Min absolut bästa investering i mig själv

Andra veckan nu som vår babysitter kommer och tar Ivy i några timmar. Taylor kommer på torsdagar 12:30-15:30, och fredagar 9-12. Det är nog vår bästa investering vi gjort på väldigt länge, kanske till och med bättre än terapin som jag för övrigt tror jag ska trappa ner lite på (känner att varje vecka är lite väl mycket, så ska gå ner till en gång var tredje eller fjärde vecka istället). Jag mår verkligen så himlahimlaHIMLA bra de här dagarna, jag har noll stress i mig och jag kan koncentrera mig på EN sak utan att bli avbruten och irriterad stup i kvarten. För att sedan komma hem och vara en rolig, peppad och framförallt närvarande mamma till min lilla ongabit!

Så idag åkte jag till Killebrew som ligger i The Gulch. Här var jag var och varannan dag under graviditeten, det ligger nära Austins kontor och då jobbade han inte hemifrån ännu så jag släppte alltid av honom och åkte sedan ner hit för att jobba lite. Det var kul men så konstigt också att komma tillbaka dit på något sätt, det var lite som ett helt annat liv när jag var där sist. Austin mötte upp mig när han var klar med en write och vi jobbade ihop i någon timme innan vi åkte hem igen.

Det var VARMT ute idag, 16 grader. Så jag passade på att ha mina öppna boots som jag gillar så mycket! 

Alltså kära ni. Jag känner bara så starkt att: det är verkligen SÅ inget fel att vilja komma ifrån sitt barn ibland. Jag blir TOKIG på människor som slänger ur sig kommentarer som ”men varför skaffar man barn om man inte vill vara med dem?”… man, iallafall jag, behöver fylla på mig själv för att kunna ge det bästa av mig som mamma och som människa till Ivy. Det är det min terapeut pratar om varje gång jag går dit, att jag MÅSTE ta hand om mig själv i första hand för att orka med och för att inte helt sprängas inifrån och låta bägaren rinna över hela tiden, som den tyvärr ofta annars gör när klockan är 14 och man inte borstat tänderna eller ätit frukost än för det varit så mycket annat att ta hand om.

Det är inget fel att rå om mig själv, vänner. För mig handlar det om att komma iväg för mig själv en stund, att få träna, och att få göra något jag tycker är roligt = jobba. Vi har jobbat för att kunna få in alla de tre sakerna för mig denna hösten och i början av nästa år kommer det börja på riktigt! Vi har skaffat babysitter – check, och jag kommer börja träna två gånger i veckan på Orangetheory (haha jag och ALLA andra). Längtar ihjäl mig!

Varje gång jag kommer hem efter att få ha varit iväg en stund och jobbat så känner jag mig nästan lite gråtfärdig. Av lycka!  Att få sakna mitt barn lite och inte bara försöka skyndaskyndaskynda igenom allt hela dagarna. Att få snuffsa henne i nacken och gosa tillsammans på soffan utan att känna stress. Ahh. Jag gjorde det idag och det kanske låter helt sjukt men jag har inte känt så på väldigt, väldigt väääääldigt länge. Att jag kan njuta av att bara sitta med henne och göra ingenting. Utan att tankarna är någon helt annanstans.

Så vad vill jag säga med detta? Om ni känner igen er i detta och ni längtar efter att få egentid – skäms för allt i världen inte för det. Och ha absolut inte dåligt samvete över det! Jag började åka ifrån ett par timmar någon dag i veckan redan när Ivy var 3-4 månader, för jag behövde det för att orka med resterande timmar på dygnet när jag var 100% mamma och 0% Amanda. Jag pallade inte riktigt annars. Försök pussla, och se till att era respektive (om ni har någon!) pusslar med er. Det ligger självklart i deras intresse med att det finns en mamma i huset som mår bra 💖 och går det inte pussla med era respektive så ta in hjälp på något sätt. Vi har ingen familj nära, så vi betalar en babysitter. Det får kosta lite men för oss är det verkligen sååååå värt det. Det går oftast om man vill, lyssna på er själva och ta er själva på allvar! Vi behöver göra lite av det vi mår bra av för att kunna tanka på och ge vidare till våra små avkommor 👶🏼

Tack för predikan! Haha. Godnatt från en trött, men glad mami.

 1. Evelina skriver:

  Det var en av det bästa akerna med att min Helmer började på förskola. Att man fick egentid att göra och avsluta det man ville (som plugg, jobb eller vara träffa nån) utan att bli avbruten. Och sen komma hem och kunna släppa det för att kunna vara mamma.

 2. Moa skriver:

  Åh .. jag tyckte dessa känslor var SÅÅ jobbiga när jag först fick dem. Jag sa och kände samma sak som kommentarerna ”men varför skaffa man barn…”. Men det är ju inte det handlar om. Jag VILL ju vara med mitt barn. Men jag vill också vara en 100% bra, positiv, glad och närvarande mamma. Och DET blir jag om jag får tanka energi någonstans. Alla behöver en paus från allting. Vare sig det gäller att jobb eller att vara förälder. Det är så tråkigt att man måste försvara sig och komma på världens bästa svar på varför man behöver åka iväg en stund. Och jag jobbar fortfarande med spökena som säger att jag inte är en tillräckligt bra mamma som behöver ha egentid. Men, för varje gång jag tar mig det så känns det lite bättre och lite lättare 🙂

 3. Tove skriver:

  Håller med heeeeelt! Jag mår också så mycket bättre i höst när jag har två hela jobbdagar per vecka, ibland gör jag det kvällstid och är med familjen på dagen men jag får liksom känna efter själv, behöver inte försöka hinna ALLT på samma gång de dagar jag är föräldraledig och det är en befrielse 🙌🏻

 4. Jag är så med dig i detta och vet precis vad du pratar om med att vara borta några timmar och få komma hem och snuffsa i nacken, så gosigt!! 🙂

 5. Anna skriver:

  Så väldigt viktigt! Grejen är ju att pappor gör det här hela tiden, men vi kvinnor ska liksom ge upp hela våra liv när vi blir föräldrar. Sjukt tycker jag. Bästa beslutet jag tagit är att jag började plugga när vår son var 1,5 år. Plugget är på distans och även om det är på 100 % så behöver jag inte plugga mer än 2-3 timmar om dagen men jag lämnar ändå ungen på förskola 6 timmar om dagen. Så bra att hinna ta hand om hemmet och mig själv och sedan ägna mig fullt till sonen när jag hämtat honom. Noll dåligt samvete för det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..