helt annat, hade det nog varit typ psykologi. Jag tycker det är superintressant med drömmar! Hur hjärnan funkar på natten liksom. Så hade nog kunnat tänka mig att jag skulle kunna forska lite på det!? Inte helt orimligt. Eller så hade jag kunnat tänka mig att plugga till mäklare. Måste vara skitkul att få se och sälja fina hem och klä sig snyggt varje dag. Tänker jag!

Om jag inte hade levt det liv jag lever nu, hade jag…

.. alltså det känns så konstigt att tänka något annat! Vad hade jag gjort liksom, om jag inte träffat Austin? Vi pratar om det ibland, och det är ganska kul och samtidigt tragiskt att tänka vad man hade kunnat tänkas vara någonstans annars. Men jag hade förmodligen bott kvar i Stockholm skulle jag tro, som jag gjorde innan jag träffade Austin, förmodligen inte varit singel (eftersom jag typ inte varit singel mer än typ 1 år de senaste… x antal åren eftersom jag… ja, inte tycker om att va själv I guess?! hahaha) men jag hade nog ändå kunnat tänka mig att det kunde vara nice att testa på 🤪😝😅 att inte behöva tänka på någon annan liksom?? Yes please! Jag hade säkert haft anställning någonstans, jobbat, tränat, ätit, sovit? Kanske hade jag bloggat ändå, kanske inte.

När jag börjar tänka på det här så känner jag alltid mig så glad och tacksam över hur mitt liv faktiskt ser ut. Visst hade det varit väldigt nice att vara kvar i Sverige och bo nära familj och vänner, men det har gett mig så mycket personligen att flytta utomlands och se något nytt och lära sig en ny kultur. Man får upp ögonen lite och även om jag inte tycker USA ens nosar på att vara bästa landet i världen så är det skönt att komma ur den lilla stolta svennebanan-bubblan lite och inse att det faktiskt inte är helt omöjligt att bo någon annanstans i vårt lilla perfekta mellanmjölksland 🙈 Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR Sverige, men jag älskar faktiskt också USA! Det finns fina saker, fördelar och nackdelar med båda länderna. Och flytten har gett mig lite perspektiv och insikter vad gäller det, vilket är väldigt värdefullt för mig.

Jag tror att vi alla kan snegla åt sidan lite, tänka att gräset är grönare på andra sidan.. men när jag tänker efter riktigt ordentligt så känner jag inte så. Jag tycker mitt liv är roligt, jag har en fantastisk vardag, man, dotter, trivs bra med att bo i USA, älskar att komma till Sverige regelbundet (helst ännu oftare och helst ha ett eget hem att kunna komma till här också!), älskar att blogga och jobba hemifrån med mina egna grejer. Jag hade såklart med största sannolikhet varit superlycklig även om livet varit motsatsen till vad det är idag, det blir vad man gör det till. Jag hade kunnat välja att deppa ner mig under jorden över att inte kunna ringa mamma och be om hjälp med Ivy när jag behövde, eller kunna åka och träffa mina bästisar när jag kände för det, eller köpa med isterband från mataffären när jag blev sugen. Men istället väljer jag att vara supertacksam och se allt det positiva med hur livet ser ut nu och njuta av det. För det kan jag med handen på hjärtat säga att jag gör! Livet, mina kära vänner, blir så mycket härligare när man är lycklig på riktigt!

Nu blev det ett litet oväntat djupt avslut på denna listan som började lite mer lättsamt 😂 men så kan det bli när man får några timmar för sig själv på ett café och faktiskt hinner tänka innan man klickar på ”publish” 🤪

Hoppas ni haft en fin torsdag, hörrni! Puss på er! Snart är det helg!

  1. A skriver:

    … mitt hemliga drömjobb: lokförare!! Inte för att jag någonsin ens varit i närheten av att testa hur det är på riktigt, men tanken på det lockar mig på något sätt. Ha en skön helg, kram <3

    1. Näääe vad roligt! 😀 Hahah samma här, men tänker liksom att det ändå kan vara lite härligt! Haha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..