Jag har tagit examen!

Japp, nu har jag tagit examen. Men inte vilken examen som helst, utan…

Examen från min terapi 😂 Jag började gå i terapi under hösten, tror det var i september någon gång.. Har gått kanske 8-ish gånger – från en gång i veckan till nu en gång i månaden sedan november – och nu kände jag att jag har fått den hjälp jag behövde från det.

Jag tyckte verkligen det var jättebra att gå i terapi! Tror det är så många som tror man måste vara på bristningsgränsen (vilket jag kanske förvisso var, typ) för att ta hjälp. Särskilt vi svenskar, här i USA känns det som typ ALLA går eller har gått i terapi för något. Och jag älskar det! Många av våra vänner har gått i parterapi precis när de gift sig bara för att få en bra grund i äktenskapet liksom. Så bra!!

Det mesta som min terapeut och jag pratade om var sånt som jag egentligen redan visste. Saker som att ”you can’t pour from an empty cup”, kommunikation är A och O, och att man måste som mamma faktiskt sätta sig själv först. Allt det där visste jag innerst inne, men jag tror att terapin har hjälpt mig att få det bekräftat på något sätt. Jag kan liksom inte fylla en bägare med mina stora stenar (som är saker jag mår bra av, som jag tycker är roligt osv) om bägaren redan är fylld med allt grus av saker som ”måste göras”. Däremot kan man fylla på med det där lilla gruset om stora stenarna redan ligger i – men inte tvärtom.

Med andra ord, detta året ska jag fokusera på det som får mig att må BRA – först. Innan jag tar hand om alla måsten. Jag kan inte vara en bra mamma om jag inte mår bra själv. Det är ju så tydligt nu, men det var verkligen inte lika självklart innan.

Jag ska få in träningen innan jag tar hand om disken eller sätter mig och jobbar, eftersom jag vet att jag mår SÅ otroligt bra efteråt! Jag duschar och gör mig iordning varje dag innan klockan nio, även om jag bara kommer spendera dagen hemma. Jag ser till att jag äter innan jag tar tag i tvätten. Ni fattar grejen? Och detta går ju lite hand i hand med mitt ord för året – choose. Jag kan faktiskt välja att må bra, jag MÅSTE egentligen ingenting. Jag kan ta hand om måstena när jag har tagit hand om mig själv.

Jag har redan börjat anamma detta i och med det nya året och känner mig verkligen så så så mycket gladare och lugnare. Och på något sätt känns det som att jag får mer tid till de där sakerna jag måste göra, eller att inte stressa och känna att jag behöver göra annat när jag och Ivy leker. Det är en sådan stor förändring till det bättre, och så vill – nej, MÅSTE – jag fortsätta 2019!

Både min terapeut Hope och jag kände att det har blivit en sån stor förändring på bara de här veckorna sedan jag började, så det kändes skönt att få det bekräftat av henne också att jag kanske inte behövde henne längre. Sen får vi se om jag tar upp det igen, det kan absolut hända att jag vill gå tillbaks kanske denna kommande hösten. Men då tar vi det då!

Jag kan VERKLIGEN rekommendera alla att gå i terapi, om de känner att de behöver. Bara att kunna gå och prata med någon utomstående tror jag vore bra för så många. Det behöver inte vara något allvarligt, du behöver inte vara på någon bristningsgräns för att gå i terapi. Man kan göra det ändå! Så om du har funderat på det, just do it! Det är så viktigt att vi tar hand om vårt välmående, först ❤️

  1. Moa skriver:

    Tack för att du delar med dig av vad ni pratat om lite! Och heja dig som verkligen kommer anamma det! Jag ska försöka ha samma i bakhuvudet! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..