Kära mammakropp

Ni som läst bloggen ett tag vet kanske att jag försöker lära mig att tycka om min kropp, och kanske särskilt min mage, efter att jag fått barn. Men jag tycker det är så svårt. Jag tycker den är ful och lös, ser ut som en torkad aprikos oftast.

De första veckorna efter att jag fick Ivy tänkte jag att ”jaja men det här kommer ju gå bort och bli som vanligt”. Men allt eftersom tiden gick började jag inse att det inte finns något som heter ”komma tillbaks till sin vanliga kropp”, för kroppen kommer aldrig mer bli densamma! Det är en kropp innan barn, en annan kropp efter. Jag kan träna hur mycket jag vill och ha jättestarka magmuskler, men den lösa huden kommer förmodligen alltid finnas där. Det handlar väl mest bara att acceptera den och tycka om den!

Jag tycker ändå det börjar saaaakta kännas bättre och jag kan liiiite liiiiiiite lite börja förstå vad folk menar när de säger att *det är ett vackert tecken på vad den har skapat*… Jag tycker ju faktiskt också någonstans att det är sjukt häftigt att den gjorde så att Ivy kunde växa och vara säker och frisk under 9 månader. Jag tycker fortfarande det är så svårt att förstå hur våra kroppar kan hålla barn, och vissa till och med FLERA på samma gång! Så, lite credit ska den här lilla mjuka, torkade aprikosen ändå ha. Längtar tills den dagen jag kan gå på stranden och vara stolt över min russinmage, och känna att fy vad coolt att alla kan se att jag varit gravid!

Vet inte riktigt vad jag försöker säga med detta inlägget, men det har väl att göra med hela min längtan efter att vara lite mer *real* här på bloggen och i sociala medier. Visa hur det faktiskt är, eller nåt. Jaja. Det kanske peppade någon, kanske inte. Men i vilket fall så vet ni nu att jag också har en mjuk och skrynklig mammamage och jag kämpar också med att tycka om den. Men heja oss och heja våra kroppar! 🧡 Någon som känner igen sig?

 1. Amanda skriver:

  Känner så igen mig i det du skriver, det är tacksamt att veta att man inte är ensam i dessa tankar! ❤️

 2. U skriver:

  Min mage ser ungefär ut som din. Jag tyckte det var jobbigt efter första barnet att inte magen försvann och såg ut som innan, men nu efter andra barnet så bryr jag inte mig på samma sätt. Och jag tror faktiskt det har lite att göra med att jag ser fler operfekta magar på IG, Fejjan och olika bloggar. Plus att jag har fasiken inte tid att bry mig heller 😂
  Jag är iaf en av de som uppskattar din blogg och att du börjat vara mer ”äkta” (Eller vad man ska kalla det). Är så innerligt trött på perfekta retusherade bilder!

 3. C skriver:

  Så himla skönt med någon som Inte visar upp den där perfekt tonade kroppen efter bara någon vecka! Du hjälper och stöttar många, inklusive mig, med dina ärliga och verkliga inlägg! Tänker också på depressionen och tankar och känslor som nybliven mamma. Tack för att du våge vara så öppen!

 4. E skriver:

  Tack för att du delar med dig! ❤️ Här är en till som kämpar med att försonas med sin russinmage efter två graviditeter. Äldsta barnet säger ”mamma, din mage är förstörd efter att vi låg där inne..” och jag försöker glatt säga att nej, den är inte alls förstörd – bara lite skrynklig.. Jag vill lära mina barn att alla ser olika ut, att det inte finns något som är rätt eller fel, fult eller snyggt. Men jag själv har en bit till för att acceptera min egen kropp och ytterligare en liten bit till för att faktiskt lära mig att tycka om den. Jag tänker att ”alla andra” har släta och fasta magar utan lös hud, även om jag ju vet att det egentligen inte är så.. Så stort TACK för att delar med dig! Du är SUPERFIN! ❤️😍❤️

 5. Anna skriver:

  Känner absolut igen mig i det du skriver, så befriande att du vill dela med dig av något som egentligen inte borde vara en big deal. Men som verkligen blir det idag med all press och stress från diverse sociala medier etc.
  Hoppas att du och aprikosen blir kompisar snart, jag jobbar på att bli kompis med min extra valk som liksom hänger med oavsett träningsnivå :-p

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..