Växtbaserade rengöringsprodukter som faktiskt fungerar

Inlägget innnehåller reklam för oilier.co

Jag har tidigare nämnt lite i förbifarten att jag en dag i september, bara sådär, insåg hur SJUKT äckligt det kändes att använda vår rengöring som vi hade hemma för att få bort ingrodda matrester under tripp trappen med.. och andra, liknande produkter som vi moppade badrumsgolvet med, eller för att inte TALA om badrumssprayen med Clorox i.. funkade skitbra att göra badkaret och handfatet rent med, men är som vi nog alla vet meeeegadåligt för hälsan.

Så jag tog tag i saken samma eftermiddag och bestämde mig för att prova detta istället. Växtbaserad, barn- husdjur- och miljövänlig rengöring från Young Living! Och jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldriiiiiiig kommer använda något annat i vårt hem igen. De här produkterna är FRIA från allt vad kemikalier, färgämnen och andra luriga ingredienser heter. Istället är de fyllda med oljor på kryddnejlika, citron, kanel, rosmarin och eucalyptus. Och på något magiskt vis så fungerar det preciiiis lika bra som rengöringen vi hade innan.

Jag har en hel uppsättning av Young Living’s eteriska oljor som vi använder dagligen bland annat för att komma till ro/sova bättre, ta bort dåliga dofter, göra att hemmet luktar gotttttt istället för att använda doftljus 🔥 och framför allt under dessa månader för immunförsvaret (thieves bästabästabästa oljan, så fort vi känner halsont/att vi håller på att bli sjuka rullar vi den på fotsulan och längs ryggraden och halsen och sedan är det försvunnet. Funkar VARJE gång. Plus också för att den luktar JUL)

Så nu på Black Friday-rean köpte jag även på mig nääästan hela uppsättningen från deras Thieves-rengöringskollektion: allrengöring, maskindiskmedel, vanligt diskmedel, handspray, handtvål och tvättmedel. Slängde även ut våra dryer sheets (som är typ det värsta av allt – hade ingen aning om detta!!) och köpte ullbollar som man kan droppa lite lavendel eller citrus fresh eller annan olja man gillar doften av, på! Så luktar tvätten gottigt och håller sig ostatisk när man tar ur den ur tumlaren. Wiiie.

Men. Nu undrar ni då VARFÖR i hela friden jag tycker alla ska slänga det de använder idag och använda dessa produkter istället. Let’s foka på allrengöringen. Huvudingrediensen är vatten, sedan Sodium 2-methyl sulfolaurate som kommer från kokosnöt och är en ekocertifierad naturlig ingrediens som har rengörande och löddrande egenskaper. Sedan består den av följande eteriska oljor:

  • Kryddnejlika
  • Citron
  • Kanel
  • Rosmarin
  • Eucalyptus

Och sista ingrediensen är Disodium 2-sulfolaurate som även den är ekocertifierad och naturlig och kommer från kokosnöten! Det finns en hel del videor på YouTube där folk gjort experiment för att se hur ”ren” denna rengöringen är i förhållande till vanlig hushållsrengöring, men det verkar inte som att någon gjort det med svenska produkter. Så därför tog jag faktiskt med mig fem stycken vanliga rengöringar från Sverige hem hit och ska nu göra detta testet under veckan! Ska bli sååå intressant att se, ni kan följa det på mina stories både på @theamandacannon och @oilier.co.

Så iallafall, helt växtbaserad hushållsrengöring och det bästa är att den dessutom faktiskt fungerar. Tar bort smuts och fett, funkar ÖVERALLT (på matbord till toaletten till speglar till leksaker) och är som sagt safe för kids och djur och miljön.

Och till det näst bästa: rengöringen man köper är ett koncentrat och räcker alltså till ungefär 20-30 sprayflaskor! En flaska med rengöring på 426 ml kostar 232 kr – men med lite snabb matte kan vi räkna ut att det är knappt 8 kr per flaska.

Man häller alltså i koncentratet i flaskan, fyller på med vatten och skakar om. Jag har även i lite citrus fresh-olja för en extra citrus boost, men det är ju helt frivilligt! Men den luktar verkligen MAGISKT, så långt ifrån all annan rengöring man kan komma typ.

För extra svåra områden (typ missfärgningar i duschen/badkaret) häller jag bara lite bikarbonat på och låter sitta någon minut, sedan sprayar jag med rengöringen och skrubbar. I rengöringsflaskan vi har till badrummet har jag faktiskt till och med tagit dubbelt så mycket rengöring i flaskan för att det ska ta ännu mer smuts – men det behövs ju inte!

Img 4288.jpg

Ett annat tips är att man kan slänga i lite av allrengöringen med tvättmedlet (vi använder ju Thieves tvättmedel också) för extra ingrodda fläckar.

Img 4287.jpg

Jag vet inte men det är väl något av fördelarna som kommer med att bli förälder, man blir lite mer medveten om det mesta. Iallafall är det så för mig! Bryr mig mer om vad för råvaror vi har hemma, vad och hur vi äter, vad vi använder för produkter i hemmet osv. Känns som jag liksom blivit så mycket mer intresserad av det nu det senaste! Men med det sagt köper vi givetvis också halvfabrikat och oekologiskt då och då, men man gör ju liksom sitt bästa!

Nu när hushållsprodukterna är utbytta så kommer jag nog börja gå över lite på skönhet och hygienprodukter. Ska nog hoppa på naturlig deo-tåget, jag har ju förstått att detta är ett väääldigt svårt uppdrag men jag SKA minsann hitta en som funkar, haha! Har ni några tips får ni gärna skriva det! Tror jag ska testa Native först, finns på Target!

Min lilla oljesamling! Sakta men säkert fylls den på. ÄLSKAR att använda eteriska oljor och fattar inte att jag inte gjort det tidigare. Det känns som Sverige är liiiiiite efter med det, men det kommer kanske framöver. Nästan alla jag känner här i the statez (iallafall hälften without a doubt) använder oljor. Så varsågoda för tipset!

Nu har jag babblat färdigt om detta, men tycker liksom att det är för bra för att inte dela med mig av. Har ni frågor om rengöringen, eller om vad i hela friden eteriska oljor är (håller på att göra klart min hemsida oilier.co, kommer upp innan jul!) så kan ni maila mig på amanda@oilier.co!

Och är ni redan nu redo att köpa så kan ni göra det genom denna länken – se till att Sverige står som land och välj sedan det tredje Premium Starter Kitet som innehåller just dessa rengöringsprodukter! Det var verkligen den bästa investeringen jag gjort på länge, och kan rekommendera alla andra (särskilt ni med kids!) att överväga detta också!

PUSS

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..